Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Desobediència, Ecologia, Estat espanyol i el Món, Mobilitat i territori

Solidaritat amb els activistes anti-TAV, comdemnats a penes de presó

Publicat per dia 4 desembre 2013 – 10:09Cap comentari | 216 views

Solidaritat amb els activistes anti-TAV, comdemnats a penes de presó

Share to Google Plus

El passat 18 de novembre van ser jutjades per l’Audiència Nacional 4 persones del moviment de desobediència al TAV (Tren d’Alta Velocitat) Mugitu!, encausades per empastifar Yolanda Barcinas, presidenta de Navarra, durant una reunió celebrada a Tolouse amb motiu de la implantació del TAV en territori pirenaic a l’octubre de 2011 (veure video) i per tal de denunciar les implicacions en l’àmbit de destrucció del territori i noves nocivitats per a la població que comporta aquesta obra megalòmana: talar, volar, contaminar, partir, desviar, excavar i perforar en nom del Progrés i per al benefici d’uns pocs polítics i empresaris.

La sentència ha estat un cop molt dur per al moviment anti-TAV, ja que ha condemnat els activistes a fins a dos anys de presó.A continuació, volem compartir el comunicat de suport que ha elaborat el GOB en relació amb la dura repressió davant d’aquest acte de desobediència civil:

El GOB se solidaritza amb els activistes anti-TAV, comdemnats a penes de presó

El GOB mostra la seva solidaritat amb el col·lectiu i més concretament amb els tres activistes anti-TAV, condemnats a penes d’un i fins a dos anys de presó. Aquests activistes realitzaren una acció de protesta llençant un pastís a la ex-presidenta de Navarra, Yolanda Barcina a una reunió de treball del Tren d’Alta Velocitat (TAV) celebrada a Tolosa. El GOB també vol mostrar la seva preocupació per la creixent criminalització dels moviments socials. L’empastissada a Yolanda Barcina, assenyalada com a una de les responsables del projecte del Tren d’Alta Velocitat (TAV), és una acció de desobediència civil, que cal recordar són les eines de protesta que tenim com a societat.

Cal recordar que la construcció dels trens d’alta velocitat responen a un model insostenible, afavorint la dispersió urbana, a més del greu impacte que suposa pel territori i que en cap cas respon al model de transport ferroviari que des de les entitats ecologistes es proposa com a model de transport públic col·lectiu sostenible.

També es vol recordar que les accions de desobediència civil (usades per grans moviments pacifistes encapçalats per Gandhi o Luther King o les Mares de la Plaza de Mayo) són unes accions que tenen una legitimitat ètica i moral dins els valors democràtics, tot i les sancions o penes que puguin suposar, formant part conscient del risc que els activistes assumeixen. Tot i així l’acció desproporcionada tant dels cossos i forces de seguretat de l’estat com de la justícia defensant els interessos dels lobbys poderosos és més propi de règims autoritaris.

Per tot això ens solidaritzam amb el col·lectiu Anti-TAV, per ser un atac a un moviment social que lluita en contra la degradació ambiental de la seva terra i per la conservació de la natura.

No al TAV!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.