Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutat, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

La directora de l’IES Arxiduc insisteix a denunciar els joves del piquet estudiantil

Publicat per dia 27 setembre 2013 – 15:581 Comentari | 540 views

La directora de l’IES Arxiduc insisteix a denunciar els joves del piquet estudiantil

Share to Google Plus

El passat 17 de setembre, segon dia de vaga, una quaratena de joves estudiants realitzaven un piquet infomatiu als diferents centres de Ciutat. Un dels instituts visitats fou l’IES Arxiduc Lluís Salvador en el qual la directora cridà la policia perquè fes fora els piquets. Aleshores, l’assetjament dels agents envers els joves, la majoria menors d’edat, va ser brutal, amb agressions, persecucions, escorcolls i insults. Gràcies a la pressió popular, la policia va deixar anar els joves, no sense abans ser identificats i amenaçats de multes i sancions.

El mateix dia, es convocà una reunió amb les famílies dels joves, que no entenien la situació que havien viscut els seus fills al matí i es decidiren emprendre accions de cara a respondre la brutalitat policial.

Dies després, es posà en coneixement que la directora de l’IES Arxiduc Lluís Salvador, Margalida Ramis, va cridar la policia quan va veure el piquet estudiantil i que tenia la intenció d’interposar una denúncia contra els joves. A més a més, cal dir que aquesta mateixa directora, dies abans, intentà a les totes evitar que el professorat del centre fes vaga i els posà entrebancs obligant-los a ser serveis mínims i sense deixar-los canviar el torn amb companys que no volien fer vaga, malgrat el claustre del centre estàs d’acord amb aquests canvis.

Ahir dematí, les famílies, més estudiants afectats i altres simpatitzants es reuniren davant del centre per parlar amb la directora per demanar-li la retirada de la denúncia. En cap moment la directora volgué atendre els pares i mares concentrats i envià una professora del centre a comunicar-los que la denúncia seguia endavant.

Per altres fonts s’ha sabut que la versió de la directora és que molts de joves entraren al centre sobre les 10h del matí del dimarts 17 de setembre amb banderes, megàfons, cartells i adhesius de característiques semblants i que entraren en el centre sense tenir contacte amb l’alumnat. A més, s’explica que empenyeren la porta intentant-la forçar per accedir a l’interior i que després es dirigiren a la zona d’aparcament, sacsejaren vehicles, penjaren adhesius i feren una pintada a la bústia. A tot això, la directora de l’institut ha afegit que ella i els professors del centre temeren per la seva integritat física.

D’altra banda, des de contrainfo s’ha pogut contactar amb algun professor del centre que ha afirmat que el piquet no entrà dins l’institut ni alterà greument l’ordre del centre ni causà cap tipus de destrossa.

Així doncs, el cas segueix endavant i s’espera rebre notificacions en els propers dies en relació amb aquests incidents. Com ja hem dit, l’assemblea de famílies i afectats pel tracte policial i les denúncies de la directora continuarà treballant de valent per eliminar qualsevol brot de criminalització en els fets de dia 17 i evitar que aquesta situació es torni a donar en el futur.

Més informació:

 

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.