Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Més mostres de solidaritat amb València a la UIB i als instituts

Publicat per dia 23 febrer 2012 – 22:49Cap comentari | 209 views

Més mostres de solidaritat amb València a la UIB i als instituts

Share to Google Plus

Avui migdia una quarantena d’alumnes de la Universitat de les Illes Balears han realitzat una concentració al propileu del campus per demostrar el seu suport cap als estudiants de València. A més a més, s’ha fet una petita manifestació passant pels edificis Ramon Llull i Guillem Cifre on s’ha llegit el manifest redactat per a l’ocasió de camí al Rectorat.

En arribar s’ha trasmès el missatge a l’equip rectoral, amb la intenció inicial que el rectorat condemni l’ús de violència per part de la Policia a València i també per “informar” dels actes que es duran a terme a partir de demà fins arribar a la vaga de dia 29. Acabada l’acció, un grup de l’assemblea ha fet algunes pancartes per a la difusió de la setmana de lluita i la vaga. Precisament avui l’Assemblea de la UIB ha fet la roda de premsa per informar de les pròximes accions que es duran a terme.

A Ciutat, mentrestant, també hi ha hagut un tall de carrers davant l’IES Madina Mayurqa, iniciativa del SEPC. Aquí podeu llegir la crònica de la mobilització dels instituts:

Avui, 22 de febrer, una seixantena d’estudiants de Palma i el SEPC (Sindicat d’estudiants dels Països Catalans) ens hem manifestat en contra de les fortes agressions policials que s’han succeït aquests darrers dies a València arran de la protesta estudiantil de l’IES Lluís Vives i per condemnar la violència d’un cos policial incompetent. Ens hem reunit a les 15 hores davant de l’IES Madina Mayurqa i hem ocupat el carrer, tallant la circulació com a mostra de solidaritat amb els estudiants valencians durant mitja hora. Tot anava bé fins que hem decidit tallar la carretera de Valldemossa, on ja ens esperava un gran dispositiu policial. Allà hi ha hagut unes quantes sempentes per part de les forces d’ocupació, i més d’un conductor histèric que ens ha intentat atropellar.

Finalment, hem decidit tornar a les portes de l’institut on després d’aturar una estona més el transit sota el crits de “fora les forces d’ocupació” i sota la mirada d’una quantitat exagerada de policies, aquests han procedit a fer una sèrie d’identificacions indiscriminades als manifestants, tot intentant criminalitzar els nostres actes.

Font: Assemblea UIB, Enric.A. i Marc F.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.