Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa dels animals, Muro, Publicació oberta

Crónica de la concentració antitaurina a Muro

Publicat per dia 1 juliol 2014 – 19:44Cap comentari | 275 views

Crónica de la concentració antitaurina a Muro

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat diumenge 22 de juny va donar començament a Muro la tristament habitual temporada de sang i sadisme a la nostra estimada illa. Un any més, els ajuntaments s’obstinen en impulsar i promocionar aquests espectacles sanguinaris d’horror i mort, mitjançant els quals els sàdics de torn veuen sadollada la seva set de violència banyada en litres d’alcohol i perversió col.lectiva.

Des dels col.lectius V de Vegana i ICA Animalista vam organitzar una concentració de rebuig cap a aquesta cruel pràctica davant les portes de la plaça de bous, a la qual hi vam assistir més d’un centenar de persones (i no una seixantena, com han afirmat alguns mitjans de comunicació). Aquest any, a més, vam voler fer quelcom diferent, vam muntar una paradeta de llibres amb l’intenció de que, qui ens portés una entrada per el cruel espectacle, la podien intercanviar per un llibre (cultura Vs tortura). Com era d’esperar, cap dels sàdics assistens es va desfer de la seva entrada, però la iniciativa va fer pensar a més d’un i va ser molt ben rebuda.

La concentració es va realiztar sense gaire incidents, malgrat els membres de les penyes taurines no cessaven en les seves provocacions cap a nosaltres (com és habitual en ells per altra banda, any rere any), la qual cosa demostra que, a més d’esser afeccionats a la violència, no tenen el més mínim principi d’empatia ni de respecte cap als que s’oposen a la seva sàdica afició.

A la plaça van arribar varis busos amb centenars de turistes, la majoria procedents de Rússia. Els Tour-operadors els enganen venent-lis que van a veure un espectacle artístic, quan el que es troben en realitat és quelcom ben distint, molts d’ells quan maten al primer bou surten de la plaça entre llàgrimes i una profunda decepció. Això és una mostra més de que els cruels empressaris necessiten fer aquests tipus de trampes per augmentar el nombre de públic assistent. A més, els organitzadors es van ocupar de que els turistes entressin per una porta lateral per tal de que no poguessin veure als manifestants, entre els quals hi havia per cert una parella anglesa resident a Porreres que portàven una pancarta a on advertien als turistes que el que van a veure no és art sino que és mort i dolor.

Per variar, molts de menors entràven a la plaça, amb la complicitat de la pròpia Guardia Civil que feia els ”ulls grossos” i permetia la seva entrada fins i tot d’amagat per portes laterals. Una mostra més de que les ”forces de l’ordre” dónen suport als assassins enlloc de vetllar i protegir a aquests menors d’actes sanguinaris com aquest.

Algunes altres anècdotes vergonyoses van esser protagonitzades també per la Guàrdia Civil, com el fet d’obligar a una al.lota a esborrar unes fotografies que ella havia realitzat amb la seva pròpia càmera, o la lamentable intervenció quan un grup de manifestants observaven horroritzades com els cavalls que posteriorment havien d’esser obligats a ”participar” en aquest acte cruel, aguardàven fermats amb els ulls i les orelles tapades a que lis toqués el torn per entrar en ”acció”, òbviament per la força i en contra de la voluntat d’aquests nobles animals. Com podeu imaginar, els guàrdies no es posàren de costat de la justícia i de la raó, sino del costat dels explotadors i els opressors.

Des de V de Vegana i ICA Animalista volem donar les gràcies a totes i cada una de les persones que van acudir a la concentració, per la seva entrega, el seu compromís i la seva lluita, que és la nostra, que és la de totes. CONTRA TOTA OPRESSIÓ!!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.