Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses

Trenta-dues activistes hauran de declarar als jutjats per l’ocupació de la Conselleria d’Educació

Publicat per dia 5 juliol 2012 – 8:28Cap comentari | 326 views

Trenta-dues activistes hauran de declarar als jutjats per l’ocupació de la Conselleria d’Educació

Share to Google Plus

Fins a trenta-dues persones hauran de declarar com a imputades als Jutjats entre els dies 25 i 31 de juliol pels fets de la Conselleria del passat 22 de maig, quan l’Assemblea de la UIB l’ocupà durant un temps en protesta contra les retallades en educació. En produir-se el desallotjament, totes les ocupants foren identificades i, dies després, sis d’elles van ser detingudes. Ara el procés es resoldrà per la via penal amb aquest macrojudici a 32 encausades. L’acusació és de “desordres públics” per a la majoria de les persones imputades.

Cal recordar que aquella acció, totalment pacífica, fou durament criminalitzada per la majoria dels mitjans de desinformació. Tanmateix, un cop visionats els vídeos, tothom pogué veure que l’única acció de violència que es produí durant l’ocupació fou l’agressió a un jove per part de la Cap de Gabinet del Conseller Bosch, Ana María Rodríguez. Les imatges mostren clarament com agredeix per l’esquena el jove, i tot seguit, fa un segon intent d’agressió que, per sort, és impedit per estudiants que presenciaven l’escena.

Els pròxims dies l’Assemblea de la UIB, el Grup de Suport a les encausades i la resta d’organitzacions implicades faran públiques les seves consideracions sobre aquest judici polític que suposa una passa més en l’escalada repressiva de les darreres setmanes.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.