Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

[Vídeo] L’Assemblea de la UIB i l’EI demanen la dimissió d’Ana Rodríguez i recorden que la violència són les retallades

Publicat per dia 24 maig 2012 – 23:093 Comentaris | 437 views

[Vídeo] L’Assemblea de la UIB i l’EI demanen la dimissió d’Ana Rodríguez i recorden que la violència són les retallades

Share to Google Plus

L’Assemblea de la Comunitat Universitària ha comparegut avui en roda de premsa conjuntament amb Pau, el jove agredit durant l’acció de dimarts, i l’Esquerra Independentista de Mallorca, en la que Pau hi milita. A continuació podeu veure el comunicat de l’Assemblea i el vídeo complet de l’acte.

COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA ARRAN DE LA CRIMINALITZACIÓ REBUDA AQUESTS DIES.

L’Assemblea de la Comunitat Universitària, després de l’ocupació de la Conselleria realitzada dimarts passat, volem fer les següents consideracions:

 • Denunciam la campanya de criminalització i manipulació interessada dels fets per part del Govern del PP i de bona part de la premsa a fi de deslegitimar les nostres demandes i silenciar el debat públic sobre el vertader problema. Lamentam aquesta patètica forma de fer política i la complicitat dels mitjans al servei del Govern.

 • Denunciam i condemnam l’agressió per part de la Cap de gabinet del Conselller d’Educació, Aina Maria Rodríguez Arbona, contra el nostre company. Aquesta inadmissible acció protagonitzada per una alt càrrec públic no ha de quedar impune i n’exigim la dimissió immediata.

 • Des de l’Assemblea ens solidaritzam amb la víctima d’aquesta agressió i rebutjam els atacs mediàtics que ha patit a causa de la seva condició de militant independentista.

 • Denunciam la violència exercida pel PP durant aquests mesos, la qual consisteix a dur a terme una ferotge política de retallades que atempta contra drets bàsics de la ciutadania com la salut, l’educació, la llengua catalana, els espais naturals, etc.

 • Davant les acusacions del senyor Bosch de no ser ni tan sols estudiants, li contestam que ho som, però també som professorat, alumnat de secundària i altres persones preocupades pels atacs a l’educació pública. També responem al senyor Delgado que la funció de l’estudiant és estudiar, però també tenir un pensament crític i participar de la política.

 • Rebutjam les polítiques antidemocràtiques del Govern del PP que, a cop de decrets i sense diàleg social, imposa mesures en contra dels interessos de la majoria social. Aquest govern s’excusa amb una majoria electoral per fer tota una sèrie de retallades que ni tan sols es contemplaven en el seu programa.

 • Feim una crida a l’alumnat i professorat de les Illes a defensar una educació pública, gratuïta, de qualitat i en català ara més que mai i a mobilitzar-se amb una contundència proporcional als atacs que estam sofrint.

 • Agraïm de tot cor les mostres de suport rebudes tant per persones com per col·lectius i organitzacions. La nostra lluita és la vostra i la vostra lluita, la nostra.

Per tot això, volem deixar clar que no aturarem fins que el Govern rectifiqui. Vàrem ocupar la Conselleria, ho tornaríem a fer i ho tornarem a fer les vegades que facin falta. Les nostres exigències són:

 • La dimissió de la Cap de Gabinet del Conseller, Aina Maria Rodríguez Arbona i la del Conseller d’Educació, Rafel Bosch.

 • L’aturada de totes les retallades en matèria d’educació, que deixa els centres educatius i les famílies en una situació asfixiant i que hipotequen el nostre futur.

 • La congelació de les taxes de la UIB, que es donin facilitats a les famílies amb més dificultats i que es camini cap a la gratuïtat de la matrícula, també a les universitats.

 • La defensa d’una Educació pública, gratuïta i de qualitat. Estudiar no ha de ser un privilegi, sinó que és un dret i ha de ser accessible a totes persones.

 • La retirada de les modificacions de la Llei de funció pública i del model de lliure elecció de llengua a les escoles.

 • Que la Universitat es declari insubmissa com a forma de protesta per l’augment de les taxes universitàries i la política de retallades del Govern.

3 Comentaris »

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.