Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Desobediència

Resum de les sessions 3 i 4 del judici pel cas Aachen

Publicat per dia 16 febrer 2017 – 8:44Cap comentari | 341 views

Resum de les sessions 3 i 4 del judici pel cas Aachen

Share to Google Plus

Text integre del grup de suport (Solidaritat Rebel) de les anarquistes de Barcelona preses a Alemanya acusades d’expropiar un banc, sobre el primer dia del judici.

Aquests dies han tingut lloc les sessions tercera i quarta del procés contra les dues companyes anarquistes de Barcelona acusades d’expropiar una entitat bancària de l’església catòlica a Aachen.

La tercera sessió del judici ha estat centrada en el testimoni (molt tècnic) de l’expert en ADN de l’LKA que ha analitzat les mostres trobades en algunes peces de roba i eines i els mètodes per determinar la coincidència amb les proves preses (il·legalment com ha denunciat l’advocat de la defensa) a les nostres companyes en una falsa prova d’alcoholèmia i en una llauna de cervesa respectivament.

El tribunal li ha fet diverses preguntes i també els advocats i aquest ha “reconegut” que no és possible determinar quant de temps fa que un rastre de adn es troba en un objecte i que la “qualitat” de la mostra varia en funció del tipus de material (metall rugós, llis, roba, material porós, etc.) o dels hàbits d’higiene entre d’altres. També s’han visionat les imatges de 3 càmeres del soterrani del banc (on es troba la caixa forta) sense que s’hagin comentat.

En la quarta sessió han declarat els dos treballadors del banc que tenien les claus de la caixa forta i que van baixar fins al soterrani amb els 2 assaltants.
El primer d’ells recordava una dona amb una perruca platejada i tres persones més, totes elles entre els 20 i els 30 anys. No ha reconegut els objectes que el jutge li ha mostrat en les fotos. Aquest testimoni va realitzar al seu dia un retrat robot d’un home a petició de la policia i ha confirmat que és la imatge mental que recorda l’home que el va acompanyar fins a la caixa forta. També ha reconegut que va veure les fotos dels nostres companys que van sortir van ser difoses per la policia a la premsa local. No ha reconegut a cap de les persones a la sala com a les autores dels fets.

El segon testimoni (sotsdirector de la filial) recordava tes o quatre persones. Una dona amb perruca negra o marró fosca i amb pistola. Respecte a les fotos que li ha mostrat el jutge, ha indicat que la borsa i la perruca podrien coincidir amb les que el recordava. La policia no li va demanar retrat robot ni li va mostrar cap vídeo. Tampoc ha reconegut a ningú present a la sala.

Al final de cada testimoni s’han tornat a passar els 3 vídeos per veure si els testimonis recordaven alguna cosa més, cosa que no ha succeït.

Un cop més les acusades han comptat amb el suport de companyes solidàries que han estat presents a la sala per fer-lis arribar tot el nostre recolzament. Es confirma la següent sessió per al dijous 16 de febrer a les 9:00.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.