Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Sóller

Simarro es responsabilitza de la càmera oculta que deia desconèixer

Publicat per dia 3 octubre 2012 – 18:58Cap comentari | 256 views

Simarro es responsabilitza de la càmera oculta que deia desconèixer

Share to Google Plus

Carlos Simarro, batle de Sóller, es va fer responsable ahir de la càmera oculta que el Col·lectiu Albaïna descobrí a l’aparcament de la plaça dels Estiradors i denuncià als jutjats. Dies abans, ell mateix havia afirmat durant una entrevista a Canal 4 que no sabia res de l’existència de la càmera i que, a més, desconeixia si aquesta era il·legal. A més, visiblement nerviós, va tractar de justificar la presència de càmeres ocultes a la via pública que ell mateix deia no conèixer. Veieu-ho al següent vídeo:

A la roda de premsa d’ahir, Simarro va dir que la càmera formava part d’una “investigació secreta i reservada” de l’Ajuntament de Sóller per tal d’acabar amb “l’onada d’actes vandàlics”, en referència a les màquines d’ORA sabotejades. A més, defensà que la col·locació de la càmera espia és legal, la qual cosa deia desconèixer a l’anterior entrevista. Recordem que, com va denunciar Albaïna, la Instrucció 1/2006 de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades marca, com a primera exigència bàsica, l’obligatorietat de col·locar en zones videovigilades el distintiu informatiu; requisit que incomplia la polèmica càmera.

El dia que es destapà la càmera oculta, la Policial Local va dir que desconeixia l’existència de la càmera quan es personà a l’aparcament d’Estiradors acompanyat pel gerent de l’empresa pública Sóller 2010, que és l’encarregat de l’explotació dels aparcaments municipals i les zones blaves, el qual va ser col·locat a dit per Simarro l’any passat. Simarro no aclarí si aquest cos policial ha participat a la secreta investigació.

L’oposició diu que tampoc coneixia tal investigació: en el plenari d’avui (del que, com sempre, Albaïna n’ha fet un seguiment a Twitter sota l’etiqueta #plenarisoller) ha presentat una moció demanant explicacions al batle sobre la instal·lació de càmeres ocultes a Sóller que ha estat tombada per la majoria absoluta del PP. A més, se li ha recordat a Simarro que les investigacions secretes només les pot ordenar un jutge.

Finalment, Simarro ha anunciat accions legals contra el Col·lectiu Albaïna als que acusa de “violentar una propietat publica” (i secreta i reservada, afegim nosaltres) i, amb una insultant demagògia, d’emparar als que sabotegen els parquímetres. Queda clar que Albaïna, que fa una setmana demanà més transparència a l’Ajuntament de Sóller, s’ha convertit en una pedra en les sabates de Simarro, pel que aquest tractarà de llevar-se’ls d’enmig com sigui. Si és que abans no acaba amb el batle el seu particular Watergate.

Els interrogants, a dia d’avui, s’incrementen. A on anava a parar la informació retransmesa per la càmera? Perquè Simarro fins avui ha callat, a més de mentir a les solleriques? Serà que la denúncia al jutjat que presentà Albaïna està donant els seus fruits i ha decidit cantar? I la misteriosa càmera que gravà la crema del cotxe del batle, de la que Simarro també deia no saber res, també pertanyia a aquesta “investigació secreta i reservada”?

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.