Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Lluita de carrer i acció directa, Okupació i espais alliberats

[URGENT] S’està desallotjant Ca ses Mopis, l’espai alliberat a la plaça Fleming

Publicat per dia 11 octubre 2016 – 8:295 Comentaris | 847 views

[URGENT] S’està desallotjant Ca ses Mopis, l’espai alliberat a la plaça Fleming

Share to Google Plus

Ara mateix s’està produint el desallotjament de l’espai alliberat de plaça Fleming. Hem pogut conèixer que la propietària de l’immoble, Explotacions Turístiques de les Illes S.L., ha cedit la gestió de l’edifici a una immobilària*. Aquesta ha enviat avui dematí a un grup d’homes que han entrat a la força a Ca Ses Mopis i s’han fet seu l’edifici. Quan membres de l’espai alliberat han intentat accedir a l’espai, dites persones lis ho han impedit.

L’espai va ser alliberat el 3 de juny, fins ara s’estaven realitzant activitats de tot tipus al barri, molta feina orientada a les veïnades. No havia arribat cap paper ni ordre de desallotjament a l’espai, pel que l’entrada s’ha produït sense ordre. Segons informacions que hem pogut tenir ara mateix hi ha la policia a l’espai, tot custodiant l’obscura maniobra de la mencionada immobiliària.

Es demana anar a l’espai a defensar-lo, ara!

Anirem actualitzant aquesta entrada així com tenguem més informació. Podeu seguir a temps real el cas a les nostres xarxes socials (fb i twitter).

[12:15h] En aquests moments s’està tapiant l’entrada principal, i es vol també fer el mateix amb les cotxeres. Recordam quins són els espais que es perden amb aquesta tapiada; una bibiloteca, l’armari obert on s’intercanviava roba entre les veïnades i un projecte de taller de bicicletes. I més projectes que s’estaven pensant.

Aquesta obra, i el mateix desallotjament, s’està realitzant sense cap ordre. Sense cap sentència judicial, com hauria de ser. A més, la convivència amb la policia nacional és total ja que està donant cobertura per a poder realitzar aquestes accions fora de la legalitat vigent. En aquests momentshi ha dues furgones a davant l’espai i els uniformats protegeixen a les persones que tapien les entrades.

[12:30h] Un dels activistes ha sigut identificat mentre intentava destapiar l’entrada principal, aprofitant que el ciment segueix fresc. Al mateix temps, les persones que defensen l’edifici alliberat s’han disposat davant les cotxeres per aconseguir que no siguin tapiades.

[17:00h] En aquests moments els ‘manobres’ han tapiat una cotxera, i procedeixen amb una segona.

A les 18:30h està convocada assemblea a davant l’edifici per parlar i acordar les accions que es realitzin al respecte del desallotjament sobtat.

* Volem demanar disculpes a la immobiliària Oliver ja que hi ha més immobiliàries amb el mateix nom i ens han fet arribar que no són elles. Confirmarem, en saber-ho, quina és la immobiliària real que està realitzant el desallotjament i tapiat de l’espai.

5 Comentaris »

 • Dr.Web escrigué:

  Maldito estado y malditas las leyes que se pasan por el santo forro polar.
  Propongo que comencemos a preparar arietes para tirar estas y futuras tapias abajo.
  Estoy avergonzado de mi país, así que mañana celebraré la hispanidad protestando en contra del estado español, de la privación de derechos, de oportunidades y en definitiva la censura de la actividad más humana y solidaria.
  ¡¡¡Mierda de país!!!

 • Anónimo escrigué:

  Pero no habéis sido vosotr@s quienes primero se pasaron las leyes por el forro y “liberásteis”/robásteis ese edificio?
  No seamos tan hipócritas… Lo único que hacen es recuperar lo que era de ellos.

 • Dr.Web escrigué:

  Utilizas términos como robar y recuperar con la alevosía propia de quienes apologizan sobre al propiedad privada.
  Se trataba de la ocupación pacífica de un edificio en decadencia y en desuso. Nadie sabe cuanto tiempo continuará así, siendo inútil. Pero nadie lo robó, solo se tomó prestado indefinidamente.
  La iniciativa pretendía rehabilitarlo y conservarlo y ocuparlo tanto tiempo como fuera posible, como un bien común para el barrio y el ciudadano, para desarrollarlo con fines sociales, artruistas y sin ánimo de lucro.
  Se ha resuelto con una contraocupación violenta.
  Muchos creen que lo que es de uno, uno tiene el derecho a hacer con ello lo que le de la gana. Otros tenemos ideales socialistas y anarquistas, y contemplamos esta clase de abandono como un error.
  La sociedad tiene 

  • Dr.Web escrigué:

   o conserva la responsabilidad para con esta clase de espacios, en unos tiempos en los que no existe acceso a bienes públicos con fines culturales, como bien es sabido que los ayuntamietos han preferido dejar abandonados o vender a intereses privados estos inmuebles antes que rehabilitarlos.
   Observa como ahora van a ponerse a desalojar el edificio de GESA… Han dicho que van a permitir habilitar espacios para fines sociales y culturales…
   Esperemos sentados…

 • Anoním escrigué:

  jajajajajajjajajajajajajjajajaja lolllllllllllllllll q fort wtfffff

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.