Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Estat espanyol i el Món

Solidaritat amb Boro, periodista de La Haine al que se’l demanen 6 anys de presó i 6.200€ per indemnitzacions

Publicat per dia 16 maig 2015 – 15:57Cap comentari | 305 views
Share to Google Plus

20150516_solidaritat_lahaine_banner

20150516_solidaritat_lahaine_BoroEl passat 29 de març de 2014, Boro, periodista de La Haine, fou detingut en el marc de la manifestació «Jaque a la Monarquía» que tingué lloc a Madrid. Boro es trobava amb la seva companya quan varen veure a un grup de manifestants que estava sent perseguit i agredit per la policia, amb nombrosa premsa seguint-ho, pel que s’atracaren a veure què passava. Quan la policia començà a donar empentes a la premsa per fer-la fora, la companya de Boro també fou agredida per un policia. La reacció de Boro fou defensar a la seva companya espitjant al policia per aturar l’agressió, tal i com es pot veure a partir del minut 3:50 del vídeo de sota. Boro va arrancar a córrer per tractar d’evitar una detenció, però fou placat i reduït al terra per diversos policies. El periodista fou detingut, agredit -com mostra la imatge- i portat a comissaria, tot i que durant els fets s’identificà com a periodista i denuncià a crits la il·legalitat de la detenció.

 

Un any després li ha arribat la notificació de judici oral. La fiscalia demana 2 anys de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat i 2 anys per cada un dels dos delictes de lesions. A més,dos policies l’acusen d’haver-li trencat una dent a un i el menisc a un altre, havent-lis donat, presumptament, un cop de puny en el mentó al primer i una coça al genoll al segon. Per això, demanen que aboni una indemnització pel policia espanyol nº 98373 de 5.000 euros (3.000 per la presumpta agressió i 2.000 euros per les “seqüeles” causades) i un altra de 1.200 euros per l’agent nº 99190. En total a Boro li demanen 6 anys de presó i 6.200€ en concepte d’indemnitzacions als policies.

20150516_solidaritat_lahaineDes de contrainfo.cat creiem que estem a totes llums davant un nou cas de muntatge policial. És per això que, a més de reivindicar el dret de l’autodefensa de les persones front els abusos policials, volem solidaritzar-nos amb Boro i La Haine de la manera que millor sabem fer: visibilitzant aquest nou cas repressiu. No podem romandre callades davant els atacs a la premsa independent que fa temps són al punt de mira dels cossos repressius de l’Estat. A casos com les detencions dels periodistes Jaime Alekos, Bertran Cazorla, Raúl Capin, Adolfo Luján i Juan Díaz Castromil, entre d’altres, se’ls suma molts casos d’abusos de poder cap a periodistes com l’obligació a esborrar material audiovisual o d’agredir la premsa impunement.

A part, les companyes de La Haine han iniciat una campanya en la que sol·liciten recolzament econòmic per poder fer front a les despeses jurídiques per defensar a Boro. Podeu solidaritzar-vos amb Boro fent una aportació econòmica al compte 0049/ 4141/ 53/ 2194112266 (Banc Santander).

Acabem compartint el comunicat que ha publicat el seu col·lectiu editorial.

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

La Haine és un projecte comunicatiu que després de més de 13 anys funcionant, s’ha consolidat com una de les pàgines d’informació crítica més vistes de l’estat espanyol. El nostre objectiu és servir com a altaveu als Moviments Socials Anticapitalistes i a les lluites que aquests impulsen.

La lluita social va creixent i amb ella La Haine, la nostra idea és poder anar cobrint cada vegada més territoris i donar una informació cada vegada de més qualitat sobre els moviments socials anticapitalistes, sobre mobilitzacions o sobre el dia a dia de la lluita anticapitalista.

La Haine està formada per militants de diferents Moviments Socials que, treballant d’una manera voluntària, dia a dia tirem endavant amb una web repleta d’informació crítica, una informació veraç enfront de la manipulació dels mitjans de comunicació massius dirigits per grans empreses amb els seus interessos econòmics.

Per poder seguir endavant amb el nostre projecte, seguir creixent i cobrint cada vegada més informacions, per fer front a les despeses derivades de mantenir el lloc web, materials per fer cobertures de qualitat de diferents esdeveniments i mobilitzacions i per fer front a les despeses jurídiques causades per la repressió, que ens va tocar d’a prop recentment amb la detenció d’un company a Madrid durant la mobilització ‘Escac al Rei’, demanem a els/les nostres lectors que recolzin econòmicament aquest projecte.

Per fer això el pots fer mitjançant PayPal (en el botó d’abaix de la pàgina) o mitjançant un ingrés al número de compte: 0049/ 4141/ 53/ 2194112266 (Banc Santander).

Des de ja, us donem les gràcies a tots/totes els/les que durant aquests més de 13 anys heu recolzat aquest projecte comunicatiu.

Col·lectiu Editorial de La Haine

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.