Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses

Macrojudici a 44 de les persones encausades en la protesta de la Conselleria d’Educació

Publicat per dia 10 setembre 2013 – 10:003 Comentaris | 528 views

Macrojudici a 44 de les persones encausades en la protesta de la Conselleria d’Educació

Share to Google Plus

El 22 de maig de 2012, un grup d’estudiants i professorat van entrar a la Conselleria d’Educació en protesta per les retallades en l’àmbit educatiu i pels atacs a la llengua catalana per part del govern del PP. Aquells fets acabaren, setmanes després, amb l’encausament judicial de prop de 50 persones que, presumptament, havien participat en aquella acció. Finalment, se celebrarà un judici contra 44 de les persones implicades. Se les acusa dels delictes de desordres i coaccions, arribant a demanar entre 4 mesos i 1 any de presó per a cadascuna de les persones acusades.

Avui dematí, aprofitant la citació judicial rutinària per ratificar advocats i procuradors, vàries de les persones encausades han aprofitat l’ocasió per explicar el cas davant dels mitjans i emetre un comunicat en què es demana l’absolució. Tanmateix, ja fa temps que es treballa per fer front a aquest procés. Tot d’una es constituí el Grup de Suport a les encausades de la Conselleria, que durant aquests mesos ha anat realitzant activitats antirepressives per donar a conèixer el cas i recaptar diners per fer front a les despeses. Ara que s’ha confirmat la realització del judici, la data del qual encara no es coneix, es tornaran a posar en marxa diferents accions antirepressives per part de les encausades.

A continuació podeu llegir el comunicat que han emès les encausades de la Conselleria, amb l’eslògan “Ens retallen i ens acusen. Absolució Encausades Conselleria!”:

Ens retallen i ens acusen. Absolució Encausades Conselleria!

Aquest dematí nombroses encausades per l’ocupació de la Conselleria ens presentam als jutjats per ratificar els advocats i procuradors que ens defensaran en el pròxim judici, encara amb data incerta.

Així doncs, segueixen els tràmits jurídics pel cas de les encausades de la Conselleria, una quarantena de persones que, ara fa més d’un any, vam ser identificades, multades i criminalitzades per una acció de protesta que es realitzà a la Conselleria d’educació.

Les raons que ens  dugueren a realitzar aquesta acció foren vàries. Durant els passats anys, les estudiants, com altres sectors socials, hem patit les severes retallades en forma d’increment en l’import anual de les taxes universitàries, la reducció de places i d’hores de docència, la reducció del personal, l’eliminació de serveis clau al campus de la UIB i forts atacs a la llengua catalana entre d’altres, que estan minvant de forma accelerada la qualitat de la nostra formació.

Davant de tot això, les estudiants vam respondre a través de la convocatòria que realitzà l’Assemblea UIB el 22 de maig de 2012 davant de la Conselleria d’Educació per reclamar una educació de qualitat i en català a l’ara exconseller Bosch.

D’aquesta manera, les estudiants vam entrar a la Conselleria de forma pacífica i ordenada havent de patir, com constaten diverses gravacions,  la violenta actuació de la cap de gabinet de l’abans anomenat conseller, Rafel Bosch.
Després de l’acció, 44 persones hem estat denunciades per alteració a l’ordre públic amb penes que arriben fins als sis mesos de presó. Una condemna que es suma als diferents casos repressius que està patint la societat civil mallorquina pel fet de reclamar els drets que hem anat perdent com a poble i com a classe a causa de les retallades neoliberals.

Volem fer una crida a la solidaritat i al suport amb les encausades de la conselleria. És ara més que mai que esdevé imprescindible l’enfortiment del moviment contra les retallades en educació on, actualment, els docents en vaga indefinida són el millor exemple.

Perquè creim en una educació del poble i per al poble, de qualitat i en la nostra llengua.

Ens retallen i ens acusen, absolució encausades conselleria!

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.