Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Bunyola, Corrupció, Criminalització i repressió, Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

L’Ajuntament de Bunyola prohibeix fer l’assemblea de la plataforma Crida a l’escola del poble

Publicat per dia 9 abril 2013 – 13:181 Comentari | 441 views
Share to Google Plus

Carta Plataforma crida bunyola prohibició assembleaLa Plataforma Crida ha fet saber avui per mitjà de distintes vies (Facebook, Twitter, bloc…) que l’Ajuntament de Bunyola ha prohibit la realització de la 13 assemblea de l’Embut al CEIP Mestre Colom, l’escola pública del poble. Avui dematí, la directora del centre ha rebut una notificació que provenia del batle, Jaume Isern, en la qual es denegava l’autorització a l’activitat tot apel·lant que no es tracta d’una activitat integrada en la vida escolar. La carta, la teniu reproduïda a la dreta.

Per sort, el rector de la parròquia de Bunyola ha cedit un espai alternatiu a fi que es pugui realitzar l’assemblea.

Afegim, a continuació, el comunicat que ha elaborat la Plataforma en denúncia a aquesta coerció de la llibertat d’expressió i reunió, protagonitzada a Bunyola:

L’ajuntament de Bunyola no permet fer l’assemblea de la Plataforma Crida al col·legi públic

El rector de la parròquia cedeix un local alternatiu perquè es pugui fer la reunió a Bunyola

La13a assemblea de l’embut de la Plataforma Crida per una Educació Pública de Qualitat de Mallorca no es podrà realitzar finalment al CEIP Mestre Colom de Bunyola perquè aquest matí la directora del centre ha rebut una carta del batle, Jaume Isern, en la qual afirma que l’Ajuntament no dóna autorització “perquè es tracta d’una activitat no integrada dins la vida escolar”. Després de conèixer aquesta prohibició, el rector de la parròquia, Llorenç Lladó, ha cedit un local alternatiu perquè Bunyola pugui acollir aquesta trobada de docents, mares i pares, i alumnes per debatre qüestions que interessen i afecten a tota la comunitat educativa de Mallorca. La cita es manté per demà dimecres, 10 d’abril, a la mateixa hora: 18.00 hores -a les 17.45h a la plaça, devora l’església-.

64462_304392466357815_1749006218_nLa convocatòria de la reunió al CEIP Mestre Colom de Bunyola va ser iniciativa de l’APIMA del centre que, tal com estableix la llei, va realitzar el tràmit de comunicar l’activitat al col·legi i a l’Ajuntament. Per tant, l’associació de mares i pares de Bunyola complí en tot moment la normativa quan informà de que es duria a terme l’assemblea. En cap cas es va demanar permís, entre altres coses, perquè aquestes entitats que representen a les famílies no el necessiten i tenen prioritat a l’hora de fer ús de les instal·lacions. És per aquesta raó que sorprèn la iniciativa del consistori de desautoritzar una activitat que no ha sol·licitat l’autorització.

El batle de Bunyola prohibeix l’assemblea perquè és una activitat “no integrada dins la vida escolar”, sense tenir en compte que el Decret 188/2003, art. 8, assenyala que: “La utilització dels locals del centre en activitats no integrades en la vida escolar requerirà la comunicació prèvia de la junta directiva de l’associació a la direcció del centre i, si escau, a la titularitat…”. Per altra banda, volem subratllar que el contingut de l’assemblea està totalment lligat a qüestions que afecten de ple la comunitat educativa. O considera el senyor Jaume Isern que les beques de menjador, la LOMCE, el fons de llibres de text, el transport escolar o la nova normativa educativa que està redactant el Govern no són temes integrats en la vida escolar?

Des de la Plataforma Crida rebutjam aquest intent del batle de Bunyola -de la mà d’altres alts càrrecs polítics de la conselleria d’Educació- de tancar les portes de l’escola a les famílies, els alumnes i els docents de Bunyola i de tot Mallorca. De la mateixa forma, volem lloar la iniciativa del rector de la Parròquia d’obrir les portes del poble a la gent que vol treballar per un futur millor i per una educació pública de qualitat.

La Plataforma Crida som una organització unitària en defensa de l’educació pública de qualitat, laica i en català en el nostre territori, formada per pares, mares, docents, alumnat, entitats i ciutadania en general. Vàrem néixer el 15 de març de 2012 al CEIP Es Pont (Son Gotleu) per lluitar en contra del procés de deteriorament que està sofrint els darrers anys l’educació pública.

La nostra forma de funcionament és assembleària. Cada primer dimecres de l’embut, el primer dimecres de cada mes, la Plataforma es reuneix a les 18h. a un centre difererent.

L’Assemblea de l’Embut és l’òrgan de presa de decisions. Per consens es prenen decisions i després es creen comissions que són les encarregades de desenvolupar les propostes consensuades a l’assemblea. Actualment estan en funcionament les següents comissions: coordinació, comunicació, camisetes, jurídica, Lomce i accions.

A més, a cada centre educatiu o localitat es constititueixen les Assemblees de l’Embut per poder coordinar les accions de forma local i retroalimentar el funcionament de la Plataforma.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.