Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat

Solidaritat amb les Feministes Encausades als foguerons de Gràcia

Publicat per dia 29 gener 2016 – 12:57Cap comentari | 189 views
Share to Google Plus

Com cada any, els Foguerons de sa Pobla arriben a Gràcia.

En un espai en el que es celebra la trobada entre la comunitat mallorquina i la gracienca, des de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia es vol fer visible i denunciar la causa pendent sobre aquelles que des de la seva realitat local a l’illa planten cara al patriarcat i el capital i són reprimides per fer-ho.

feministes encausadesEl febrer de 2014 un grup de militants feministes de Palma va realitzar una acció de protesta a una església del centre de la ciutat per defensar el dret a l’avortament. L’acció es desenvolupava en un context de forta commoció per la imminent aprovació de la reforma de la llei de l’avortament per part del Partit Popular, assenyalant que suposava un retrocés als temps de la dictadura franquista en matèria dels drets al propi cos. Denunciades posteriorment pel Bisbat de Mallorca, es van succeir 7 detencions d’aquestes companyes en les següents setmanes.

Aquestes 7 persones estan imputades per un suposat delicte, que apareix a l’article 523 del codi penal: “El que con violencia, amenaza, tumulto o vías de hecho, impidiere, interrumpiere o perturbare los actos, funciones, ceremonias o manifestaciones de las confesiones religiosas inscritas en el correspondiente registro público del Ministerio de Justicia e Interior, será castigado con la pena de prisión de seis meses a seis años, si el hecho se ha cometido en lugar destinado al culto […]”

Després de gairebé un any i mig, la instrucció del cas s’ha tancat i la fiscalia demana 1 any i 6 mesos de presó per a 6 de les encausades i l’acusació particular, el Bisbat de Mallorca, demana fins a 4 anys de presó per a cada una d’elles.

Des de Gràcia es vol enviar al foc la repressió i les estratègies de la por, que lluny d’immobilitzar-nos, ens reafirmen en la convicció de que cal seguir lluitant pel dret al propi cos i per una vida que valgui la pena de ser viscuda.

S’exigeix l’absolució de les companyes de Palma i envien tones de tendresa, força i solidaritat, per seguir organitzant a Palma, a Gràcia i arreu la resposta feminista.

Així mateix, es convida a les gracienques i visitants dels foguerons de participar als actes de la Plaça del Raspall, on part dels guanys que es recaudin es destinaran a la campanya d’aquesta causa.

“ABSOLUCIÓ FEMINISTES ENCAUSADES, DEFENSAR EL DRET A L’AVORTAMENT NO ÉS CAP DELICTE!”

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.