Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa dels animals, Illes Balears i Pitiüses, Inca, Politiqueig, Publicació oberta

Crònica de la protesta a favor d’una moció antitaurina a Inca

Publicat per dia 28 març 2013 – 17:231 Comentari | 483 views

Crònica de la protesta a favor d’una moció antitaurina a Inca

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Al darrer ple d’Inca del 27 de març, el PSM-IV va presentar una moció per tal d’evitar que no es realitzi cap altre festa taurina al municipi. La presencia del poble al plenari fou major de l’habitual, ja que un grup d’una vintenta d’activistes antitaurins de diferents col·lectius decidiren assistir-hi a mode de protesta contra el festival i a favor de la moció.

La moció antitaurina sol·licitava, en primer lloc, declarar Inca com a ciutat antitaurina, en segon lloc, demanar al Parlament Balear una modificació de la llei de protección animal i a favor de l’abolició de la tauromaquia, i en un tercer nivell, demandar al Congrés estatal que no arpovi la ILP protaurina presentada el mes anterior.

A favor d’aquesta proposta, i a pesar de les tres hores de retràs, els animalistes varen aixecar-se i apropar-se als regidors amb pancartes antitaurines del col·lectiu Anima Naturalis per mostrar-los la realitat del festival taurí com a tortura i maltracte animal.

Seguidament, es va procedir a l’argumentació de cada partit a favor o en contra de la moció, iniciant el debat Carmen Rojas, activista del col·lectiu Anima Naturalis, a qui el grup PSM-IV va cedir la veu, i argumentà totalment a favor de la moció. Tot seguit, Marga Llobera, portaveu del PSOE, va exposar les seves argumentacions, que resultaren un tant ambigües, ja que no semblava declarar-se ni a favor ni en contra. Els Independents d’Inca (INDI) donaren suport a la legalitat, i evitaren així haver de posicionar-se ni a a favor ni en contra de la tauromaquia.

Finalment, va arribar la intervenció més conflictiva, la del regidor del Partit Popular, David Devis, aficionat taurí. Durant la intervenció tant la crispació per faltes de respecte i acusacions del regidor (“los antitaurinos destrozan mobiliario público”), com les rialles dels activistes per frases sense sentit que convertiren la intervenció en un monòleg similar als del Club de la Comedia, (“ los organizadores de la corridas de toros aman y defienden la vida del toro” o “los taurinos amamos al toro por que lo consideramos majestuoso”) provocaren algun aldarull per part del animalistes que no pogueren resistir-se a contestar. Tornaren a intervenir unes quantes vegades els diferents portaveus, fins arribar a un diàleg entre Carmen Rojas, David Devis i el batle Rafel Torres. Finalment, i a pesar de la sol·licitud del portaveu del PSM-IV, Antoni Rodríguez, de realitzar la votació en secret, el batle decidí fer-la a mà alçada a causa de la contraproposta del senyor David Devis.

Al final, acabat el debat, es va dur a terme la votació, que resultà en 11 vots en contra per part del PP, 8 abstencions (2 d’INDI i 6 del PSOE) i 2 a favor de la moció del PSM-IV.

Qui vulgui escoltar el debat, pot veure el video del plenari al següent enllaç: http://www.livestream.com/ajuntamentinca/video?clipId=pla_c450d898-79b2-4a03-b873-e57953380c2d&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb

1 Comentari »

 • JG escrigué:

  “Los taurinos no vamos a los toros a divertirnos, vamos a emocionarnos”, “Los antitaurinos destrozan mobiliario público” y “Los organizadores de las corridas de toros aman y defienden la vida del toro”.

  Frases de David Devis Ferrer, regidor del PP en Inca, durante el pleno del Ayuntamiento donde se debatía la moción antitaurina.

  Todo el PP de Inca a votado A FAVOR de que las corridas de toros sean declaradas BIEN DE INTERÉS CULTURAL. El PSOE y los Independents d’Inca se han ABSTENIDO y únicamente el PSM a votado EN CONTRA.

  PP, PSOE e Independents d’Inca APOYAN LA TORTURA.

  “Els taurins no anam als toros a divertir-nos, anam a emocionar-nos”, “Els antitaurins destrossen mobiliari públic” i “Els organitzadors de les corregudes de toros estimen i defensen la vida del toro”.

  Frases de David Devis Ferrer, regidor del PP a Inca, durant el ple de l’Ajuntament on es debatia la moció antitaurina.

  Tot el PP d’Inca a votat A FAVOR que les corregudes de toros siguin declarades BÉ D’INTERÈS CULTURAL. El PSOE i els Independents d’Inca s’han ABSTINGUT i únicament el PSM a votat EN CONTRA.

  PP, PSOE i Independents d’Inca RECOLZEN LA TORTURA.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.