Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

La policia deté dues persones abans de la manifestació del 19J

Publicat per dia 20 juliol 2012 – 23:076 Comentaris | 492 views

La policia deté dues persones abans de la manifestació del 19J

Share to Google Plus

Un nou capítol de repressió que va comptar amb dues detencions. Aquest cop es va produir abans de la manifestació del passat 19 de juliol, per part dels agents que protegeixen el rei i per causes totalment arbitràries i surrealistes.

Ahir, sobre les set i mitja de l’horabaixa, una al·lota es dirigia cap a la plaça d’Islàndia per anar cap a la manifestació del 19J contra la política d’austeritat i les retallades socials que el govern ens vol imposar. No obstant això, es va trobar amb una situació que no s’esperava: agents policials de la UIP perseguien un ciclista i ella va haver de fer una frenada brusca amb el cotxe. A partir d’aquest moment, la policia la va fer baixar del cotxe, la va insultar i l’acusà de voler atropellar un funcionari policial.

Els insults i les vexacions continuaren fins que ella va cridar la seva parella per demanar-li un cop de mà. Es va dirigir des de la plaça cap allà a on eren (al principi del carrer Sant Miquel de Ciutat) i començà a demanar números de placa i identificacions als agents repressors. Aquests, moguts per la ràbia, també el començaren a insultar i a malmenar, fins arribar al punt d’estampar-lo a un cotxe i pegar-li empentes i cops, mentre el menyspreaven, sobretot per la seva procedència i l’acusaren de voler pegar un policia.

Tots dos foren detinguts i duits cap a la comissaria de la Policia Nacional situada a l’Escorxador. Dia 20 al matí varen ser traslladats a la comissaria del Passeig Mallorca i després anaren a declarar al jutjat d’Avinguda Alemanya, d’on han estat alliberats sobre les vuit del vespre.

Seguirem informant sobre aquesta detenció arbitrària i completament injustificada. Mentrestant, els detinguts fan una crida a la gent que ahir va veure aquest trist incident i que tengui imatges o vídeos per facilitar-les a l’acusat.

6 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.