Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa dels animals, Publicació oberta

Resposta a la notícia d’una suposada agressió a un ramader per part d’un grup d’antitaurins

Publicat per dia 24 agost 2015 – 17:50Cap comentari | 266 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

En referència a la notícia que ha aparegut a alguns diaris el divendres 21 d’agost a on s’assegura que, presumptament, un grup d’antitaurins van agredir amb una botella a un integrant de la ramaderia El Onsareño, nosaltres com a grup d’activistes que ens congregàrem aquell dia per a protestar contra la tortura i assassinat de 7 nadons de bou de curta edat, volem manifestar que:

- La concentració antitaurina del passat dia 15 contra la tauromàquia es va desconvocar abans de les 21:00 hores (hora marcada a Delegació de Govern), moment en el qual totes les manifestants que allà quedàvem abandonàrem el lloc d’immediat.

- A l’hora en la qual presumptament es diu que es va produir l’agressió (23:30) és impossible que hi quedés ningú ni a davant la plaça ni a dintre, ja que a aquesta hora ja feia molta estona que havia acabat tot, tant l’acte taurí com la concentració.

- Ens sembla estrany que els fets no hagin aparegut als mitjans de comunicació fins passats 6 dies de la suposada agressió, de la mateixa manera que ens sembla igualment sospitós que un presumpte acte de violència com aquest no hagi tingut immediat ressò en un poble com Alcúdia a on tothom es coneix.

- Resulta curiosa també la contusió a l’ull que es mostra al diari mitjançant una fotografia, i que presumptament va ser produïda pel llançament d’una botella. Un hematoma lleu i edema no semblen les lesions pròpies del llançament d’un objecte contundent, que més aviat deixaria una ferida Incisa-contusa i, amb mala sort, la pèrdua de visibilitat, encara que fos parcial. Ni tan sols estam segurs que l’ull que es mostra a la fotografia sigui de la persona denunciant.

- Ens resulta sospitós que, si la agressió fou a Alcudia i li afectà a l’ull, la suposada víctima recorregués més de 50 quilòmetres fins a Palma per acudir a Son Llàtzer per a que li realitzessin les pertinents cures, tenint un centre de salut molt a prop de la plaça de bous i del lloc a on, presumptament, van tenir lloc els fets, i una comandància policial i de la Guàrdia Civil properes a on denunciar els fets.

- No és la primera vegada que l’entorn taurí inventa noticies i muntatges premeditats per a intentar desprestigiar el moviment antitaurí, ara que està en plena efervescència. Els taurins tenen por quan veuen que la seva festa se’ls acaba i ja fa un temps que ens acusen, sense proves, d’insultar i de comportaments violents.

690Per tant des d’aquí diem que aquesta notícia, lluny de desprendre veracitat, més aviat ens sembla una jugada premeditada amb afany d’intentar enfonsar i donar mala imatge a un col·lectiu que estem lluitant dia a dia per construir un món millor i sense violència de cap tipus.

La única violència és la que ells exerceixen sobre els animals que torturen fins a la mort. Que no pretenguin ara desviar l’atenció del vertader crim que aquesta màfia duu a terme a les places de Mallorca i de tants altres indrets.

Recordam, a més, que presentar denúncies falses està considerat com a delicte.

Text signat per un grup d’activistes per l’abolició de la tauromàquia a Mallorca

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.