Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius, Països Catalans

Tota la nostra solidaritat amb La Directa i Can Vies

Publicat per dia 27 maig 2014 – 19:34Cap comentari | 235 views
Share to Google Plus

10296718_10152438754439321_7965110942380961336_n

Dilluns 26, tan sols un dia després d’unes eleccions europees on tots els partits s’havien posat les seves millors gales, CiU, amb el beneplàcit d’ERC, va iniciar el desallotjament de l’emblemàtic CSOA Can Vies per tal d’esbucar-lo i d’aquesta manera baratar un espai de contracultura, de lluita, de barriada per un solar deixat a la seva sort.

Feia temps que a Can Vies ja s’havien encès les alarmes i s’havia preparat tot un dispositiu de resistència per evitar la caiguda del que eren molt més que quatre parets. Cap al capvespre els Mossos ja havien aconseguit buidar de gent l’espai però no els voltants, on de cada vegada s’hi anava aplegant més gent. Gent que s’anava congregant per a mostrar la seva solidaritat i que anava omplint uns carrers totalment ocupats pels furgons dels Mossos.

A les 20h es va iniciar una manifestació que va reunir unes 4000 persones, en dilluns i amb només mig dia de difusió. Però com no podia ser d’altra manera i com ja demostraren al desallotjament del CSOA La Carboneria, els Mossos varen carregar contra tot i tothom sense necessitat de justificació. El barri de Sants es va convertir en una ratonera de la que tothom en volia sortir, però els carrers estrets i el desmesurat dispositiu policial va fer que fos molt difícil fogir sense cap blau.

Tot això ho anàvem seguint a través de les xarxes socials i de mitjans com La Directa que permetien que l’informació arribés sense interessos i a peu de carrer. Però ahir els Mossos, enmig de la confusió, de les corregudes, dels crits, varen decidir canviar el seu objectiu i atacar el missatger, i no ja periodistes com han fet en altres ocasions, sinó la redacció de La Directa. En les seves paraules:

Al carrer Riego molta gent caminava tranquil·lament, no hi havia cap aldarull en aquest punt. Dos furgons de la Brigada Mòbil, encapçalats per la unitat 0071, han avançat porra en mà des de la carretera de Sants, han creuat la plaça Osca i han arribat davant la redacció de la Directa. Els agents han colpejat algunes vianants i s’han dirigit cap a la porta de la redacció d’aquest mitjà i cap a la porta de la llibreria La Ciutat Invisible. Davant les clares intencions del policies d’entrar al local s’ha accionat el motor de la persiana per tal de baixar-la, però els agents han forçat la persiana cap a munt per impedir-ho. Un dels antiavalots ha trencat la vidriera a cops de porra i els vidres han impactat a la cara d’un col·laborador en tasques de distribució a la Directa que era dins el local. Ha hagut de rebre assistència mèdica per treure-li els vidres que li han quedat clavats a la cara i el tòrax. Una altra persona ha patit una ferida més lleu per un tall. En veure que la porta no s’obria els policies s’han retirat de mica en mica altre cop fins a la carretera de Sants.

Un escàndol d’aquesta magnitud mereixeria ocupar portades, exigir responsabilitats polítiques, disculpar.se i recular en el desallotjament, però sabem que res d’això passarà. I la raó és que La Directa és un mitjà independent, però de bon de veres, un mitjà que no respon a cap més poder que el de la gent que cada dia aguanta la repressió policial i mediàtica.

Per això, des de Contrainfo donam tot el nostre suport a les companyes de La Directa i els agraïm la feinada que feren, i fan cada dia. Cap redacció rebentada els aturarà.

Si Can Vies va a terra, barri en peu de guerra.

L’equip de Contrainfo

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.