Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa dels animals, Illes Balears i Pitiüses, Pollença

Pollença prohibeix els circs amb animals

Publicat per dia 29 octubre 2011 – 10:57Cap comentari | 205 views

Pollença prohibeix els circs amb animals

Share to Google Plus

Ahir dijous 27 d’octubre, a les 23h. de la nit, s’aprovava la moció presentada a Pollença (Mallorca), per prohibir els circs que realitzin espectacles amb animals. La moció va ser presentada per Alternativa per Pollença, PSOE, PSM, ERC i Unió Mollera Pollencina. Aprovada per 10 vots a favor, 7 abstencions del PP, la Lliga i Convergència i cap vot en contra.

AnimaNaturalis va estar present a la votació, el ple es va omplir amb més de 30 activistes portant cartells amb imatges de la crueltat dels circs amb animals. En el moment de la votació es veien els cartells tremolant a les mans dels activistes, però tot va passar quan es va aprovar la mocií, que va ser rebuda amb crits, plors, aplaudiments i els nombrosos abraçades que els companys es donaven. Tot això davant la presència de dos empleats del circ Roma. Els defensors dels animals ho van celebrar brindant amb xampany.

El primer municipi que a l’illa va vetar els circs amb animals va ser Esporles el 2006. El va seguir Puigpunyent el 2007, el 2010 van ser Palma, Sóller i Valldemossa, i el 2011 Consell, convertint-Pollença, en el setè municipi que dóna aquest gran pas en la defensa dels animals. Són nombrosos els municipis que a tot Espanya estan prenent aquestes mesures de protecció cap als animals. Hi ha països que ho han fet a nivell estatal com Perú, Bolívia, Nicaragua, Xina i Anglaterra a partir de juliol 2012.

Encara queda molta feina per fer, és per això que el proper diumenge 6 de novembre, es realitzarà un acte informatiu a Santa Ponça davant del circ Roma, convidant a aquest municipi que també s’uneixi a aquesta llista de municipis lliures de circs amb animals.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.