Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

[Actualitzat] Més mostres de suport als quatre independentistes

Publicat per dia 13 juny 2012 – 23:251 Comentari | 325 views

[Actualitzat] Més mostres de suport als quatre independentistes

Share to Google Plus

Diferents organitzacions i col·lectius estan publicant aquests dies mostres de suport i solidaritat amb les quatre persones encausades arran dels aldarulls del 31 de desembre de 2010.

La recent creada Coordinadora Llibertària ha volgut donar suport a les quatre persones amb aquest comunicat:

Davant d’un nou judici polític: solidaritat!!!

 En un moment en què la crisi econòmica i social ens ha dut a un context de forta repressió -detencions de manifestants per la llengua, detencions de vaguistes, càrregues policíaques contra estudiants i miners, massiva presència de policia als actes convocats per moviments socials contestataris, etc.- arriba la data d’un nou judici polític contra activistes.

En aquest cas volen jutjar a 4 joves independentistes per uns incidents provocats per la policia en la manifestació del 30 de desembre de 2010. Llavors, 2 policies carregaren contra els i les manifestants per la crema d’una bandera i hi hagué qui es defensà i repel·lí la càrrega. A partir d’aquí l’Estat en cerca “responsables” i aprofita per copejar la moral d’alguns destacats i actius membres d’aquest moviment polític.

Dilluns 18 de juny, 4 joves seuran a la banqueta dels acusats amb peticions de multes i de penes de presó. En total sumen 9 anys i més de 13.000 euros. A alguns se’ls demanen penes superiors als 2 anys de presó amb les conseqüències nefastes que això pot representar. A més, cal destacar el treball fet des de les clavegueres per la Brigada Provincial d’Informació de la policia. Quan després dels incidents un jutge arxivà el cas, la Brigada prepararà un informe amanit per reobrir-lo on s’apuntava amb el dit a destacats militants de l’Esquerra Independentista, que també d’altres moviments socials de la darrera dècada. Un muntatge en tota regla que no es podria tancar sense la pertinent detenció per comunicar que estaven imputats i la pluja de merda que els caigué al damunt en aquell moment des de les pàgines de El Mundo.

Amb aquest escrit volem mostrar tot el nostre suport als companys i companyes que seuran a la banqueta, i a les seves famílies. També fem una crida a denunciar els fets i a mostrar la nostra solidaritat al carrer i a participar de les convocatòries que en aquest sentit es puguin fer, en especial a la concentració del dia 18, dia del judici, a les 9 hores als jutjats de via Alemanya de Ciutat.

Quan la repressió actua, quan toquen a una, ens toquen a totes.

Per això volem aprofitar també per donar una aferrada a les persones detingudes en les protestes contra el virrei Bauza, a les companyes de l’Assemblea de la UIB, a les activistes prosaharauis i a les persones desallotjades als horts urbans o a sa Foneta. Ara bé, avui l’aferrada més forta la guardam per Robert, Sílvia, David i Guillem

Mallorca, 13 de juny de 2012

Coordinadora Llibertària de Mallorca

(Ateneu Llibertari Estel Negre, CNT, Col·lectiu Arrels, Cultura Obrera, Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats i Universitat Lliure)

D’altra banda, el SEPC també ens ha fet arribat el següent comunicat i fotografies:

Diverses escoles i instituts amb presència de nuclis del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han participat d’una acció coordinada en solidaritat amb els encausats pels fets de la Diada ’10. S’han penjat pancartes que exigeixen l’absolució dels 4 militants independentistes, dos d’ells membres d’Endavant-OSAN, que seran jutjats el proper 18 de juny.

Aprofitam per sumar-nos a la convocatòria de suport davant els jutats de Via Alemanya el mateix dia del judici a les 9h.

A continuació imatges d’algunes de les pancartes.

També la CGT-Balears ha emès aquest comunicat:

CGT BALEARS DÓNA SUPORT A LES QUATRE MILITANTS INDEPENDENTISTES QUE SERAN JUTJATS DILLUNS DIA 18

La CGT de les Illes Balears vol fer públic el suport solidari cap a les quatre militants de l’esquerra independentista de Mallorca que dilluns que ve dia 18 seuran a la banqueta dels acusats en un judici obert a causa del què va succeir en la Manifestació de la Diada del 30 de desembre de 2010.

Entenem que aquest judici, i la seva instrucció prèvia, estan absolutament contaminats d’irregularitats, alhora que clarament connectats amb unes intencions polítiques de reprimir la dissidència, en aquest cas el moviment independentista de Mallorca. La petició de la fiscalia a la que s’enfronten, de penes de 9 anys de presó i 13.000 euros de multa són la prova més evident de la brutalitat amb la que el sistema actua.

Aquest judici s’emmarca dins un creixent augment de la repressió política, segons es desenvolupa la lluita social contra les polítiques antisocials, les retallades dels serveis i drets bàsics de la població treballadora i la ciutadania, i l’immens robatori de recursos que van cap als lladres globals i la delinqüència financera.

Per tot arreu de l’Estat, i molt especialment a Catalunya, aquesta repressió augmenta dia a dia. Centenars de persones que varen participar en la passada Vaga General del 29 de març, com les nostres companyes de CGT Catalunya Laura i Eva, han estat empresonades, imputades i represariales.

A les Balears, a més de David, Robert, Sílvia i Guillem, les altres quatre companyes detingudes a Bunyola per protestar contra Bauzá, els detinguts en el desallotjament de Sa Foneta, els multats amb importants sumes per l’ocupació de la Conselleria de Educació i de l’Hort Urbà de la Casa del Poble de Palma, la repressió a Felanitx i altres pobles de Mallorca, les agressions patides pels joves saharauis al consolat del Marroc de Palma… no es pot dir que siguin fets puntuals, sinó que conformen un autèntic estat policíac, coherent a una cada vegada més evident dictadura del capital.

La CGT, com a organització llibertària i solidària, entén que el processament d’aquests quatre companys i companya és un atac a la llibertat de tots i totes. La solidaritat de classe treballadora ens indica que, si ens toquen a un o una, ens toquen a tots i totes.

Per això dilluns que ve, dia 18 de juny, Guillem, Sílvia, Robert i David no estaran sols. Tots nosaltres seurem al seu costat, per denunciar la farsa, la corrupció i les regles de joc del sistema rapinyaire i repressor, dels seus gestors i de tot el seu aparell policíac i judicial.

La lluita anticapitalista ens farà forts. Cada cop ha de tenir resposta, s’ha de tornar en contra seva. Dilluns dia 18 de juny, a les 9,00 hores, CGT Balears farà costat, física, moralment, amb els encausats per aquest procés polític.

Illes Balears, juny de 2012.

CGT-BALEARS

1 Comentari »

  • Pere escrigué:

    Aquestes mostres de suport són precioses: entre diferents moviments polítics, i que ha participat junta amb mil mogudes anticapitalistes. I les que queden!
    Força amics i amigues! Guanyarem!
     
    Pere

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.