Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

L’Ajuntament de Palma pretén enfrontar Jubilats per Mallorca i GOB amb expedients per repartir fullets

Publicat per dia 8 octubre 2012 – 19:053 Comentaris | 451 views

L’Ajuntament de Palma pretén enfrontar Jubilats per Mallorca i GOB amb expedients per repartir fullets

Share to Google Plus

La repressió contra els moviments socials i la lluita de carrer continua més viva que mai, però aquest cop l’estratègia n’ha estat una altra. Si abans els repressors es bastaven de desprestigiar les accions de protesta i de criminalitzar els seus moviments, ara, concretament l’Ajuntament de Palma pretén enfrontar dos col·lectius preocupats per la conservació del territori de Mallorca: GOB i Jubilats per Mallorca.

Resulta, doncs, que l’Ajuntament de Palma vol obrir un expedient al GOB -segons ens ha informat Jubilats per Mallorca- pel fet que els jubilats, durant la marxa Camins Contra Mentides, repartís fullets informatius elaborats per l’entitat ecologista.

Jubilats per Mallorca se’n responsabilitza de l’acció de repartiment de fullets, ja que, com va comunicar fa unes mesos, la intenció de les diferents edicions de Camins Contra Mentides era, com varen posar de manifest en un dels primers comunicats ”anar de poble en poble repartint fulls informatius, conversant amb la gent i fent actes públics…”.

Així doncs, un nou episodi repressiu envers els moviments socials. De cada vegada, les denúncies esdevenen més barroeres i ridícules.

Podeu llegir el comunicat que ha elaborat Jubilats per Mallorca a continuació:

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palma ha comunicat al GOB l’inici dels tràmits per a L’obertura d’un expedient per haver repartit fulls informatius a alguns cotxes. Essent que aquest repartiment fou realitzat per Jubilats per Mallorca, dins la segona caminada de l’acció CAMINS CONTRA MENTIDES, acció que la nostra associació va iniciar el passat 1 d’agost i que feim comptes de concloure el proper dia 10 de novembre, ens en responsabilitzam completament.

En aquestes caminades repartim diversos fulls informatius, uns de nostres i altres d’altres associacions, entre aquestes un full del GOB i, per tant, tota la responsabilitat del repartiment és nostra, i confiam que així ho entenguin a l’ajuntament a l’hora d’instruir l’expedient.

Dit això i aclarit que allò que han comunicat al GOB és a nosaltres a qui ho han de dirigir, volem expressar la nostra indignació pel fet de que es vulgui amagar un atac contra la llibertat d’expressió i d’informació baix de l’excusa d’una defensa del medi ambient.

Que una gent que permet que a la incineradora de Son Reus (terme de Palma) s’hi generin dioxines tetraclorades cancerígenes, i que no sabem que s’hagi oposat a la importació de fems d’arreu d’Europa per esser-hi cremat (perquè els qui tenen la “bondat” de regalar-lo i de dur-lo fins aquí a compte seu i encara afegir-hi doblers no volen les dioxines per devers ca seua), que els qui permeten això, dèiem, entenguin que la defensa del medi ambient passa per perseguir la difusió d’informació que difícilment es pot difondre pels grans canals mediàtics, assusta. Que els inspectors de medi ambient de l’ajuntament de Palma no tenguin millor feina a fer que perseguir la difusió d’informació i/o d’opinió, espanta, que la brutor campi arreu, els abocaments incontrolats també, i els excrements d’animals domèstics, i medi ambient de l’ajuntament es dediqui més a perseguir la llibertat d’expressió que no les propagandes d’activitats de dubtosa legalitat aborrona.

Si hem de pagar, pagarem, no tenim cap cèntim però obrirem una subscripció popular i, si no basta, ens gratarem la pròpia butxaca, allò que no farem serà deixar-nos reduir al silenci, deixar-nos tapar la boca. Continuarem informant.

Ara més que mai CAMINS CONTRA MENTIDES

Jubilats per Mallorca, a Palma dia 8 d’octubre de 2012

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.