Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Bunyola, Ciutat, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Manacor, Pollença

Les iniciatives solidàries es reprodueixen arreu de Mallorca

Publicat per dia 30 juliol 2012 – 18:54Cap comentari | 323 views

Les iniciatives solidàries es reprodueixen arreu de Mallorca

Share to Google Plus

Mallorca és solidària. Multitud d’iniciatives han sorgit aquestes darreres setmanes, les quals pretenen donar resposta a l’onada repressiva que s’inicià a l’illa tot just fa dos mesos.

No obstant això, abans que s’iniciés la repressió d’enguany, ja hi havia un grup de suport en marxa: el flamant Absolució independentistes mallorquins. Aquesta iniciativa portava mesos fent xerrades arreu de l’illa per donar a conèixer els fets de la Diada de Mallorca de 2010, en què quatre independentistes foren detingudes i acusades de participar en els incidents provocats per la policia espanyola i un grup de feixistes. A més, organitzaren concerts i barres per fer front a la despesa judicial. El judici, en el qual es mostraren clares contradiccions entre els testimonis policials, va quedar vist per a sentència.

Una iniciativa prou semblant és la que s’ha donat a conèixer fa poc per donar suport a les encausades per mor de l’ocupació de la Conselleria d’Educació. El seu lema és Ens retallen i ens acusen; ja han presentat públicament el seu bloc mitjançant una roda de premsa. A més, porten un bon grapat de barres anti-repressives per a poder costejar-se els costs del misser que els acompanyarà en el procés.

A Manacor, el Col·lectiu Arrels, de tarannà llibertari, ha volgut mostrar suport als dos col·lectius repressaliats abans esmentats a través d’un concert anti-repressiu que tindrà lloc el proper 11 d’agost. Els beneficis que n’obtenguin es repartiran a parts iguals entre les independentistes jutjades, les estudiants (i algunes professores) encausades i la caixa de resistència que posarà en marxa la Coordinadora Llibertària de Mallorca, amb vista a una probable crescuda de la repressió a properes mobilitzacions.

A Pollença fa unes setmanes que es creà la Plataforma contra les Polítiques de la Por, per donar suport a les persones multades arran de la protesta popular contra la visita de Bauzá al poble. Fa un mes convocaren una concentració i fa uns dies feren una visible protesta al plen de l’Ajuntament de Pollença.

A Bunyola, també s’ha creat un grup de suport a les quatre independentistes detingudes i encausades a la protesta contra la presència de Bauzá, qui finalment no anà al poble. El col·lectiu s’anomena Solidaris Encausats Bunyola, i demà dia 31 de juliol en farà la presentació en públic a la Plaça de Bunyola. També ha publicat un manifest, el qual reproduïm a continuació:

El Col·lectiu Solidaris encausats de Bunyola es presenta en societat des d’aquest espai per fer públic el nostre cas particular i reclamar la nostra dignitat com a persones lliures que som.

Els fets ocorreguts a Bunyola el passat 28 de maig han duit unes conseqüències jurídiques, econòmiques, socials i familiars que ens han trasbalsat als directament afectats, però també al poble de Bunyola així com la societat mallorquina en general, que veu vulnerats drets tant bàsics com el de manifestar-se pacíficament.

El que pretenem des d’aquest col·lectiu és denunciar i divulgar el nostre cas per tal d’apropar-lo a la societat, perquè fets tan lamentables com els que se succeïren a Bunyola el passat mes de maig no es tornin a repetir.

També ens hem marcat l’objectiu de col·laborar amb els altres col·lectius afectats per la repressió per tal d’impulsar una plataforma unitària.

El que volem manifestar, primerament, és que la causa que defensam des d’aquest col·lectiu és del tot legítima. És un clam en contra la violència i la injustícia institucional.

Però no només contra la violència física com la que patírem, sinó també en contra de la violència social que patim: violència és tancar hospitals, violència és anar en contra de la llengua i la cultura d’aquest país i violència és, també, tirar per terra la feina feta en matèria educativa, així com les violències que patim per el sistema econòmic, bancari i la precarietat a la que estan sotmesos tants de treballadors.

Però les iniciatives solidàries no sols han estat per fer front a la repressió. A Ciutat, es va produir una jornada per recolzar la lluita minera. Multitud de concerts i un mercat solidari varen esdevenir sota un sol objectiu: recaptar diners per ajudar les famílies dels miners asturians, que ja porten 63 dies en vaga indefinida, amb els perjudicis econòmics que això comporta. Aquí podeu veure unes quantes fotografies de la jornada, obtingudes a través de les xarxes socials:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.