Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa dels animals, Economia alternativa, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

[Comunicat] Dissolució de l’assemblea antiespecista V de Vegana

Publicat per dia 31 maig 2015 – 9:49Cap comentari | 290 views

[Comunicat] Dissolució de l’assemblea antiespecista V de Vegana

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Ahir es realitzà una assemblea extraordinària, “Repensant V de Vegana”. En aquesta assemblea es prengueren diverses decisions que ens expliquen mitjançant un comunicat.

Reunides el 29 de Maig de 2015 en assemblea extraordinària amb el títol “Repensant V de Vegana”, les activistes que han acudit a la convocatòria, donada la situació general d’escassa/nul·la participació i activitat de l’organització des de fa ja diversos mesos, adoptem la següent proposta, sense que hi hagi objeccions a la mateixa:

Procedir a la dissolució del col·lectiu V de Vegana, així com dels seus comptes i canals de comunicació.
- Destinar els doblers acumulats a la caixa del col·lectiu (188,97 euros) al Refugi Antiespecista La Llar de l’Animal.
- Donar la resta del material (samarretes, adhesius, etc.) o l’obtingut de la seva venda, per finançar projectes animalistes o antiespecistes afins.
- Escriure un comunicat de dissolució

El col·lectiu V de Vegana va sorgir a l’estiu de 2012, hereva de la Comissió de Drets Animals del 15-M a Mallorca.

Durant aquests tres anys de vida, l’esperit d’aquest col·lectiu ha estat sempre la consolidació d’un activisme antiespecista de base, organitzat horitzontalment en assemblea, conscient i compromès políticament, capaç d’integrar l’alliberament animal dins de la resta de lluites contra tota opressió i injustícia.

Hem col·laborat amb diferents col·lectius, participat en les marees, en el 1º de Maig, en multitud d’activitats al costat de les organitzacions socials. Hem muntat xerrades, debats, projeccions, cursos de cuina. Hem posat en relleu i denunciat publicament desenes de casos de maltractament i explotació animal, ajudant a crear una consciència col·lectiva de repudi a aquestes pràctiques.I per descomptat, hem donat la cara i la veu als quals no que no la tenen a peu de carrer, allà on la barbàrie i la injustícia es feia més evident. Places de toros, circs, delfinaris, zoos, esdeveniments de caçadors, centres de tortura animal, tendes de pells, els carrers i places han sentit amb força el missatge antiespecista.

Vam néixer per cobrir la necessitat que, al nostre entendre, havia d’un activisme combatiu i contestatari, sense jerarquies i compromès amb la construcció d’una societat justa per totes.

Han estat uns anys de molta activitat i lluita, però per desgràcia sembla que no hem sabut transmetre la necessitat del dinàmiques i col·lectius com a V de Vegana en el panorama animalista actual, i a poc a poc l’activitat i implicació d’activistes han caigut fins al mínim.

Les sigles o organitzacions són solament eines. Si no s’utilitzen no serveixen per res. Per això preferim donar per tancat aquest cicle, amb l’esperança que en el futur sorgeixin noves agrupacions o afinitats que beguin dels mateixos principis i continuïn amb l’esperit amb el qual va néixer aquesta assemblea.

Finalment volem agrair a totes les persones que, durant aquests 3 anys, han aportat les seves idees, treball, esforç i sofriment, per aconseguir que aquest activisme fos una realitat. Com resava el lema, “V de Vegana la fem entre totes”, i certament, sense totes vosaltres no hagués estat possible. Moltes gràcies.

Ens veiem als carrers.
Salut i alliberament animal.

Assemblea V de Vegana

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.