Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses

[Actualitzat] Marcel i Robert condemnats a 8 mesos de presó per atemptat contra l’autoritat

Publicat per dia 18 novembre 2014 – 16:531 Comentari | 296 views
Share to Google Plus

El jutjat nº4 de Palma ha resolt avui el cas de Robert i Marcel, condemnant-los a 8 mesos de presó per atemptat contra l’autoritat i uns 240 euros de multa per lesions a dos policies espanyols. Per contra, Robert i Marcel han estat absolts del delicte de desordres públics. Els activistes no aniran a presó, tot i que hauran d’abonar la multa.

Recordem que Marcel i Robert foren jutjats el passat 10 de novembre per uns fets ocorreguts a la vaga general del 14 de novembre de 2012, on la policia carregà amb duresa i detingué els dos activistes.

ActeAbsolució2

Les primeres reaccions no s’han fet esperar, a continuació reproduim el comunicat que ens ha fet arribar el col·lectiu Alerta Solidària:

Ahir vam conèixer la sentència imposada per el Jutjat d’Instrucció nº4 de Palma a Marcel Pich i Robert Abela. Alerta Solidària ens ha fet arribar un comunicat de suport als vaguistes i una explicació del cas.

El Jutjat d’Instrucció n. 4 de Palma ha condemnat a 8 mesos de presó i 240€ de pena multa als activistes Marcel Pich i Robert Abela per delictes d’atemptat a l’autoritat i lesions, i els ha absolt del delicte de desordres públics.

Els fets es remonten a la vaga general del 14N del 2012, quan en plena mobilització contra les retallades socials i de les treballadores, el piquet informatiu format per més de 600 persones es dirigia cap a la plaça Espanya. Fou allà quan els agents de la policia espanyola formaren un cordó i començaren a increpar a les manifestants, arribant a utilitzar la força i detenint als dos activistes.

En el judici, qualificat com una farsa pels advocats, es va poder veure com els testimonis policials tenien totalment pactades les declaracions i com en multitud d’ocasions incorrien en incoherències entre ells. Tot i això, a la sentència, el jutge els dóna veracitat i fa una versió dels fets perquè aquestes puguin encaixar a la perfecció amb la justificació de la condemna.

Des d’Alerta Solidària volem manifestar el nostre suport als activistes i deixar clar, una vegada més, que cap sentència ens atemorirà per continuar lluitant pels drets socials que dia rere dia defensam.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.