Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Nombroses mostres de suport a l’Assemblea de la UIB i contra la criminalització que pateix

Publicat per dia 23 maig 2012 – 23:084 Comentaris | 618 views

Nombroses mostres de suport a l’Assemblea de la UIB i contra la criminalització que pateix

Share to Google Plus

Durant tot el dia d’avui s’han anat difonent nombroses mostres de solidaritat i suport a l’Assemblea de la Comunitat Universitària per l’acció de dimarts i de condemna a la campanya de criminalització que pateix. Ha estat sorprenent despertar-se amb portades de diaris fins i tot estatals criminalitzant una acció que, malgrat el seu tarannà desobedient i desafiant, va ser totalment pacífica. De fet, la única agressió que es produí fou la que protagonitzà la Cap de gabinet del Conseller Rafael Bosch, que agredí un jove manifestant i féu un segon intent d’agressió que fou immediatament impedit per la resta de les estudiants, que aconseguiren calmar la situació. El jove agredit ja ha denunciat els fets oficialment posant una denúncia.

Així, l’Assemblea ha rebut nombroses mostres de suport durant el dia. Moltes d’elles per part de persones particulars que han fet servir les xarxes socials i els comentaris de les notícies per dir-hi la seva. A més a més, algunes organitzacions ja han fet públics comunicats de suport. Cal remarcar, evidentment, l’Esquerra Independentista, que no només dóna suport sinó que un dels seus militants és, precisament, la persona agredida durant l’acció i assetjada per mitjans com El Mundo, que l’ha titllat de “matón del independentismo”. Fins ara hem rebut els comunicats d’Endavant (OSAN), CGT Balears, En Lluita Mallorca, FE-CCOO i Revolta-Global. En aquesta llista en constant actualització els podeu anar llegint. També hi ha hagut partits polítics institucionals que s’han posicionat a favor de les estudiants, com EU (llegir comunicat), ERC (llegir comunicat) i la coalició PSM-IV-ExM (llegir comunicat).

[les podeu enviar a contrainfo(arrova)contrainfo.cat]

Endavant (OSAN)

Endavant demana la dimissió de la cap de gabinet del conseller Bosch

Des de l’Assemblea d’Endavant Mallorca volem denunciar públicament l’agressió produïda aquest 22 de maig de 2012 al matí en el marc dels actes contra les retallades en Educació del Govern balear convocats per l’assemblea de la UIB, que ha congregat un centenar de persones per ocupar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

En el moment en què s’ha entrat al despatx del Conseller, diversos membres del gabinet han intentat impedir l’entrada a les manifestants i posteriorment les han intentat tancar a l’interior del despatx. Ha estat llavors quan la cap de gabinet del Conseller Bosch, Ana Rodríguez, ha agredit reiteradament un dels joves manifestants, davant les càmeres de Televisió Espanyola. Quan això succeeix, les estudiants intenten calmar Ana Rodríguez. En cap moment es produeix cap agressió dels estudiants cap a ella ni ningú del personal.

Des d’Endavant Mallorca lamentam profundament la hipocresia d’aquells que pretenen criminalitzar les legítimes protestes contra l’atac criminal dels nostres governants als serveis públics i als drets socials mentre compten en el seu personal de confiança amb persones que cometen actes com aquesta agressió.

Demanam, per tant, la dimissió d’Ana Rodríguez, tot coneixent que les dimissions a la classe política solen ser un canvi de cromos. És necessari que una persona d’aquest tarannà desaparegui de les institucions, assumint les conseqüències de la seva acció i deixant de viure dels doblers públics.

També volem encoratjar a totes les forces polítiques que s’afanyaren a condemnar les protestes ciutadanes de Manacor, a condemnar explícitament aquesta agressió i s’afegeixin a la demanda de dimissió que iniciam.

Pensam que ja n’hi ha prou de veure com forces que s’autoanomenen progressistes, aprofiten la mínima ocasió per alinear-se amb la resta de la classe política i, en canvi, no veuen prioritàries les condemnes de les agressions policials o, en aquest cas, de les agressions explícites que perpetra la classe política contra la ciutadania que protesta. Basta d’intentar enganar el poble amb fals progressisme.

O s’està del costat del poble treballador mallorquí o s’està del costat dels especuladors i dels polítics professionals i cossos policials que els encobreixen. Des d’Endavant ho tenim clar:

- Ana Rodríguez dimissió!

- Prou repressió i agressions a les persones que protesten!

- Prou retallades criminals!

- Prou d’hipocresia per part de les forces polítiques suposadament progressistes!

- Defensem els drets socials i nacionals!

Mallorca (Països Catalans), 22 de maig de 2012

 

CGT-Balears

CGT Balears dóna suport al grup d’estudiants que ocuparen ahir la Conselleria d’Educació

Davant les acusacions falses i criminalització sobre el grup d’estudiants que en el dia d’ahir, en el marc de la jornada de lluita per l’educació pública i de qualitat, ocuparen les instal·lacions de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears, des de la CGT-BALEARS volem fer pública la nostra solidaritat amb els i les estudiants que, de manera pacífica i legítima, varen protagonitzar l’esmentada acció. En aquest sentit, volem expressar:

  1. S’acusa als i les estudiants de fer una acció violenta però, des de la nostra opinió, l’única acció violenta que va haver, en l’ocupació d’ahir, va ser l’agressió protagonitzada per Ana María Rodríguez, cap de gabinet del conseller Bosch, recollida en vídeo i difosa per tota la xarxa. És significatiu que aquest vídeo hagi estat retirat tot d’una en les pàgines web de determinats mitjans de comunicació, els mateixos que estan intoxicant, del del groguisme periodístic, les protestes estudiantils i de la comunitat educativa. També és significatiu que la policia, en una acció il·legal d’abús de poder, requisés càmeres als estudiants, segurament amb imatges que serien molt aclaridores respecte al que realment va succeir s les instal·lacions de la Conselleria.

  2. Es qualifica, des dels mitjans intoxicadors, l’acció de l’ocupació d’antidemocràtica, quan l’actitud més antidemocràtica, de bon tros, és la política de retalls, privatitzacions i robatori de recursos a la majoria social, per regalar tots aquests fons, i més, a l’avarícia dels especuladors i els banquers. El govern de Bauzá, com també el de Rajoy, estan imposant unes mesures que justament són les contràries del que deien quan es varen presentar a les eleccions. La reforma laboral, la pujada d’imposts, las privatitzacions de serveis públics essencials, com l’educació i la sanitat, la pujada de taxes dels transports públics, el “cèntim sanitari” per tancar hospitals, etc… Res de tot això figurava en els programes electorals d’aquesta colla d’impresentables que, dit sigui de pas, només els varen votar la tercera part del cens electoral. Inclús varen gosar d’auto qualificar-se de “partit del treball”! Qui és, ara i aquí, antidem`pocràtic?

  3. La qüestió de fons és que la violència antidemocràtica està, veritablement, en la voràgine de les retallades antisocials. La reducció en un 20% del pressupost d’educació, les pujades obscenes de les matrícules universitàries, la imposició de “numerus clausus” a les aules de totes les facultats, l’augment dels ratios d’alumnes en primària i secundària, l’augment de les hores lectives per als i les docents, la reducció, encara més, del número miserable de beques, i l’enduriment dels requisits per obtenir-ne… En definitiva, un procés salvatge de privatització, elitisme i mercantilització de l’ensenyament i la cultura, sense oblidar els atacs barroers a la llengua catalana i a la cultura pròpia… Tot això si que és, veritablement, un programa complet de violència institucional, i profundament antidemocràtica.

Entenem que no ens han de distreure l’atenció. Els protagonistes de l’ocupació d’ahir mereixen tot el nostre reconeixement, i la nostra solidaritat, en el cas de que continuï la persecució cap a ells.

És necessària la unitat de totes les forces socials per fer front a aquest projecte de desmantellament social que està duent a terme el PP, des de les institucions. Cal plantejar-se, ja, la convocatòria que quantes accions calguin en defensa d’un model educatiu públic, universal i de qualitat, sense descartar la Vaga que, ahir en Balears, no es va convocar.

Illes Balears, 23 de maig de 2012.

CGT-BALEARS

 

FE-CCOO

Comunicat opinió de la FE-CCOO a l’acte d’ocupació de la Conselleria per part dels membre de l’Assemblea de la UIB

Des de la FE-CCOO volem denunciar la manera com el Govern ha capgirat la informació del que va passar ahir 22M a l’acte d’Ocupació de la Conselleria per part d’alguns alumnes de l’Assemblea de la UIB per tal de desviar l’atenció respecte a la seva manera d’actuar des de la irresponsabilitat.

No s’ha provat que es cometés cap acte violent que es pugui denunciar o condemnar (ho demostra també la pròpia actuació de la Policia Nacional que no va procedir a cap detenció). En tot cas es varen produir moments de tensió per l’extralimitació en les seves funcions d’algun funcionari de la Conselleria,  de les quals sí tenim han trascendit els fets, en intentar impedir el pas als alumnes.

Volem també denunciar que aquest Govern no està responent a cap acte reivindicatiu de la ciutadania, demostrant així un despreci obvi pels procediments democràtics de reivindicació. No només no negocia absolutament res, sinó que fins i tot desinforma i capgira.

FE-CCOO com a organització democràtica i com a docents, no alentarem aquesta mena d’accions, però la nostra actitud serà sempre la de cercar la manera de reconduir totes les accions reivindicatives que es puguin produir i que són només les reaccions a les accions dels nostres governants. Aquestes són, i no d’altres, les accions violentes que estem patint actualment el conjunt de la ciutadania, un atac frontal i sistemàtic a la qualitat dels serveis públics.

A la FE-CCOO ens agradaria que, més que criminalitzar a les persones que han realitzat aquest acte, la nostra Conselleria d’Educació és fer responsable de les reaccions que provoquen les seves polítiques.

 

En Lluita

Front la seva violència, ocupam la Conselleria

En lluita Mallorca. Des de d’En lluita Mallorca volem donar tot el nostre suport a totes les estudiants que en el marc de la jornada d’accions en defensa de l’educació, van ocupar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitat i el despatx del conseller de les retallades.
També volem denunciar la forma en que el Govern del PP, per part del conseller Bosch i alguns diaris de la premsa manipuladora, intenta capgirar i tergiversar els fets. Amb un discurs totalment cínic pretenen criminalitzar com “antidemocràtics i violents” a les estudiants.

En aquest sentit, denunciem que són les mateixes retallades, aplicades sense cap tipus de diàleg, les que demostren la poca democràcia que es practica des del PP, a més de la violència social que s’exerceix sobre les treballadores, privatitzant i disminuint la qualitat de l’educació de les nostres filles.

Per altra banda, volem fer públic, com a participants de l’ocupació, que la decisió estava presa de manera assembleària i que va ser una demostració de força que va ocórrer de manera seria i responsable en defensa dels drets que aquest govern s’esforça en esquarterar.

La nostra actitud no va ser corresposta per les membres del gabinet, que rebutjaren rebre el nostre manifest de reivindicacions. Fins al punt que alguns membres del gabinet del conseller van respondre als nostres clams amb empentes, clatellades, cops de puny i agressions verbals. En particular, la cap de gabinet, Ana Rodríguez, va agredir a un estudiant. Es pot veure d’una manera clara al vídeo que s’han penjat sobre els fets.

Des d’En lluita Mallorca volem fer manifest que aquesta ocupació (sumada a les respostes populars que ha rebut i segueix rebent el president del PP a molts pobles de Mallorca, i les mobilitzacions dels darrers mesos) demostren l’oposició a les ferotges retallades i a les polítiques d’aquest govern. Veim més urgent que mai la necessitat d’un front unitari davant d’aquest govern per tal d’aturar les seves polítiques. Per tant, feim una crida a la denúncia col·lectiva contra la criminalització de les protestes i contra les retallades del govern del PP.

Per tot això exigim:

· La dimissió d’Ana María Rodríguez, cap de gabinet del conseller Bosch, per l’agressió violenta a un estudiant.

· Responsabilitats per part del conseller, que va dir públicament que no se durien a terme retallades i que comparegui públicament a justificar la precarietat a la educació.

· Una proposta de futur que no passi per les retallades a l’àmbit de educació ni a l’empitjorament del sistema educatiu, cercant el camí cap una educació pública, de qualitat, gratuïta, en català i en defensa del català i accessible a tothom. Un pla que haurem de traçar el 99%, per que el pla del 1% és la nostra misèria.

En lluita Mallorca, 23 de Maig del 2012

 

Revolta Global

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca amb les estudiants de la UIB
Recolzem plenament el que s’expressa en aquest comunicat de CGT-Balears i ens adherim a la convocatòria AVUI DIJOUS 24 DE MAIG A LES 18h CONCENTRACIÓ DAVANT LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ.
PROU D’INTOXICACIÓ I DESINFORMACIÓ!!!

 

Coordinadora Llibertària de Mallorca

Comunicat de suport als estudiants

La recentment constituïda Coordinadora Llibertària de Mallorca vol manifestar el seu suport a la lluita dels estudiants de l’Assemblea de la UIB. La simbòlica acció d’ocupar de manera totalment pacífica la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears ha estat criminalitzada per la gran majoria dels mitjans de comunicació i la classe política. Rebutjam la patètica i maquiavèl·lica manipulació dels mitjans de comunicació i dels diferents partits polítics, perquè la seva intenció és desviar el quid de la protesta: Les diferents retallades que està sofrint el sector i la política d’imposició i mentida tant del Govern central com de l’autonòmic.

Davant l’actual estafa anomenada crisi i davant les contínues i descarades mentides del poder és totalment legítima la desobediència i la revolta. Només faltaria que encara haguéssim d’abaixar el cap i deixar fer a la casta burocràtica que ens domina i explota.

4 Comentaris »

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.