Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Defensa del català, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

Les Encausades de la Conselleria recorreran la sentència i anuncien noves accions

Publicat per dia 17 setembre 2014 – 10:231 Comentari | 325 views
Share to Google Plus

Avui 17 de setembre, l’endemà que es conegués la sentència que condemna a les Encausades de la Conselleria a pagar més de 32.000 € per l’ocupació pacífica de la Conselleria d’Educació del passat 22 de maig de 2012, les activistes represaliades han donat una roda de premsa en la que han valorat la sentència -que consideren pràcticament calcada a l’acusació de la Fiscalia, farcida de mentires- com un ús partidista de la justícia per tal d’exercir una repressió desproporcionada de la legítima llibertat d’expressió i manifestació. En definitiva, la sentència esdevé una condemna exemplaritzant per tal d’evitar noves protestes socials.

Per tant, han anunciat que recorreran la sentència a l’Audiència Provincial i anuncien noves accions i mobilitzacions per continuar la lluita fins que aconsegueixin l’absolució. A més, agraeixen totes les mostres de suport rebudes els darrers mesos i demanen que continuin i s’incrementin a partir d’ara, que es troben en un moment clau.

Finalment, han donat a conèixer el número de compte corrent per començar a omplir la caixa de resistència per fer front tant a les despeses judicials com a un possible abonament de les multes en cas de que no aconsegueixin lliurar-se’n. El número de compte és el següent:

20140917_suportencausades

A continuació teniu el comunicat que han llegit avui davant la premsa.

Les Encausades de la Conselleria en relació a la publicació de la sentència del Jutjat de lo Penal número 1 de Palma referent al nostre cas, volem fer les següents consideracions públiques:

 1. La sentència condemna les 44 estudiants pel delicte de desordres públics, a una pena de 3€ diaris durant 8 mesos (un total de 720€ per persona).
 2. A més a més, 5 de les encausades han estat condemnades, també, per una falta de lesions que comporta una pena a raó de 3€ al dia durant un mes (90€ per persona), que sumen més de 32 mil euros en total.
 3. El delicte de desordres públics implica, per les 44 persones processades, l’existència d’antecedents penals, amb totes les conseqüències perjudicials que se’n deriven.
 4. La sentència no és ferma i en un termini de 10 dies és possible presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial
 5. La sentència és pràcticament calcada a l’acusació del Ministeri Fiscal, amb excepció del delicte de lesions, que finalment s’ha considerat una falta. Així, considera «provats» una sèrie de fets que són totalment falsos, i com a elements de prova es basa en les declaracions de càrrecs de confiança del Govern del PP i del Conseller d’Educació d’aquells moments, Rafel Bosch. Hi ha imatges i vídeos que contradiuen els fets suposadament provats a la sentència. Hi ha contradiccions a les declaracions dels testimonis durant el segon dia del judici, a les quals la sentència no fa referència.
 6. Per tot això, valoram que aquesta sentència és una vulneració flagrant dels nostres drets fonamentals de llibertat d’expressió i de reunió. A més a més, suposa una nova mostra de l’ús de la repressió com a eina contra la protesta social.
 7. Creiem que aquesta sentència i les penes que comporta són totalment desorbitades, i entenem que s’ha produït per part del Govern un ús interessat de la Justícia. Es tracta d’un càstig exemplar que mira de posar fre a l’escalada de protestes conseqüència de les polítiques antisocials i contra la llengua catalana del Govern del PP.
 8. En resum, ens sembla una sentència basada en mentides i totalment desproporcionada i injusta. La nostra acció de protesta fou totalment pacífica i negam rotundament que es produís cap agressió per part nostra. En canvi, un estudiant sí que fou agredit per la Cap de Gabinet del Conseller, com tothom ha pogut veure a les imatges de vídeo. Davant d’això, la resposta de les Encausades fou la de rebaixar la tensió amb càntics de «no a la violència». . Com és possible que el procés contra ella fos arxivat?
 9. Les multes i les conseqüències de la sentència agreugen la nostra situació precària, d’estudiants universitàries, algunes ja graduades, i amb premi extraordinari, que en el seu moment ja denunciàrem. Aquesta situació continua i seguirem denunciant-la sense por.
 10. Davant tot això, les Encausades de la Conselleria hem decidit continuar lluitant perquè consideram que som innocents dels delictes i faltes que recull la sentència judicial. Per això, en els pròxims dies, i de la mà dels nostres advocats, presentarem un recurs a l’Audiència Provincial.

Continuarem endavant amb les nostres campanyes i accions. La repressió no ens atura sinó que  reforça encara més la nostra solidaritat i ganes de lluitar per una educació pública, gratuïta, de qualitat i en català. Tot el nostre suport a la lluita de les docents, totes les persones, activistes i col·lectius que lluiten dia rere dia per la dignitat d’un poble.

Consideram que el vertader judici ja l’hem guanyat: les mostres de suport tan abans, durant com després del judici han estat molt grans i encoratjadores. Volem agrair de tot cor a tantes persones i col·lectius que ens fan costat i planten cara a les mentides, insults i polítiques antidemocràtiques del Govern.

Perquè totes hi tornaríem a entrar, i ara encara amb més intensitat ja que les polítiques i l’actitud despòtica d’aquest govern, i en concret aquesta conselleria, s’han agreujat i no han deixat més opció que organitzar-se, mobilitzar-se i plantar cara a aquest esTIL de gestió dels recursos públics.

Això no s’acaba aquí, la jornada de vaga de dilluns van donar una nova mostra de força i compromís.

Hi tornaríem a entrar! no fem més que continuar endavant per aconseguir una educació pública, gratuïta, de qualitat i en català.

Absolució Encausades Conselleria

“La solidaritat és la nostra millor arma”

A continuació podeu llegir el Comunicat del Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents davant la sentència sobre l’entrada a Conselleria per part de 44 joves el maig de 2012.

banner_encausades1Davant la sentència emesa avui per la magistrada del Jutjat núm. 1 de Palma, en la qual es condemna per desordres públics als 44 joves encausats i a cinc d’ells per lesions, des del Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents volem mostrar una vegada més tot el nostre suport cap els joves encausats, alhora que manifestam el convenciment respecte la seva innocència dels delictes que els imputen i pels quals se’ls condemna.
Reiteram una vegada més que ens sentim identificats amb unes protestes equiparables a qualsevol dels actes de protesta pacífics que s’han produït durant tots aquests anys de conflicte educatiu. En el seu cas, només difereix el fet que la reacció histèrica d’algun càrrec polític de la Conselleria transformàs una protesta pacífica en uns moments de confusió que han estat utilitzats per criminalitzar l’acció.
Lamentam que la magistrada limiti el concepte de protesta ciutadana al fet d’entrar una instància o presentar un manifest, més davant la desprotecció que sentim els ciutadans front un govern que es dedica a ignorar sistemàticament tots els requeriments que li són entrats a registre. A aquestes altures de conflicte educatiu s’acosta al cinisme parlar d’instàncies o manifests.
Volem recordar que les proves gràfiques que poguérem veure per televisió mostraven com un dels càrrecs polítics de la Conselleria agredia un dels joves, i com també cap dels funcionaris que apareixen a les imatges mostren signes d’estar coaccionats o haver patit una alteració del seu ordre.
És important recordar que aquesta sentència no és ferma, i que seguirem donant suport als 44 joves sigui quina sigui la seva decisió, perquè la seva protesta segueix essent la nostra protesta
Enllaços relacionats:

1 Comentari »

 • Carles escrigué:

  Realment indginant i injust! Hem sembla beníssim que es recorri la sentència, els únics que exerceixen violència contra la ciutadania són ells, a basa de retallades i de corrupció! Que segueixi la lluita!
  Ànims!
   
   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.