Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

S’espera un inici de curs ben calent

Publicat per dia 31 agost 2012 – 15:001 Comentari | 344 views

S’espera un inici de curs ben calent

Share to Google Plus

Demà comença el mes de setembre i ja s’albiren les diferents mobilitzacions -i alhora mecanismes repressius- convocades i d’altres que s’estan preparant per a aquest inici del curs.

Sembla que la Conselleria d’Educació ha estat fent feina aquests mesos d’estiu i els centres escolars dels diferents nivells educatius encara no saben quines noves es trobaran de cara al proper curs. El que sí sembla clar és el que es ve dient des de final de curs: augment de ràtios a les aules (és a dir, més alumnes per classe), retallada de professorat, més de 600 interins deixaran de ser contractats en relació amb l’any passat, desaparició de suport a l’alumnat amb necessitats educatives, privatització d’escoletes municipals, augment dels costos de matrícules (a la universitat), etc…

Una de les mobilitzacions més remarcades és la campanya que la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FAPA) ha posat en marxa: Així el meu fill no comença. Aquesta iniciativa va sorgir de les famílies d’alumnes de Sineu i ràpidament s’ha estès per a tota l’illa. Aquesta campanya convida les famílies a no dur els seus fills a l’escola els dos primers dies d’escola si continuen aquestes mesures que situen l’educació en un sistema deficitari i decebedor. La idea és que el curs no comenci amb normalitat, perquè, simplement, no pot començar amb aquestes mancances. També es parla, malgrat que encara s’hagi convocat de forma oficial, de realitzar una concentració davant de la Conselleria d’Educació a Palma i també als pobles. En aquest enllaç, hi podeu llegir l’escrit que ha elaborat la FAPA. Diferents sindicats associats a l’àmbit educatiu i altres entitats han donat suport a la iniciativa.

Però no tothom està d’acord amb aquesta protesta. Davant d’aquesta crida, el Govern ja ha fet saber que té la intenció de denunciar les famílies que no portin els seus fills a l’escola el primer dia de classe. De tota manera, la FAPA assegura que ha consultat els serveis jurídics de la Federació i que no hi ha cap impediment legal per a l’acció proposada.

Una altra mesura per part del Govern que ha sortit a la llum aquests dies és la noticia de la normativa que prepara Bosch a fi de regular allò que es penja a les façanes dels edificis públics. Aquesta mesura, com és evident, intentarà prohibir i sancionar els centres educatius que pengin un llaç en defensa de la llengua catalana a les façanes dels edificis.

Per a respondre aquest nou intent repressiu, s’ha posat en marxa, en l’àmbit dels Països Catalans i, fins i tot, més enllà del terreny educatiu,  la campanya “Enllaçats no acatam”, que consisteix a tirar pel dret amb el tema de la llengua i defensar-la davant dels atacs constants durant aquests darrers mesos. Podeu llegir-ne el manifest complet aquí.

Segurament, més iniciatives d’aquest tipus aniran sorgint a mesura que s’acosti l’inici de curs i així com avancin les deficiències a les aules de les Illes. El que sí és clar és que no serà un inici de curs corrent. La lluita continua, ara més que mai, per una educació pública i de qualitat.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.