Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Criminalització i repressió, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

L’Assemblea de Docents mostra preocupació davant expressions violentes en relació amb la vaga del 7G

Publicat per dia 6 gener 2014 – 22:50Cap comentari | 233 views

L’Assemblea de Docents mostra preocupació davant expressions violentes en relació amb la vaga del 7G

Share to Google Plus

Un dia abans de la vaga educativa convocada pel dimarts 7 de gener en solidaritat amb el director expedientat de l’IES Marratxí (tot i que aquests darrers dies la Conselleria ha obert sis expedients més a professorat del mateix centre), l’Assemblea de Docents ha denunciat les coaccions i amenaces que pateix el col·lectiu docent. Gran part dels insults i comentaris desafortunats provenen d’una pàgina de Facebook que agrupa nombrosos usuaris en contra de la mobilització dels docents. També circula una convocatòria per mitjà de whatsapp que crida les famílies a concentrar-se el dimecres després de la vaga davant les escoles per recriminar als professors. El que crida l’atenció és la dubtosa instrucció amb què finalitza el missatge: “Por favor, no arrojar huevos”.

Aquests fets han duit l’Assemblea de Docents a fer un comunicat per tal de curar-se en salut i evitar confrontacions amb grups que no compten amb una base social representativa. A més, enllacen aquesta pujada de la intensitat amb el tractament que IB3 està fent del tema. Aquí deixam íntegre el comunicat:

Preocupant mostra de postures violentes i ultres davant la jornada de vaga de demà.

El Comitè de Vaga ho denuncia i crida a la calma

Davant la jornada de vaga de demà, s’ha produït un violent augment de to de certs sectors radicalment oposats al moviment dels docents. La preocupació que provoca aquesta situació duu al Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents a emetre el present comunicat de denúncia d’aquest fet en una jornada festiva com la d’avui. El protagonisme que estan adquirint les postures extremes criden a fer una denúncia pública abans que la visceralitat faci passar de les paraules violentes a l’acció a les persones més exaltades.

A les xarxes socials, les postures més ultres se senten amb total impunitat i ja sobrepassen els habituals insults als docents en vaga en pàgines com el Facebook de No Vaig De Vaga. De les ofenses s’ha passat a les amenaces i a la crida a sortir als carrers per fer-les efectives.

Així les coses, ens resulten molt preocupants alguns dels comentaris que podem llegir al Facebook de No Vaig De Vaga els darrers dies.

Com a mostra un parell de botons:

  • Des del perfil de Rossello Kaos s’afirma: “Ellos tienen la caja de resistencia y nosotros la de las galletas pero aún no la hemos usado (yo personalmente sí me di el gustazo)”.
  • Des del perfil de Manuel Barranco: “A ver si la Consellería prende fuego al carbón y los asa de una vez en la plaza Mayor”.
  • El perfil d’Angel Cubero Amengual diu: “La rebelión es un delito y en guerra se castiga con el paredón”.
  • El perfil de Miguel Angel Jazzclub Productions dispara: “Que sepais los de la camiseta verde de Crida que cuando os veo me dan ganas de pasaros por encima con el coche y dejaros allí”.

Ens inquieta que des d’aquest grup no es faci res per aturar aquestes actituds delictives, sinó, ben al contrari, es promocionin tenint-les penjades a la mateixa pàgina. Aquest tipus de comentaris contrasten amb l’actitud de víctimes que volen mostrar en els seus comunicats i intervencions públiques.

També ens crida l’atenció que des de programes de la ràdio pública com El Faristol es faci el joc a aquests grups violents. Avui mateix, en un dia previ a una jornada de vaga a l’ensenyament, els microfons d’IB3 una altra vegada han servit per difondre les paraules del portaveu del grup No Vaig De Vaga mentre no s’ha demanat cap opinió als nostres representants.

De qualsevol manera, aquesta postura no és d’estranyar. Fa setmanes que denunciam la deriva autoritària i ultra del Govern Bauzà i de la seva Conselleria d’Educació. Recentment, Bauzà no amagà la seva relació amb l’ultradretà Circulo Balear quan els populars convidaren al seu portaveu a la celebració de l’aniversari de la Constitució el dia 6 i poguérem veure el president conversar una bona estona amb ell. Estudiants Lliures de Balears no amaguen la seva filiació política d’extrema dreta quan fan la seva presentació pública als locals del Circulo Balear. Aquesta associació d’estudiants anuncià l’expedient a Jaume March abans que la mateixa Conselleria d’Educació. Tot això supera la casualitat.

En aquesta deriva, des del Govern fan que IB3 -la radiotelevisió de Bauzà- deixi de ser un servei públic per convertir-la en el seu aparell de propaganda, generant-se un context social on els més ultres del PP es troben ben a gust, el que els facilita que també tornin a carregar a les xarxes socials. Aquests  dies, de nou, hem hagut de suportar l’improperi del diputat Antoni Camps. El diputat popular aplaudeix la iniciativa d’un grup de Pares d’Eivissa llançant un “Ya era hora” des del seu perfil de Twitter: “Padres de Ibiza se concentrarán para pedir “la renovación de docentes” y terminar con su “inmunidad”. Ya era hora!”, enllaçant aquest text a la notícia difosa ahir per Europa Press en què s’informava que pares es reuniran dimecres a la porta d’algun col·legi “con el objetivo de recriminar a profesores”.

Aquesta informació casa amb la convocatòria que circula per missatges de whatsapp cridant a fer dimecres una Jornada de Padres Valientes (les mares no compten) per part de pares contraris a la vaga en la qual també es proposa recriminar a professors. No sabem si hem d’agrair la darrera instrucció que donen:”Por favor, no arrojar huevos”. Pareix que aquesta és la línia vermella de la seva mobilització.

La mobilització dels docents, de la resta de la comunitat educativa i de la societat en contra de les polítiques educatives del Govern ha estat massiva i a la vegada exemplar. No podem admetre que la convivència, la lliure expressió de les diferents opinions i l’exercici dels drets constitucionals es vegi amenaçat per grups minoritaris amb derives violentes.

Per la nostra part, avui mateix donarem consell a totes les assemblees de centres per a què evitin qualsevol problema amb aquests grups i per a què adoptin mesures que protegeixin a tot el professorat. No pensam entrar en aquest joc.

Per acabar, volem recordar que qualsevol agressió serà responsabilitat del PP i de la seva delegada del Govern, Teresa Palmer Tous, ja que és ella qui té la responsabilitat de garantir la seguretat dels docents i de la resta de la població.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.