Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Sóller

L’Ajuntament de Sóller censura la glosada al programa de festes

Publicat per dia 2 maig 2013 – 10:101 Comentari | 283 views

L’Ajuntament de Sóller censura la glosada al programa de festes

Share to Google Plus

El col·lectiu Albaïna va denunciar ahir en un comunicat que l’Ajuntament de Sóller no ha volgut incloure dins el programa de festes l’activitat que havia organitzat el col·lectiu. La glosada és ja una activitat que Albaïna prepara i realitza en els darrers anys per dinamitzar la Fira de Maig i el Firó que tenen lloc al mes de maig.

El col·lectiu va protestar a la regidora de Cultura i la resposta va ser la falta d’implicació econòmica del col·lectiu i de l’establiment en què esta prevista la realització de l’acte. Això xoca, amb l’escrit inicial del batle al programa de festes en el qual expressa que malgrat la línia d’austeritat que encara s’arrossegam, la imaginació i la col·laboració ciutadana i dels col·lectius han fet possible la festa. A quina col·laboració, doncs, es referia el batle? Sembla que únicament econòmica.

Com ja hem dit, el col·lectiu Albaïna organitza desinteressadament i d’accés gratuït la glosada popular. De totes maneres, l’activitat es durà a terme així com s’havia previst. Serà el divendres 3 de maig a partir de les 20h al Bar Turisme.

A contiuació, podeu llegir el comunicat que ens ha fet arribar el Col·lectiu Albaïna:

L’Ajuntament de Sóller censura la glosada al programa de festes

Des del Col·lectiu Albaïna volem denunciar l’exclusió del programa de festes de la glosada popular preparada per la nostra organització, tot i haver tramitat la instància perquè hi aparegués. Havent demanat el perquè a l’Ajuntament, la resposta obtinguda ha estat que, en no haver col·laborat econòmicament amb l’organització de les festes, el bar on es realitza la glosada no s’ha inclòs al programa ni aquest acte ni l’esclafit de celebració de l’inici de festes. D’aquesta manera, la regidoria de cultura i festes ha censurat un acte cultural que se celebrarà enguany per tercera vegada consecutiva, a més de demostrar coaccions cap als establiments que decideixen no aportar “voluntàriament” doblers per a sufragar les festes. Exigim que la regidora Mar Castañer es disculpi públicament per haver vetat actes culturals al programa de festes i esperam que no es torni a repetir.

Finalment, volem convidar a tothom a assistir a la glosada popular aquest divendres a les 20h al Bar Turismo.

Col·lectiu Albaïna
1 de maig del 2013

1 Comentari »

  • Andreu escrigué:

    Seria interessant que la sra. Mar Castañer desprès de les festes passes comptes PÚBLIQUES de totes les aportacions voluntaries i de totes les despeses de les festes amb les corresponents factures. Un exercici de transparència que ben segur no podran fer pq sospit que hi ha coses fosques fins i tot aqui, ja se sap que quan el PP toca doblers…

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.