Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Felanitx, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

No volies brou (de quica)? Idò, tassa i mitja! Comunicat del Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx

Publicat per dia 6 setembre 2012 – 11:48Cap comentari | 251 views

No volies brou (de quica)? Idò, tassa i mitja! Comunicat del Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx

Share to Google Plus

Després del gran ridícul realitzat per part de les autoritats i la policia, demostrat a l’episodi repressiu felanitxer, en el qual 12 persones varen ser multades i jutjades, el Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx ha elaborat el següent comunicat per fer veure el muntatge polític que ha suposat les multes i el paripè judicial pels aldarulls que hi va haver, per part de la policia, durant el Cosso del 2011.

Comunicat del Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx

La vista judicial en curs, relativa a la denúncia formulada contra dotze persones que participaren a la festa de Sant Agustí dia 28 d’agost de 2011, de moment, ha demostrat que:

 1. La denúncia no va ser una iniciativa de la Policia Local (com havia assegurat el batle), sinó que obeïa una decisió de l’equip de govern del PP. Això confirma, tal com havíem dit, que hem viscut una persecució política; una caça de bruixes per raons ideològiques.
 2. Tant la Guàrdia Civil com els mateixos responsables de la Policia Local han reconegut que no hi ha indicis de cap falta ni, molt menys encara, de cap delicte.
 3. Els mateixos responsables policials han reconegut que la flitada era innecessària.
 4. Els dos policies que flitaren la gent varen ser instructors de l’expedient. Tal com també havíem denunciat, els únics que practicaren la violència es convertiren en jutge i part.
 5. Al marge de les possibles sentències judicials, s’ha vist ben clar qui varen ser els violents, qui són els culpables i, sobretot, que les dotze persones denunciades són les víctimes d’un atropell i d’un abús de poder.
 6. S’han detectat falses acusacions per argumentar la denúncia, resultat de les quals un agent de la Policia Local ha estat imputat per fals testimoni.
 7. El regidor de platges sabia abans que els mateixos perjudicats l’import de les multes imposades per Delegació de Govern, la qual cosa demostra el poc rigor que envolta el cas.
 8. També s’ha sabut que el batle, Gabriel Tauler, esquivant la separació de poders, va oferir a algunes persones pressionar la fiscalia.
 9. Catalina Soler va anunciar que el Consell Insular es podria personar com a perjudicat per poder exercir una acusació particular. La utilització del poder en benefici propi o partidista és una forma més de prevaricació.
 10. S’ha volgut capgirar la realitat dels fets i els qui varen actuar de manera irracional i temerària s’han presentat com a víctimes i han acusat, en abstracte i sense proves. Una dotzena de persones i les seves famílies s’han vist perjudicades econòmicament i socialment.

El resum de tot plegat podria ser: no volien brou (de quica)? Idò, tassa i mitja! L’espectacle públic d’aquest procediment judicial és, ara mateix, la riallota de tot Mallorca. El mal és que això afecta el bon nom de Felanitx i de la seva bona gent. Una gent que defensa la festa amb alegria i llibertat front a un partit polític que vol controlar-la i reprimir-la.

Ara és el moment de reclamar responsabilitats polítiques:

 • En primer lloc, exigim a tots els membres de l’equip de govern del PP que demanin disculpes públicament a les dotze persones injustament i arbitràriament denunciades i multades i que assumeixin, de la seva butxaca, totes les despeses econòmiques derivades d’aquest delirant expedient que han atiat.
 • En segon lloc, exigim la destitució de Rafel Roig, regidor responsable de la Policia, així com la depuració de responsabilitats dins el propi cos policial.
 • En tercer lloc, exigim la dimissió de Gabriel Tauler, màxim responsable de l’incident de dia 28 d’agost de 2011 i de la posterior i encara vigent caça de bruixes.

VISCA FELANITX! VISCA LA FESTA! VISCA LA LLIBERTAT!

Felanitx, 5 de setembre de 2012

A continuació, us recordam l’enginyós vídeo de resposta davant la notícia de l’arribada de multes que sumaven més de 55.000 euros:

Altres notícies relacionades amb aquesta:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.