Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Ecologia, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mitjans alternatius, Mobilitat i territori, Publicació oberta, Treball i economia

[Acció] Sabotatges a cotxes de lloguer

Publicat per dia 3 agost 2016 – 19:374 Comentaris | 659 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Un dels negocis que millor simbolitza les misèries del turisme és els dels cotxes de lloguer. Aquest és un sector que a Mallorca va en augment descontrolat, de la mà de l’afluència exponencial de turistes. Actualment, el nombre de vehicles quasi arriba als 90.000 i les empreses de rent a car es multipliquen arreu de l’illa obtenguen beneficis cada cop majors.

El cotxe de lloguer suposa una mortífera connexió entre dues indústries tan pernicioses com socialment acceptades: la turística i l’automobilística. Més enllà dels embossos, els problemes d’aparcament, el desús del transport públic, la desregulació o l’evasió fiscal que suposa l’(ab)ús d’aquests vehicles, els danys col.laterals d’aquesta flota motoritzada són sobretot de caire ecològic. Aquest sector, de fet, potencia les nocivitats de la ja de per sí destructiva indústria automobilística: des de l’extracció de minerals i la el·laboració de matèries primeres per a la fabricació, passant per l’increment tant de les infraestructures necessàries (pàrquings, autopistes, rotondes, asfaltatge de camins…) com dels efectes de la contaminació, el renou, els accidents o l’ocupació de l’espai públic, fins arribar als ingents residus que genera de ferralla o pneumàtics.

L’emergència d’aquest sector dins l’activitat turística facilita que els guiris surtin de les zones d’estabulació (hotels) i s’escampin per l’illa provocant projectes com el de l’autopista Llucmajor-Campos, les cotxades de per exemple Cala Varques i Es Trenc o les incursions per la ja desvirgada Serra de Tramuntana. Si ja ens quedaven pocs indrets als mallorquins sense turistes amb els cotxes de lloguer ara encara menys.

Per a posar fre al terrorisme a quatre rodes alguns hem decidit actuar de la mateixa manera que ells, sense permisos ni regulacions. Rodes punxades, vidres esquerdats, adhesius arrabassats i carrosseries ratxades a més d’una quarantena de cotxes amb el que va d’estiu. Res que no es pugui fer amb un poc de imaginació i ganes. Fins a que cap turista circuli tranquil!

sabotate cotxes de lloguer

4 Comentaris »

 • Antoni Miquel Jaume escrigué:

  Sense comentaris, sou uns feixistes!

  • M.A. escrigué:

   Perdona, aquesta és una industria que no té declarats, o no declarats aquí, tots els cotxes que posa en funcionament. O sigui que guanya doblers, part d’ells fraudulentament, usant infraestructures determinades per aquest sistema de mobilitat caòtica i insostenible. 

 • Adrover escrigué:

  Qualsevol excusa per anar a rebentar llunes i realitzar actes vandàlics.

 • Jumlob escrigué:

  El dany col·lectiu que causen els cotxes de lloguer resulta incalculable, els seus beneficis privats són ben generosos. Un negoci redó. Supòs que si no tenen els papers en regla ho tendran dificil les empreses de lloguer de cotxes per formalitzar la denuncia pels danys causats. En qualsevol cas devant els beneficis que obtenen, 40 cotxes danyats no són res per ells. 
   
  Devora ca una familiar a s’arenal hi ha una empresa de cotxes de lloguer. Una vegada aparegueren 3 o 4 cotxes cremats, l’empresa no en degué notar res perquè continua més activa que mai.
   
  Una acció valenta i feta amb un gran sentit de responsabilitat front al desgavell que suposa tenir tants cotxes cirulant per l’Illa. 
   
  Gràcies pel vostre activisme desinteressat i que serveixi de detonant per destapar un debat més que  necessari.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.