Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

Les padrines i padrins-flautes de Mallorca s’acomiaden de la plaça Islàndia en la seva dos-centena concentració

Publicat per dia 19 desembre 2015 – 17:32Cap comentari | 352 views

Les padrines i padrins-flautes de Mallorca s’acomiaden de la plaça Islàndia en la seva dos-centena concentració

Share to Google Plus

Les Padrines i padrins-flautes de Mallorca, col·lectiu de gent gran sorgit al 2011 al caliu del moviment 15-M, posen fi al seu llarg cicle de mobilització constant. En la seva seva dos-centena concentració, han anunciat que abandonen la plaça Islàndia a l’espera dels resultats de les eleccions de demà diumenge 20 de desembre. Ho han fet mitjançant una performance en la que s’escenificava els 200 suports rebuts per personalitats de renom, a més de posicionar-se en contra d’una possible intervenció espanyola a Síria. A més, han criticat la Llei Mordassa i les portes giratòries tot celebrant dos sorteigs de Nadal, emulant la loteria.

Les padrines han estat els darrers 4 anys, tot coincidint amb la legislatura del Partido Popular a l’Estat espanyol, protestant setmana rere setmana per tal de visibilitzar la corrupció de l’executiu i les retallades socials que hem patit, fent èmfasi en les sofertes pel seu col·lectiu. Tot i així, adverteixen que no descarten noves mobilitzacions properament.

Us deixam les dues darreres cartes que han fet públiques: una enviada als mitjans de comunicació i l’altra als Reis Mags.

Als mitjans de comunicació

Benvolguda/ut companya/any periodista

Avui Padrines i Padrins Flautes de Mallorca ha realitzat la seva protesta número 200 a la plaça Espanya. Ha estat una protesta de comiat de la plaça encara que no una finalització de les accions dels iaioflautes que per al pròxim any canviaran la manera d’operar i de la qual en el seu moment es donarà oportuna informació.

La protesta d’avui era contra la llei mordassa que suposa severes retallades als drets ciutadans. Volíem comprovar si una concentració de més de 200 persones podria ser objecte de sanció si no estava degudament comunicada. El resultat ha estat que la policía, tot i ser unes 240 persones, ha passat olímpicament de nosaltres. Suposem que ha estat per por a tenir problemes, ja que han donat el seu suport a la nostra protesta regidors de l’Ajuntament, diputats del Parlament, consellers del Consell, presidents, vicepresidents dels partits polítics Podem, Unitat Popular i Més i ciutadania en general fins a 200 persones que si bé no han estat físicament si ho han estat virtualment recolzant amb el seu nom, DNI i signatura.

Com que Padrines és un grup nascut de les reivindicacions del 15M no hem sol·licitat suport ni al Partit Popular, ni a l’Psoe ni a Ciutadans.

Hem reivindicat una llei de Protecció al Major, l’etiquetatge dels preus en les capses de medicaments i una exempció del copagament sanitari i ajudes especials contra la pobresa energètica al col·lectiu de 3,3 milions de pensionistes amb un ingrés inferior a 650 euros.
Hem procedit a un sorteig d’una multa de premi a les diferents accions ciutadanes sancionables per la llei Mordassa.

A continuació hem procedit al sorteig dels premis de les portes giratòries dels diferent pròcers dels diferents partits polítics que ens han venut en aquesta pseudodemocràcia.

Finalment hem llegit la carta que remetrem als Reis Mags, la qual annexem, perquè, aprofitant la seva reialesa, la facin arribar als més alts estaments que sortiran de les eleccions de diumenge.

Moltes gràcies per la teva presència virtual donant-nos el teu suport ja que ens dóna forces per continuar amb la nostra lluita.

Als Reigs Mags

Estimats Reis Mags,

Aquest any les Padrines i Padrins Flautes hem estat molt bons, hem estat tan bons que hem permès que els governants ens retallessin tots els nostres drets sense fer escàndol.

Avalats per aquesta bondat és pel que vos demanem, per justicia, els següents regals, no per nosaltres sino per l’immensa majoria de persones trepitjades per les retallades del desgovern del PP que ha permès que els seus amics, banquers, empresaris i multinacionals es facin més rics cada dia.

  1. Que la justicia faci justicia, i que tots els politics ,banquers i empresaris tornin els diners i entrin a la presó.
  2. Control del frau fiscal, actualment de 90.000 millions d’euros, amb més inspectors independents.
  3. Aplicació de la taxa Tobin a les transaccions financeres i eliminació dels paradisos fiscals
  4. Blindar per llei la Sanitat Pública, l’Educació i els Serveis Socials, mantinguent Educació per la Ciutadanía i la llei de Dependència
  5. Rompre l’acord bilateral de l’Estat español amb la Santa Seu. Fora les religions de les escoles i les exencions de pagament d’impostos.
  6. Nacionalitzar la Banca ,les Electriques i l’aigua, i creació d’una banca pública
  7. Fora bases militars USA. Rompre l’acord bilateral i sortir de l’Otan
  8. Monarquia ,no sabem si amb aquest tema vosaltres Reis Mags mos recolçareu ja que sou monarquics però pot ser que desprès de tot el que ha estat passant capigue la possibilitat de que vos fasseu republicans.
  9. Derogació de la llei hipotecària de 1907.No més desnonaments. L’Estat ha de blindar per llei habitatge públic a totes les persones i families que no disposin de mitjans econòmics.
  10. Que estem disposats a acceptar qualsevol regal extra, a més dels ja esmentats, excepte el carbó que utilitzareu, com Mags que sou, com a combustible perquè cremin a l’infern els causants de tant dolor i ira.

Que l’estrella us il•lumini perquè deixeu tots aquests regals a l’Estat espanyol, evitant que caiguin al mar.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.