Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

Mor un pres al centre penitenciari de Palma

Publicat per dia 1 gener 2016 – 21:471 Comentari | 427 views

Mor un pres al centre penitenciari de Palma

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Hem sabut que Manuel Gómez Lidón ha estat trobat avui, 1 de gener de 2016, mort a la seva cel·la de la presó de Palma. La notícia l’ha comunicat na Teresa, mare d’en Manuel, amb qui tenia previst un vis a vis amb ell avui mateix. Quan ha acudit a la presó, el cap de servei, sense cap mirament, l’ha donat la fatídica noticia sense cap més informació, amb ressentiment, com sempre han tractat a aquesta família.

A finals dels 90, tant la família d’en Manuel, com ell mateix, varen estar en contacte amb la Creu Negre Anarquista de Palma. Na Teresa i el seu marit  eren assidus a les marxes a la presó de dia 31 de desembre, fins i tot a unes d’aquestes manifestacions en Manuel va redactar una carta als companys i companyes que hi participarem, i es va llegir al final de l’acte. Sempre sabíem que la manifestació dins la presó es vivia amb molta alegria, i els presos es sentien reconfortats; en Manuel i la seva família ens ho recordaven sempre. Possiblement ahir també en Manuel va estar amb totes els companyes que hi participaren.

Na Teresa i el seu marit, també participaren de jornades i actes. El darrer cop que varem veure na Teresa va ser a la inauguració del local de la CNT, al carrer de Joan Alcover. Estava contenta perquè esperava la sortida del seu fill de la presó de Castelló, on havia estat traslladat.

En Manuel va entrar de jove a la presó, per delictes menors, i mai ha pogut sortir. Encara que va recobrar la llibertat un parell de cops, sempre hi tornava a entrar: no va poder, com ha passat i passa a molta gent, recobrar completament la llibertat. Entrar a la presó a edats tant primerenques provoca, en la majoria de casos, la destrucció de l’individu, la incapacitat per mantenir una vida dintre dels paràmetres que es tenen com a ”normals”. La reinserció mai s’ha abordat amb una clara intenció de que es materialitzi, i en Manuel era un clar exemple.

Manuel va estar en règim FIES molt de temps. A més, l’any 1999 va rebre amenaces a la presó madrilenya de Soto del Real en represàlia per haver denunciat maltractaments dins el mòdul XV, el d’aïllament, per tal que es retractés dels fets denunciats quan acudís jutjat.

Darrerament havia abandonat la metadona i feia molt d’esport. Això ha descol·locat encara més a la família, ja que el veien amb ànims i no saben que ha passat. La presó no els ha volgut informar de res, hem d’esperar l’autòpsia; tota la informació que té la família la reben de l’empresa funerària que tenen contractada.

Poc més podem aportar, ja que la notícia ha estat totalment inesperada, i encara més a una data com la de avui. No volíem que el sofriment de la família es quedés entre ells. Na Teresa ja ha demanat ajuda per arribar on sigui, i no és sorprenent: ha estat una mare lluitadora, que ho ha donat tot pels seus fills.

Que la terra et sigui lleu company.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.