Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

“Quan surten Matas o Urdangarin dels jutjats la gent els escridassa, a nosaltres ens abracen i ens mostren suport”

Publicat per dia 26 abril 2013 – 12:572 Comentaris | 344 views

“Quan surten Matas o Urdangarin dels jutjats la gent els escridassa, a nosaltres ens abracen i ens mostren suport”

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

 Parlem amb el company Lionel, d’En lluita Mallorca, detingut dimecres 24 d’abril a Palma per la seva presumpta participació en les protestes del passat 25S de Madrid. Per En lluita – Mallorca

Lio, pots explicar una mica com va començar el dia d’ahir?

Tot començà sobre les 12:30h d’ahir dimecres 24 d’abril, 29 hores abans de la convocatòria d’#AsediaElCongreso del #25A a Madrid. Mentre estava treballant de xòfer i deixant dues persones a l’aeroport, se m’acosten dos policies secretes sol·licitant la meva identificació. Després d’un parell de trucades m’informen que quedava detingut acusat d’atemptat a l’autoritat i desordres públics. No donen més informació. Els comento que estic treballant i que estan jugant amb el meu menjar. Que tinc l’obligació de tornar el cotxe amb què treballava: accedeixen a això. Després em traslladen a les dependències policials de Palma, on no vaig fer declaració. Més tard i ja davant del jutge, em van preguntar qüestions generals i poc clares associades a les protestes del 25S. Fins i tot el fiscal tenia una informació molt esbiaixada i volàtil. Poc després, em veia pujant la rampa del jutjat i per sorpresa meva em trobo amb una gran expressió de solidaritat esperant fora a crits de Llibertat!. Va ser molt emocionant, com una gran família.

Què et sembla que una persona que lluita pels drets de les majories hagi de passar per la mateixa coneguda rampa per la qual pugen Urdangarin o Matas?

Estem en un moment de total deslegitimació de les institucions de l’Estat. És ben conegut que el govern és corrupte i que menteix, a més defensa als interessos de la banca i la patronal, que obeeixen els mandats de la Troica en contra de les majories populars. Alguns ja han batejat el moment que vivim com una crisi de règim, al·ludint que les institucions creades durant l’anomenada ’Transició’ han perdut legitimitat, s’han trencat els consensos que es van forjar en aquell moment. Si alguna vegada ho van fer, les institucions ja no serveixen als interessos de les classes populars. Veiem, entre d’altres, com Urdangarin o Matas aprofiten una situació d’influència per omplir-se les butxaques descaradament i reben un tracte de ”respecte-impunitat” pel càrrec que han tingut. Mentrestant, una mare de família que no té res agafa menjar d’un supermercat i és tractada com una criminal. Per la meva banda, veig la diferència clara en un aspecte concret. Quan pugen la rampa aquests corruptes surt la gent a escridassar-los: la gent sap que estan estretament vinculats al seu patiment diari. Quan vam sortir nosaltres ve la gent a mostrar tot el seu suport i afecte. Si em quedo amb alguna cosa del dia d’ahir és amb totes les mostres de solidaritat de persones desconegudes. Hem perdut la por, la dignitat està del nostre costat.

Què penses de les acusacions?

Per començar, quedi clar que tot ha estat una maniobra maquiavèlica per part del Ministeri de l’Interior, per crear terror. Tracten de disciplinar les respostes populars. Com que no convencen, fan servir la força bruta. No tenen arguments, no busquen el diàleg. Se’ns acusa d’antisistema mentre hi ha 6,2 milions d’aturats. Jo acuso el sistema de ser antipersones. Les acusacions no tenen fonament més enllà de la interpretació de periodistes conservadors. Segons em va comentar el meu advocat, es descriu en les diligències que la suposada identificació la fa un policia des del sofà de casa mentre mirava la televisió. És tot una farsa que tracta d’inculpar les activistes. És molt curiós que ni tan sols hi ha una denúncia directa del policia qual se suposa que és agredit. En canvi no hi ha investigació de la multitud de ferits que van resultar de les càrregues policials. Inclosa una amiga íntima a la qual van disparar una pilota de goma a boca de canó obrint cap: 40 punts de sutura, la podrien haver matat. Hi va haver un abús desproporcionat de la força, però no s’han depurat responsabilitats.

Què penses de la convocatòria assetja el Congrés del #25A?

És una convocatòria que ha creat molta polèmica entorn al tema de la violència. Però crec que hem de situar-nos per reflexionar. Violència no és defensar-se dels abusos de la força. Això és enganyar. Violència són els 6,2 milions d’aturats, els desnonaments, la reforma laboral, la mentida del programa electoral del PP, la corrupció generalitzada, les 1,9 milions de famílies sense suport, i un llarg etcètera de desastre social conseqüència de les polítiques de l’”austeritat”. Les respostes a aquestes polítiques són expressions de digna ràbia. El problema és que hi ha diferents nivells de consciència de com està estructurada aquesta societat. Està clar que hem de buscar iniciatives que agrupin majories, perquè són aquestes les que canvien la història. Si veiem la crisi com un procés, veiem que hi ha una evolució tant qualitativa com quantitativa de resposta a les polítiques neoliberals del govern. És el moment d’articular tota aquesta potència unida i fer caure el desgovern. La força està en la quotidianitat: en el nostre lloc de treball. Encara que també en els nostres pobles i barris. Hem d’organitzar col·lectivament perquè vénen anys de molta misèria.

Notícia original a la plana web d’En lluita.

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.