Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] L’anticapitalisme col·lapsa Palma amb un piquet unitari massiu

Publicat per dia 14 novembre 2012 – 15:18Cap comentari | 515 views

[Crònica] L’anticapitalisme col·lapsa Palma amb un piquet unitari massiu

Share to Google Plus

Crònica

El piquet unitari anticapitalista organitzat per la Comissió Pro Vaga Anticapitalista ha partit a les 12:15 des de la plaça de la Porta Pintada. Quan el piquet ha entrat al carrer Sant Miquel es podien comptar més de 400 persones. L’actitud del piquet ha estat molt activa amb crits i càntics, a l’hora que representants dels sindicats combatius entraven als pocs comerços que romanien oberts. Això ha estat una constant durant tot el recorregut pel carrer Sant Miquel, plaça Major i carrer Sindicat. Quan el piquet ha arribat a la plaça Major es podien comptar més de 600 persones. Cal dir que durant tot el recorregut la capçalera del piquet ha estat flanquejada pels agents de la policia antidisturbis.

Quan el piquet ha arribat a la boca de la Porta de Sant Antoni, la policia ha format un cordó impedint el pas del piquet cap a les avingudes. Aquesta actitud només indica la voluntat de conflicte del dispositiu policíac.

De qualsevol manera, el piquet ha decidit desviar-se pel carrer de Josep Anselm Clavé, superant el cordó de la policia i arribant a les avingudes a l’alçada de El Corte Inglés. Allà el piquet ha romàs a les avingudes entre vint minuts i mitja hora. Ha estat impossible accedir als grans magatzems a informar a la plantilla doncs un cordó policíac ho ha impedit.

A partir d’aquí, el piquet s’ha reagrupat i marxant per la calçada fins les a la plaça d’Espanya. Ha estat significativa l’aturada a La Caixa, on les consignes han fet molta referència als desnonaments i als assassinats bancaris i en concret pel record emotiu d’Amaia Egoña.

A l’alçada de Plaça de la Porta Pintada la Policia ha impedit el pas i ha preparat material antiavalots, empenyent a algunes persones, en una nova provocació. La resposta de la gent ha estat contestada per part de la policia amb dues detencions. Això ha provocat una situació de tensió amb posteriors petites corredisses a l’entrada de la plaça. La gent estava molt indignada.

A partir d’aquí el piquet ha seguit pel carrer dels Oms, on els comerços estaven tancats. Llavors el piquet s’ha desconvocat a l’alçada de la Rambla. Això ha donat peu a l’acció autònoma de grups de persones.

Valoracions

D’una banda, valoram el piquet molt positivament en quant a participació. Aquesta ha permès que el piquet tingués molta força i que pogués circular sense molts de problemes, superant inclús amb facilitat la capacitat de la policia quan ha volgut barrar el pas.

D’altra banda, volem denunciar l’actitud de la policia que ni tan sols ha intentat negociar amb l’organització el recorregut del piquet, cercant el conflicte a la mínima que ha pogut. Ha estat una responsabilitat seva el tallar el trànsit a l’entrada de la plaça de la Porta Pintada, just quan estava programat que el piquet abandonés la calçada. També volem denunciar que abans del piquet quan havia poca gent, la policia secreta s’ha dedicat a identificar a les primeres persones que han arribat.

L’èxit de la convocatòria d’aquest piquet ens anima a afrontar una manifestació unitària anticapitalista que esperam demostri la força que estan agafant els moviments anticapitalistes a la nostra illa.

Per acabar volem mostrar la nostra solidaritat amb les persones detingudes de les quals esperam el ràpid alliberament. També volem dir que el nostre servei jurídic ha s’encarrega d’aquestes dues persones.

Aquestes detencions no aturen les pròximes convocatòries, més bé les reforcen.

Grup de Difusió de la Comissió Pro Vaga Anticapitalista

Per a més fotografies de l’acció, podeu visitar el següent enllaç: http://s1059.beta.photobucket.com/user/shikijebbi/media/Vaga%2014N/IMGP0781.jpg.html?sort=3&o=4

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.