Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

Llei mordassa per a les famílies acampades a les portes de l’IMAS de Mallorca

Publicat per dia 17 febrer 2016 – 14:01Cap comentari | 168 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Demanar que revisin els seus casos i protestar davant d’un edifici públic els ha costat una acusació penal per part de dos tècnics de Menors i de la pròpia Catalina Cirer, membre del PP balear. El passat dimarts 16 de febrer, a les 12 hores, havien de comparèixer davant el Jutjat d’Instrucció nº 3 de Palma tres dels pares afectats per la suposada mala praxi de l’IMAS, a risc de ser detinguts si no ho fan.

12735933_989792417771363_620987575_nEs tracta de la parella que va acampar de forma pacífica durant més de 15 mesos a les portes de la institució per reclamar als tres fills que l’Administració els va arrabassar per ”risc de desemparament” i d’una altra mare afectada que es va sumar a l’acampada i a les concentracions de protesta que van realitzar un grup de famílies afectades.

La Institució nega des del principi qualsevol possible error i en cap moment ha mostrat intenció de diàleg amb aquestes famílies. Després de demanar sense èxit a l’Ajuntament i a Delegació de Govern prohibir aquestes legítimes protestes, l’IMAS ha pres accions legals emparant-se en la nova legislació on els escraches que es van iniciar amb les plataformes d’afectats per la hipoteca i l’escàndol de les preferents, són delicte .

Al seu torn, el Jutjat ha desestimat la petició dels tècnics denunciants de declarar com il·lícit el suport que l’Associació Infància i Dret ofereix a aquestes famílies afectades que denuncien haver estat separats dels seus fills sense proves, garanties processals, ni supervisió judicial, com ho permet l’actual protocol d’intervenció.

Els afectats denuncien una campanya de criminalització per part de l’IMAS d’aquest moviment de protesta que ja suma a milers d’afectats a nivell estatal i als quals només se’ls ofereix una llarga i costosa via judicial per recuperar els fills retirats per decisió administrativa. Una decisió rarament revocada per la Justícia quan la paraula de l’Administració és llei.

Contacte:

desamparo.familias@gmail.com
http://www.familiasendesamparomallorca.wordpress.comm

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.