Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans

[Vídeo] Un brindis per celebrar l’absolució de les quatre independentistes

Publicat per dia 12 octubre 2012 – 19:07Cap comentari | 211 views

[Vídeo] Un brindis per celebrar l’absolució de les quatre independentistes

Share to Google Plus

Un brindis, i una ruixada amb cava, ha servit per posar punt i final a la roda de premsa en què els independentistes jutjats el 18 de juny han explicat les seves impressions després que ahir es conegués la notícia de la seva absolució. Són na Sílvia, en Robert, en Guillem i en David, acusats pels aldarulls de la Diada del 31-D de 2010, i pels que la fiscalia en demanava 9 anys de presó en total i més de 13.000 euros de multa. La sentència indica que no s’ha pogut demostrar ni “que els acusats concentrats haguessin planejat cremar la bandera, ni tampoc haguessin acordat impedir que la policia ho pogués evitar” ni tampoc “que els acusats llencessin cadires i taules contra els agents, ni els empenyessin cap a la massa, fent-los caure a terra”. En defintiva, finalment s’ha fet justícia i ha quedat demostrat el caràcter polític i repressiu de tot aquest procés. Ironies del destí, recordarem aquest 12 d’octubre com aquell en què sí vam tenir alguna cosa per celebrar. Des de contrainfo ens n’alegram molt. A continuació compartim el vídeo de la roda de premsa d’avui:

Us passam, a més, el comunicat que ha elaborat Endavant i Alerta Solidària per expressar la celebració sobre l’absolució de les quatre independentistes mallorquines juntament amb algunes valoracions entorn del cas:

-    Primer de tot, volem expressar la nostra gran alegria per la bona notícia: les 4 companyes independentistes de Mallorca han estat absoltes de totes les acusacions després de prop de dos anys de viure amb un amenaça de presó a sobre. L’alegria és molt gran: aquest 12 d’octubre alguna cosa podrem celerar.

-   Segons la jutgessa que dicta la sentència, l’únic provat és que les quatre independentistes anaren a la manifestació de la Diada Nacional de Mallorca de 2010. Fet, per altra banda, reconegut públicament per les quatre militants i sabut per tothom. De tota la resta res, res no ha estat provat per part de la Fiscalia i la policia espanyola: ni la col·laboració amb la crema de
la bandera espanyola, ni les agressions al feixista que hi havia, ni les agressions a la policia… res de res.

-   A la sentència es deixa palès la gran quantitat de contradiccions en què entraren la policia i la resta de testimonis, desqualificant la versió de la policia espanyola i donant crèdit a la dels testimonis i de les persones acusades.

-  Malgrat la possibilitat d’interposar un recurs d’apel·lació en deu dies, la sentència duu implícita una contundència i claredat que difícilment pot ser recorreguda.

-   Consideram la notícia una victòria política. Una victòria, a més, jugant a camp contrari, com ho és la justícia espanyola.

-   No queden enrere les difamacions i criminalitzacions d’alguns mitjans de comunicació, com El Mundo, i d’alguns suposats periodistes, com l’inefable Manuel Aguilera, que no dubtaren en condemnar i ferir tot el possible a 4 persones, l’únic delicte de les quals era ser independentistes.

-   A part, ni volem ni podem oblidar els mallorquins i mallorquines que han patit repressió els darrers mesos: a la gent del Cosso de 2011, a la de Bunyola, la de  la Conselleria, Sóller, etc. En total, més de cent activistes de Mallorca pendents que es resolgui la seva situació. A totes elles, els destijam la mateixa sort i una abraçada ben forta.

“NO ENS FAREU CALLAR… MALGRAT QUE ENS SEGUEU LA VIDA!”

Antoni Roig

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.