Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

L’ERO de RTVM ja ha sortit a la llum!

Publicat per dia 27 setembre 2011 – 21:40Cap comentari | 254 views
Share to Google Plus

Hola, us passam un article elaborat per una persona relacionada amb l’ens.

L’ERO DE RTVM JA HA SORTIT A LA LLUM:

La manca d’audiència i la impossibilitat d’endeutament: aquests són els principals motius als quals apunta l’ERO per justificar el tancament de RTVM. Un document que ja ha sortit a la llum i que serà presentat aquest dijous als treballadors de l’ens públic.

Desde un punto de vista de audiencia, implantación territorial y éxito comercial, la RTVM no ha obtenido los hitos que justificaron su consitución, ni ha cumplido, ni podrá cumplir, en el entorno competitivo actual, los objetivos que se marcó el Consell Insular de Mallorca con su creación concurriendo claras causas de la produccón que impiden la continuidad de su actividad, ya que la demanda esperada no se ha cumplido, en ningún caso”.

I per precisar amb dates i xifres aquesta manca d’audiència la memòria es refereix a les dades obtingudes per l’Observatori Balear de Mitjans (OBM) i mostra un gràfic en què es compara el nivell d’audiència d’IB3 amb Ona Mallorca i Televisió de Mallorca.

Afegeix “Por tanto, tal y como se desprende del análisis de las audiencias tanto la emisora de radio como de televisión de IB3 tiene una audiencia muy superior a la emisora de radio y de televisión de RTVM.De esta comparativa se pone de manifiesto la poca implantación que tiene la RTVM, sobre todo teniendo en cuenta que comparamos emisoras similares, dirigidas al mismo público y que las dos tienen el carácter de ser públicas.”

Caràcter de mitjà públic, sí,  ara, que vagin dirigides al mateix públic, i que tenguin el mateix àmbit de difusió, absolutament no, partint de la base que IB3 és una televisió d’àmbit autonòmic i Televisió de Mallorca i Ona Mallorca són d’àmbit local, per tant no té cap sentit fer la comparativa entre un ens i l’altre.

L’ERO presentat explica que la RTVM va néixer l’any 2005 amb la intenció d’integrar les dotze televisions locals existents a Mallorca i aglutinar la seva audiència per convertir-se en un element de cohesió social i territorial i que contribueix a la normalització lingüística, a més de crear eines de comunicació entre els diferents elements de la societat mallorquina. Segons el citat document  “nos hallamos ante un modelo de explotación comercial y económico nada rentable e insostenible pero además, tampoco, ha cumplido con los objetivos y fines sociales que se fijaron en el momento de su creación”.

Primer de tot des de quan es valora la utilitat i la importància d’un servei públic, d’un mitjà de comunicació públic en termes de rendibilitat econòmica? Com poden parlar de sostenibilitat els mateixos que dotaren a IB3, durant la legislatura del president Matas, d’un pressupost de més de 120 milions d’euros?
RTVM va convertir les televisions locals en corresponsalies, va donar feina a més d’una trentena de persones que si no hagués estat per l’obertura d’ [M] s’haurien vist al carrer amb l’entrada de la TDT. Corresponsals eficients amb els quals s’ha aconseguit crear una xarxa d’informació local, propera i de primera mà… o és potser això precisament el que incomoda, el que fa nosa, el que es vol aturar?

Pel que fa a les motivacions de caire econòmic, l’ERO fa referència a la Llei General d’Estabilitat Pressupostària i cita “la falta de audiencia de esta televisión indica la improcedencia de cualquier esfuerzo económico financiero”. Esforç financer que sí que faran per IB3,  sobretot després que el president Bauçà hagi anunciat que la nova temporada inclourà programació en castellà.

Per acabar-ho d’adobar, la setmana passada quan es va presentar l’ERO al Consell d’Administració una petita representació dels treballadors varen anar a manifestar-se a la Torre Asima. Un dels nostres companys càmeres gravava la reunió pels nostres informatius. En acabar la reunió el director de la televisió Pere Bernat va demanar les imatges per poder identificar les persones que havien participat a la petita “revolta” i va demanar els comptes a una treballadora per haver arribat tard a la feina. Aquesta és la situació deplorable en la qual ens trobam tots i totes, la censura, la coacció i les pressions per part d’una direcció que ens deixa de potes al carrer.

Llegeix l’article en .pdf aquí..

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.