Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Alcúdia, Defensa dels animals, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Històrica concentració anti-taurina

Publicat per dia 23 juliol 2012 – 16:445 Comentaris | 633 views

[Crònica] Històrica concentració anti-taurina

Share to Google Plus

“La vostra entrada fa olor a sang”, “Assassins” i “Sou la vergonya d’aquest país” són els clams que ahir, per primera vegada, no es deixaren de sentir fora de la plaça de bous. Des que compraven les entrades i fins que sortiren, els còmplices de tal barbàrie foren increpats pels manifestants anti-taurins, recordant-los que els animals no són mercaderia i que són torturats i assassinats únicament per l’oci i els divertiment d’uns pocs.

El món de la tauromàquia també està en crisis. Aquest fet es fa més que plausible ja que únicament hi haurà tres corregudes aquest estiu. Per això, unes cent-cinquanta manifestants es congregaren ahir i un grup important d’activistes desobeïren les ordres de la Guàrdia Civil i es negaren a situar-se a cent metres de la plaça, i se situaren enfront d’aquesta per poder ser més visibles, donar veu als bous torturats i dignificar així la lluita animalista.

D’aquesta manera, a fora hi havia un nucli important que clamava contra la denominada vergonya nacional, mentre que per la porta anaven entrant les espectadores de la tortura i el sadisme, les quals gaudeixen del sofriment de sis animals. No obstant això, no totes les espectadores eren espanyoles o mallorquines, sinó que sis autocars arribaren carregats de turistes enganyades pensant que assistirien a un espectacle típic de les Illes Balears i es trobaren amb la vergonya i la crueltat.

Mentrestant, a dintre, sis bous feia dies que sofrien la maldat humana. Com és habitual en aquests tipus d’esdeveniments, els bous segurament foren transportats de la Península asfixiats en petits caixons on sofriren estrès i els torturaren abans de sortir a la plaça perquè sortissin excitats i cansats, els hi afaitaren les banyes per protegir el torer, els hi administraren diürètics i laxants per debilitar-los, els hi tiraren sacs d’arena sobre el llom i els testicles per esgotar-lo i la vaselina que els hi posaren sobre els ulls els hi dificultà la visió. Així deixaren el malaurat cos d’un animal abans d’assassinar-lo. Així dDoncs, on és la valentia del torer que s’enfronta a un animal torturat i sense forces per fer-li front? Se la degué deixar a casa o, segurament, mai no l’ha tenguda.

Un a un, els bous sortien (això sí, per la porta de darrera) ja morts on un camió esperava els seus sagnants cossos. Les activistes cridaven per cada bou i assenyalaven amb el dit les causants. Però, paradoxalment, cada cop sortien més turistes de la plaça, greument afectades per la cínica visió, plorant i aplaudint les activistes i, fins i tot, situant-se amb elles per lluitar per l’abolició de la tauromàquia. Així són les coses: els promotors taurins necessiten les turistes perquè la plaça sigui rendible, però quan aquestes veuen del que es tracta realment, fugen i s’indignen amb la seva crueltat.

La concentració continuà fins al final de la correguda i la Guàrdia Civil identificava activistes per fer fotos o per cridar. No obstant això, el moment més crític fou quan, acabada la correguda, sortiren les taurines que provocaven les manifestants. Aquestes seguien cantant els seus càntics a ritme de “Tots vosaltres  feis pudor a sang” fins que els torers sortiren i algunes activistes els hi llançaren els cartells i pegaren cops al cotxe. Així acabà la correguda, amb insults i provocacions del públics mentre que les manifestants es limitaven a criticar els còmplices de tal barbàrie i a acusar directament els assassins. Per això, totes les activistes se n’anaren amb la sensació d’haver fet tot el que varen poder, fet que va quedar clar amb l’acte de desobediència civil quan es negaren a estar situades de forma marginal i situant-se front dels taurins.

Les fotografies han estat cedides per MallorcaSolidariTV.

5 Comentaris »

 • Sergio escrigué:

  Se os olvida el porqué trasladaron la manifestación tan lejos de la plaza: el año pasado en ese mismo lugar, los taurinos convocaron otra manifestación justo delante, a la cual no acudió ninguno, limitándose únicamente a colocar una gran pancarta. Toda una argucia para alejar a los manifestantes animalistas. 

  Les salió bien, muy bien; de ahí que ayer se desobedeciera las órdenes de la Guardia Civil. Esta vez no consiguieron su propósito. Y la pancarta nueva que habían colocado desapareció misteriosamente…^^

 • Laura escrigué:

  Precioses les fotos!

  Cal dir que hi va haver una família d’ esterengers que va sortir del recinte, i l’home, pens que el mateix de la fotografia que surt aplaudint, amb cara de decepció va fer mil bocins l’entrada i ens va donar l’enhorabona, va ser un moment molt emotiu.

  Per altra banda, he de dir, que una vegada va acabar la manifestació i la correguda de bous, hi va haver una agressió. Un atlot d’Alcúdia va ser agredit per un pro-taurí, el qual està pensant posar una denúncia. No tot van ser flors i violes.
  Abans d’això, una atlota va ser casi agredida, i un atlot va ser agredit per un home major que havia sortit de la plaça, i també posaran una denúncia.

  Quina casta de gent us creis que va a veure els bous? Els violents! Salta a la vista! 

 • Sergio escrigué:

  Ahora que me fijo…

  «i algunes activistes els hi llançaren els cartells i pegaren cops al cotxe. Així acabà la correguda, amb insults i provocacions del públics mentre que les manifestants es limitaven a criticar els còmplices de tal barbàrie i a acusar directament els assassins.»

  Algunos manifestantes lanzaron, pero mientras que los manifestantes SE limitaban.

  ¿Cómo es eso? Bastante contradictorio. ¿No creéis? ¿Quién ha redactado esto? 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.