Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

[Actualitzat] Ja és en llibertat l’activista detingut avui per la seva presumpta participació en l’acció del 25S

Publicat per dia 24 abril 2013 – 13:278 Comentaris | 527 views
Share to Google Plus

[Actualització 18:00h] Pocs minuts abans de les 18:00h han posat l’activista en llibertat amb càrrecs. Una quarantena de persones ha acudit a la concentració de suport als jutjats de Via Alemanya. La policia ha identificat 7 persones sense cap mena de justificació i ha enregistrat amb una càmera la concentració.

1366820959694mallorcadetdn

CONCENTRACIÓ A LES 17 HORES ALS JUTJATS EN SUPORT!

Avui matí a Ciutat ha estat detinguda una persona que presumptament participà el passat 25 de setembre de la manifestació Rodea el Congreso a Madrid. La detenció es produeix quan falta un dia per l’assetjament convocat per demà 25 d’abril, pel qual es presumeix que es tracta d’una forma de repressió prèvia per tal de dissuadir a aquelles persones que es plantegin participar de l’acció convocada amb caràcter indefinit. La detenció s’ha produït de forma abrupta mentre l’activista realitzava una gestió laboral. Dos policies de paisà l’han detingut amb una ordre judicial provinent de Madrid.

Cal recordar, que el detingut fou tristament popular a causa d’un article de Juan Riera Roca, periodista del diari El Mundo Baleares, que destapà la seva participació a la protesta de Madrid. Aprofità unes imatges en les quals l’activista defensava una altra persona d’una detenció per acusar-la de ser un “agresor de policías”. A més, a l’article es donava el seu nom complet i es definia amb pèls i senyals la seva activitat política.

Des d’ençà, la policia ha seguit ben d’aprop aquesta persona. De fet, el passat 7 d’abril, després de la concentració a Ciutat convocada per Juventud Sin Futuro Mallorca, a la qual l’activista participà, va ser retigut per dos policies de paisà que el feren sortir del bar on es trobava i el convidaren a acompanyar-los a comissaria, on seria detingut. Els secretes li comunicaren que, si no els acompanyava, s’hauria de presentar voluntàriament l’endemà a comissaria; tot això sense cap tipus de notificació. L’activista va evitar finalment entrar a dependències policials.

A hores d’ara, l’activista es troba reclòs a la comissaria de s’Escorxador, a l’espera de ser portat a declarar. S’espera que a partir de les 17 hores el traslladin al jutjat, però com que és competència de la Comunitat de Madrid podria donar-se la possibilitat que el detingut hagués de romandre des d’unes hores fins a uns dies.

Per tot això, es convoca una concentració de suport al detingut a les 17 hores als jutjats de Via Alemanya, per denunciar la repressió dels cossos policials de l’Estat i per reclamar per l’alliberament del detingut!

8 Comentaris »

 • Adam Smith escrigué:

  ¡Prisión para el perroflauta!

  • htimS madA escrigué:

   ¿Cuáles son tus argumentos para desear eso, si se me permite preguntar (y ya te adelanto que se me permite por el simple hecho de haber comentado en esta página)? Estos deseos a lo loco no tienen validez, no dicen nada bueno de ti más que ser una persona influenciable, sin opinión propia. Te sería más útil no malgastar espacio virtual en estas afirmaciones sin tener un argumento válido. No te hagas malasangre gratuitamente, antes infórmate y ya podrás tener una opinión, aunque no sea la misma que la mía. Pero no tires la piedra y escondas la mano sin motivo.

 • joan escrigué:

  agredir a un policia te les seves conseqüències, detenció correcte, presó no, ja li arribarà el judici

 • joan escrigué:

  pel que conec en Lio, el tenia per un tipus educat i respectuós, que defensava les seves idees amb diàleg i idees, després de veure la foto, me sap greu, però li he perdut es respecte.

 • Adam Smith escrigué:

  Yo, sinceramente, no se como alguien que hace esto:
  http://llegalaultima.files.wordpress.com/2012/09/elmundo_26-09.jpg?w=659
  Puede tener la cara dura de decir que no estamos en una democracia, que si el estado le oprime, bla, bla, bla.
  Su discurso y su postureo es del típico antisistema capitalista de clase media que vive muy cómodo en una sociedad occidental. Banal, vacío de contenido y profundamente demagógico.

  • c escrigué:

   Al asesino estado eXpañol le vendría mucho mejor que pusiéramos la otra mejilla, que dejáramos vía libre para que sus robocops-antidisturbios apaleen a quien se le ponga de por medio, sea cual sea su causa. Por suerte, somos muchas las que cada vez optamos por la autodefensa activa ante la violencia cotidiana que este sistema injusto ejerce sobre nosotras.
   El 25S yo también estaba allí y muchas de nosotras, de haber tenido un palo a mano, no hubiéramos dudado en utilizarlo para defendernos y defender a los cientos compañeras que estaban siendo brutalmente agredidas por la policía (una policía armada y pagada por todas nosotras, recordemos), como en la tristemente famosa fotografía de El Inmundo.
   Obviamente, podríamos irnos a un rincón lejano del mundo a morir de hambre, pero no veo por qué eso nos haría más revolucionarias… así que nos quedamos aquí a continuar con la lucha, que tiene muchos frentes muy bellos, por mucho que los grandes medios de información se empeñen en mostrar sólo la cara de ellos que les conviene y los demagogos, desde su cómodo ordenador, en descalificar a los que salimos a la calle, a los huertos, a las bibliotecas, a los hogares, a los ateneos, al mundo a luchar.
   Ánimo compañero!
    
    

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.