Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Defensa dels animals, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] Concentració antitaurina combativa tot i l’enorme desplegament policial

Publicat per dia 10 agost 2013 – 13:48Cap comentari | 247 views

[Crònica] Concentració antitaurina combativa tot i l’enorme desplegament policial

Share to Google Plus

El passat dijous 8 d’agost va tenir lloc a Ciutat la ineludible concentració antitaurina anual al Coliseu Balear per rebutjar la tortura i assassinat impune de sis braus. Emperò enguany les mesures repressives de l’Estat foren notables: un desplegament policial d’uns 50 agents mantingueren la protesta allunyada de l’entrada de la plaça de bous; les manifestants hagueren de romandre al davant del col·legi Pius XII. Gairebé tota l’illa on es troba el Coliseu Balear estava envoltada de policia espanyola, sobretot en aquells indrets on la plaça confina amb el carrer. I no sols tractaren, amb la seva presència, de dissuadir a les manifestants de sortir-se dels límits de la concentració, sinó que també feren registres arbitraris a qui s’acostava a la protesta, arribant a identificar algunes persones.

Dites mesures repressives contra el moviment antiespecista no són noves, vénen a consolidar la tònica d’enguany: ha estat la línia marcada des dels despatxos de la Delegació del Govern espanyol a les protestes antitaurines arreu de Mallorca. Així ho han denunciat els col·lectius afectats, ja que en les anteriors concentracions contra la barbàrie a altres indrets de l’illa també se’ls ha tractat d’allunyar de la plaça de bous de torn. Però a Ciutat l’opressió a la protesta ha estat molt superior; suposem que el sabotatge incendiari d’inicis de setmana ha posat en guàrdia l’Estat.

Amb aquest panorama, no quedava altre que romandre rere les tanques al Pius XII i recordar a les taurines lo sàdiques i còmplices de la tortura que són. La protesta fou prou nombrosa: unes dues-centes persones s’amuntegava en l’estreta vorera del front del Coliseu Balear. Es pogueren sentir crits com “Assassins”, “La vostra entrada empesta a sang”, “Mallorca no assassina: Mallorca antitaurina”, “Totes les màfies tenen protecció” o, en una mostra de suport al sabotatge a la taquilla, “Aquesta taquilla mereix una foguera”.

Tot i la combativitat verbal mostrada, la protesta va ocórrer sense incidents per part de les activistes i respectant els límits marcats per les forces policials de l’Estat. I encara sort, ja que una persona que comprava la seva entrada per presenciar la barbàrie de la tauromàquia, llençà una pedra a les manifestants que no ferí a ningú de miracle, donada l’alta densitat de persones concentrades en poc espai. La policia que formava al davant dels protaurins no intervingué.

Fotografies obtingudes als perfils @MallorkaER, @irenejaumeg, @contrainfocat i @ArranPalma.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.