Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa dels animals, Opinió, Publicació oberta

[Opinió] Mobilitzem-nos contra la tauromàquia

Publicat per dia 19 juny 2013 – 8:064 Comentaris | 429 views

[Opinió] Mobilitzem-nos contra la tauromàquia

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Vull començar dient que en el moviment hi ha moltes activistes compromeses amb l’Alliberament Animal que han aconseguit grans avanços en aquesta lluita contra l’opressió. La meva crítica es centra en un moviment que al meu entendre està corromput i viu en la seva pròpia bombolla. Per desgràcia per als animals víctimes de l’holocaust, hi ha moltes activistes en aquesta lluita que la seva única meta és formar part del grup dels “vegans d’elit” creat dins aquest moviment per les organitzacions i partits “animalistes”. Quan dic: “vegans d’elit”, intento definir a les qui creuen gaudir d’una popularitat especial i d’un poder extra que segons elles i moltes activistes corrompudes les fan mereixedores de gran reconeixement per part del moviment animalista. Persones que generalment busquen apropar-se a la “elit” per tenir d’aquesta manera un estatus superior social dins del moviment. Els “elit” del moviment són els qui estan darrere de les grans organitzacions i partits, i des d’on pràcticament es maneja part de el “activisme” antiespecista, que està formada per persones acomodades que s’impressionen unes a altres mitjançant xerrades, recerques, debats, teories i frases per a la posteritat.

Dins del moviment de defensa dels animals vivim alguna cosa similar a una oligarquia, on solament es fan les coses segons ordenen unes poques persones darrere de les organitzacions, i on no es permet la creativitat ni la innovació sense el seu consentiment exprés. La teva idea ha de ser apadrinada per ells, i de ser el contrari, llavors està condemnada al fracàs. Les organitzacions animalistes a Mallorca tenen una estructura jeràrquica clarament definida. En qualsevol acte veurem activistes sent “col·locades” com a objectes, rebent ordres, instruccions de com NO parlar o no dir certes coses, al mateix temps que els “caps” parlen amb els mitjans. Cadascuna té una funció específica, segons el rang. Dins de les mateixes organitzacions que diuen lluitar contra l’especisme, es practica la censura i classisme mentre es pugui sortir bé en portada, utilitzant a les activistes com un mitjà mes per arribar al seu objectiu.

Per a les organitzacions (els seus líders) no som mes que recursos dels quals disposar, uns aporten economia i altres mà d’obra gratuïta. Si aquesta manera de viure i fer les coses perilla per la introducció d’un altre tipus d’activisme mes efectiu, faran tot el possible per dinamitar qualsevol brot. Això és el que esta fent ara PACMA a Mallorca amb la concentració antitaurina d’aquest diumenge a Muro, entre uns altres, destacats membres de PACMA Mallorca. Des de PACMA estan encarregant-se de dir que ells desconvoquen la concentració perquè actuaran moviments amb una iniciativa violenta i perjudicial per al moviment. Aquestes persones estan intentant fer callar les veus que clamen per un activisme sense líders.

Les organitzacions i els partits animalistes practiquen la mes fèrria repressió contra les idees, les iniciatives i les persones que les duguin a terme, amb l’objectiu de mantenir l’estatus-quo del que gaudeixen en l’actualitat, enriquint a uns pocs a costa del sofriment dels animals, donant-los un mitjà de vida fàcil que, l’activisme compromès acabarà destruint. Aquestes organitzacions funcionen amb una jerarquia molt definida, i la propagació de mentides, sobretot la de fer creure als seus afiliats que fan -tot el possible- pels animals quan estan col·laborant amb elles, convertint-les en recursos, en un mitjà per ser portada en la premsa, en mà d’obra gratuïta per a quatre persones que viuen de les donacions. En definitiva, funcionen com qualsevol govern “democràtic” que tant detestem, funcionen com una oligarquia on no tindràs ni veu ni vot, on existeix una jerarquia formada per acomodats i si vols introduir una crítica, el millor és que callis o marxis. Siguem menys hipòcrites i sortim de la bombolla en la qual les organitzacions ens han ficat, fem activisme de debò i salvem vides de manera directa.

El conte dels fullets i les xerrades com a única via és el millor invent d’aquestes organitzacions, i mai no ho abandonaran. Hem de començar a resistir-nos de manera activa, la passivitat no aconseguirà res, de fet, la passivitat és la tranquil·litat dels explotadors. Ataquem d’arrel a un objectiu poderós, utilitzem l’acció directa per salvar animals, no estem parlant de col·locar bombes. Deixem de costat l’”activisme de saló”, el qual només mira pels seus interessos i no pels animals, lluitem pels qui més ho necessiten, els animals, per això hem d’anar a la concentració antitaurina que tindrà lloc diumenge dia 23 a Muro.

Deixem clar que lluitem pels animals i no per un protagonisme, centrem-nos a aconseguir menys morts i més animals salvats.

FINS A L’ABOLICIÓ

4 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.