Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Muro

Càrregues durant la manifestació de secundària que donava el sus a la vaga educativa

Publicat per dia 20 març 2013 – 13:21Cap comentari | 289 views

Càrregues durant la manifestació de secundària que donava el sus a la vaga educativa

Share to Google Plus

La setmana passada es donà el sus a la primera de les mobilitzacions previstes per al mes de març  en contra de la futura llei LOMCE, de les retallades en educació. Dia 13 i 20 de març foren les dates que es proposaren per reivindicar una educació pública gratuïta, de qualitat i en català.

Pel que fa a la jornada passada, el SEPC valorà molt positivament el seguiment de la vaga amb piquets informatius als centres d’educació i una sorollosa manifestació al migdia.

Avui, al matí, han començat els piquets informatius a diferents instituts i centres educatius, promoguts, majoritàriament, pel SEPC. Com a  mínim 7 centres a Palma han estat informats per part de piquets de la vaga i la manifestació. També, per mitjà de les xarxes socials, hem tengut constància que a l’institut de Muro també hi han hagut piquets.

Passades les 12h ha partit de la Plaça del Tub la manifestació d’estudiants de secundària convocada pel SEPC. Hi ha hagut alguns accidents quan la policia espanyola ha barrat el pas a la massa a l’alçada del Born tot argumentant que la manifestació és il·legal. Així, ha impedit el pas cap a la Delegació de Govern, mentre alguns agents han enregistrat amb una càmera els manifestants. Hi ha hagut alguns intents de trencar el cordó policial i això ha provocat algunes tensions entre els estudiants i la policia. Hi han hagut algunes càrregues que han ferit alguns estudiants. A més a més, han retingut i identificat un jove que participava a la protesta. Després de les agressions, la manifestació ha tornat enrere, cap a la Plaça de les Tortugues, s’ha tallat el carrer de Jaume III durant uns minuts i s’ha procedit a llegir el manifest final. Alerta Solidària, uns pocs instants després, ha fet públic un comunicat en el qual denuncia la repressió policial durant la mobilització.

D’altra banda, a les 18h a la plaça d’Espanya hi ha convocada una altra manifestació per part de la FAPA Mallorca, l’Stei, UGT, l’Anpe, CCOO i la Plataforma d’Estudiants de les Illes Balears, que ha convocat un bloc d’estudiants dintre de la manifestació.

Fotografies: @PauOliver92, @xiscogarcias, @SEPCPiusXII

A continuació, podeu veure un vídeo elaborat per en Pere Joan Company:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.