Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius, Publicació oberta

Amb la tardor, arriba la publicació ‘Nosaltres. Amigues i Amics de Francesc Tomàs i Oliver’

Publicat per dia 22 setembre 2016 – 18:56Cap comentari | 179 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Nosaltres és les amigues i els amics de Francesc Tomàs i Oliver. Anarquista mallorquí del segle XIX.

Les publicacions de caràcter anarquista que s’han desenvolupat arreu de les illes són innumerables. Unes són molt antigues, pioneres de l’internacionalisme, altres van projectar-se en el temps i en els espais d’autogestió i assemblearisme establers a diferents indrets. Emperò moltes van caure en l’oblit, no van superar els primers números, la seva circulació va prohibir-se o simplement quedaren en projectes que circulen sempre entre la multitud d’idees que flueixen entre nosaltres.

nosaltreslogo01Nosaltres. Amigues i Amics de Francesc Tomàs i Oliver a les Balears i a les Pitiüses és una de tantes, una nova publicació que no té cap tipus de projecció prefixada. Aquestes pàgines que teniu a les mans tal vegada no tornaran a sortir a la llum o bé podrien estendre el seu contingut; la nostra esperança única és la de ser continuadores dels somnis que fa temps que ens acompanyen. La flama llibertària de vegades sembla apagar-se i d’altres augmentar el seu foc per fer-se epidèmia. Tot i no estar sempre als titulars de l’anomenada opinió pública, les nostres lluites, les que es difonen als mitjans i als espais del moviment llibertari, sempre estan en constant reflexió.

La desaparició de les darreres capçaleres consolidades com Cultura Obrera o el Butlletí de l’Ateneu Estel Negre va generar un panorama certament desèrtic entre les lectores de la premsa àcrata illenca.

Nosaltres tal vegada és fruit d’aquesta llarga i seca travessera. Una de tantes collites de les llavors que a poc a poc i amb molt d’esforç ens precedeixen.  Nosaltres no vol substituir a cap dels títols desapareguts ni vol fer-se portaveu de cap de les organitzacions que encara es mantenen en peu o les sorgides de bell nou. La nostra veu vol ser transversal i heterodoxa, un altaveu múltiple de les històries que ens acompanyen, on qualsevol que vulgui dir la seva pugui materialitzar les seves opinions en paper.

Nosaltres no vol més que continuar amb la flama, mostrar les lluites i les esperançes; les lluites pel territori, per les cultures i per les llibertats dels habitants de les terres que encara estan envoltades d’aigües. La idea és clara, Nosaltres vol estar en constant moviment per no aturar-nos.  Totes estau convidades a participar del projecte, irregular, intermitent, emperò espurna constant. Aquest és el desig de Nosaltres.

contactar: nosaltres(at)riseup.net

punts de distribució: on vulguin els col·lectius amics i amigues

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.