Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Les Noves Generacions del PP difonen un cínic vídeo que denuncia la “manipulació i l’opressió” catalanista a les aules

Publicat per dia 17 setembre 2012 – 20:062 Comentaris | 357 views

Les Noves Generacions del PP difonen un cínic vídeo que denuncia la “manipulació i l’opressió” catalanista a les aules

Share to Google Plus

Avui, dematí ha sortit publicat un vídeo de les Noves Generacions del PP balear en el qual han volgut representar una suposada politització procatalanista i independentista als centres educatius de l’illa.

En primer lloc, cal destacar que a l’advertència inicial ja indiquen que el vídeo és una dramatització, una posta en escena, però la gravació simula una càmera oculta a les aules.

El fil conductor del vídeo són petites escenes ubicades a aules de secundària i en les quals els professors introdueixen a les seves classes, d’història o de matemàtiques, idees antiespanyolistes; o dibuixen a la pissarra el mapa dels Països Catalans, tot al·legant que és l’únic possible; o una professora que castiga un alumne per dibuixar la bandera de les Illes Balears. A més a més, a cada escena, hi mostren llaços a favor del català, relacionant així la defensa de la llengua catalana amb un suposat adoctrinament a les aules.

El lema del vídeo, “Prou Manipulació”, és un intent de denunciar i rebutjar unes suposades accions de manipulació als alumnes, menors d’edat, per part del professorat. A més, també demanen als estudiants que denunciïn aquests hipotètics casos a la mateixa entitat. En definitiva, un patètic document que deixa en ridícul les NNGG i que deixa en evidència qui són realment els manipuladors.

Es podria interpretar aquest vídeo com una mostra de la por del PP davant d’un sorgiment nacionalista i catalanista, com aquests dies s’ha vist a Catalunya? És la sospita d’una creixent consciència catalanista a les Illes el que ha fet a les Noves Generacions anticipar-se amb aquest vídeo que denuncia una problemàtica totalment hipotètica i sense fonament?

Al final del vídeo, apareix un missatge que diu “Davant la manipulació i la opresió (sic): actúa. Contacta amb Noves Generacions Illes Balears”.  Vos convidem que feu cas al seu missatge: contactau amb les NNGG de les Balears per manipuladors i denuncieu la política d’opressió (amb dues esses) que exerxeix el PP a la llengua catalana.

Correu electrònic: nnggbaleares@pp.es

Facebook: novesgeneracions

Twitter: @NNGGBalears (també podeu utilitzar l’etiqueta que promouen, #ProuManipulació, per dir-hi la vostra)

 

2 Comentaris »

 • Pinsiulo escrigué:

  Idò jo els hi escrit això. Ja ho sé. Molt neutre, potser light, per ventura excessivament diplomàtic. La por però, hi és. Encara tenim memòria.

  A qui correspongui,
   
  en referència al muntatge aparegut a http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vt-cJVgYlmA, em sent realment dolgut pel fet que una organització com la seva que diu vetllar per l’interés de la majoria de la població de les Illes esmerci doblers i esforços en enfrontar la ciutadania amb picabaralles estèrils sota formats matussers que no fan res més que provar de confondre, manipular i inculcar d’ideologia barata a una ciutadania que encara té la sort de tenir seny i de saber discernir per si mateixa què paga la pena escoltar i què no. Crec que amb aquest exercici d’aprenents tot el que fan vostés és mostrar el seu pobre talant en una situació en que l’enseyament públic està rebent ara mateix l’atac més fort rebut mai des que en tenc coneixement. No entenc d’on treuen l’odi però els hi puc assegurar que per aquest camí no arribaran enlloc. És més, crec que han de retirar aquest muntatge i han de demanar disculpes públicament atès que contràriament al que postulen els seus mots a l’entrada de l’audiovisual, no només insulten al professorat de l’ensenyament públic d’aquests illes sinó que també insulten als mateixos estudiants.
   
  Atentament,
  Pinsiulo
  pd. No sign perquè ens heu ficat la por.

 • llunívol escrigué:

  Jo ja els he escrit:

  “M’adreço a vostès per donar-los l’enhorabona i les gràcies pel seu vídeo que simula un institut on suposadament els educands són manipulats pels educadors a les aules. L’enhorabona per la valentia d’aventurar-se a emular una trama no absenta de polèmica i de sensibilitats. Les gràcies per donar als docents d’aquestes illes i als pares dels educands prous arguments per desprestigiar la vostra marca i la vostra conducta ja que les mentides del vídeo boten a la vista. Gràcies per apuntalar encara més la percepció que té la societat de vostès de manipuladors i de tergiversadors de la realitat. On s’ha vist mai que un professor obligui a dibuixar i coloretjar una estelada? Gràcies per fer crèixer el nacionalisme d’aquestes illes que lluita contra el maltractament de les nostres finances, la mentida i l’opressió del poble catalanoparlant. Gràcies, de tot cor.”

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.