Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses

Multa a una treballadora d’IB3 per convocar una concentració

Publicat per dia 7 gener 2013 – 17:431 Comentari | 382 views

Multa a una treballadora d’IB3 per convocar una concentració

Share to Google Plus

Les tensions entre les treballadores d’IB3 i el Govern continuen dia rere dia. El darrer episodi d’aquest estira-i-arronsa l’ha protagonitzat Delegació de Govern, que ha imposat una multa de 301 euros a una treballadora que convocà una concentració.

La informació ens ha arribat per mitjà del Comitè d’Empresa de CBM (l’empresa subcontractada encarregada dels informatius d’IB3), que elaborà el següent escrit:

El darrer capítol de la befa contra els treballadors d’Informatius d’Ib3 és la multa de 301 euros per protestar davant la seu del Govern

La Delegació de Govern ha multat la presidenta del Comitè d’Empresa de CBM, Mar Cerezález, amb 301 euros per haver promogut una concentració davant del Consolat de Mar dia 7 de desembre, sense haver-la comunicat amb els 10 dies d’antelació que contempla la llei.

Va ser el mateix dia 7, només un parell d’hores abans de la manifestació, quan Delegació va telefonar la convocant per avisar-la que es denegava el permís de reunió. Un grup de treballadors de CMB, indignats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació que els havien presentat i en plena jornada de vaga, varen fer acte de presència davant el Consolat, i es varen unir a la concentració que el personal de l’Ibanat feia aquell dematí. No es va produir cap dany personal ni material. Va ser una reclamació pacífica per defensar els drets laborals del personal de CBM que, tanmateix, no han estat respectats –l’ERO ha conclòs amb 16 acomiadaments i baixada de sous de tota la plantilla-. Això sense comptar que el Comitè encara no ha vist la modificació del contracte de l’empresa amb IB3; un document que motivava, exclusivament, l’Expedient de Regulació d’Ocupació. Per què una manifestació pacífica al carrer, sense interrompre trànsit de persones ni vehicles, ha d’acabar amb una multa de 301 euros?

1 Comentari »

  • abstret escrigué:

    Doncs potser servirà per a deixar de tenir tants miraments i insistir tant en el pacifisme de les accions.
    Massa sovint ens tirem pedres damunt la pròpia teulada: què significa el to del comunicat i, sobretot, la darrera pregunta? És que els 301 euros haguessin estat justificats en cas que hi hagués hagut cap accident durant la concentració?
    Quin valor té en sí mateix que una concentració sigui “pacífica” o no? Sobretot, si per pacífic entenem aquelles concentracions on no s’interromp el trànsit, ni tant sols de persones.
    El valor d’una concentració, o qualsevol altra acció, no hauria de ser en relació al compliment dels seus objectius? O sigui, pregunto, quin era l’objectiu d’aquesta concentració: ser pacífica o aturar els EROs?

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.