Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

“Actua!”, la nova campanya de Maulets

Publicat per dia 30 abril 2012 – 6:33Cap comentari | 417 views

“Actua!”, la nova campanya de Maulets

Share to Google Plus

Maulets inicia una nova campanya: “Actua!”, la qual pretén denunciar i combatre les retallades socials, així com posar de manifest els vertaders responsables d’aquesta crisi: polítics, empresaris i banquers. A continuació podeu veure el comunicat que ens han fet arribar després de la roda de premsa:

 

Avui, a les 11 30h davant l’ajuntament de Palma, Maulets hem presentat una nova campanya: Actua! Durant l’acte s’han donat diferents detalls d’aquesta iniciativa, que denunciarà les retallades socials des d’una perspectiva juvenil, i també anirà contra els vertaders responsables de la crisi: polítics, empresaris i banquers.

A la roda de premsa s’ha presentat divers material de la campanya: tres models de cartells, xapes i s’han anunciat les activitats previstes, que començaran durant la propera manifestació de l’1 de maig, a més de tot tipus d’accions, xerrades informatives, etc. També s’ha anunciat que el proper 25 de maig Maulets tornarem a celebrar la Festa per la Independència.

Explicació
Ja farà un any que Maulets encetàrem la campanya “El Jovent de Mallorca Plantam Cara a la Crisi”. Davant les dures retallades socials que dia rere dia anunciava el govern del PP, el Jovent Independentista i Revolucionari plantàvem la nostra denúncia i també la nostra alternativa: la lluita contra les ETTs, el rebuig a les retallades al transport públic, o la privatització i tancament dels casals de joves foren alguns dels fronts que obrí la campanya.
Arribats al moment actual, hem comprovat que no només la situació econòmica es posa encara pitjor, sinó que les polítiques neoliberals s’amplien i acceleren. Els polítics del PP, de la mateixa manera que abans ho feren els del PSOE, ho tenen molt clar: la crisi la pagaran els treballadors.
Amb aquesta nova campanya, Maulets volem ser la veu del jovent que no accepta aquesta situació. La nostra és una iniciativa que vol fer una passa més: no basta amb la reflexió i la crítica, cal passar a l’acció, cal actuar. Aquesta és la filosofia de la campanya Actua! La d’assenyalar, primer, qui són els responsables de la situació d’atur i explotació a la qual ens enfrontam, per a després organitzar la resposta, directa i juvenil. La nostra no és una solució que passi per la passivitat, per quedar a un còmode segon pla: volem fer una crida a tot el jovent de Mallorca a prendre els carrers i a organitzar-se i defensar-se. Aquesta campanya també pretén esdevenir un motor de consciència del jovent de la nostra illa. El discurs ideològic del PP, que parla de “crisi conjuntural” i “d’estrènyer el cinturó”, el combatrem anant a l’arrel dels problemes. I és que aquesta crisi demostra, una vegada més, que amb el sistema capitalista no anam enlloc. Actua! serà també un altaveu de l’aposta juvenil pel socialisme als Països Catalans.

Primeres activitats
Presentam el material nou editat amb motiu de la nova campanya: cartell de la campanya, xapes, plantilla, etc. A més presentam dos models de cartells que fan referència un als responsables de la crisi i l’altre als sectors que actualment l’estam
pagant. El tret de sortida de la campanya serà la preparació de la manifestació pel proper 1 de maig, diada del poble treballador, on Maulets participarem, com la resta de l’Esquerra Independentista, de la convocatòria del Bloc Unitari Anticapitalista. Aquesta manifestació marcarà l’inici d’un mes, maig, que volem tenyir de color vermell de lluita: tenim previstes accions de tot tipus, una intensa campanya de propaganda, xerrades informatives, etc.
A més, avançam que tornarem a celebrar la Festa per la Independència, que tendrà lloc el proper 25 de maig.

Cap comentari »

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.