Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Criminalització i repressió, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Marratxí, Politiqueig

La Conselleria carrega contra el director de l’IES Marratxí

Publicat per dia 22 desembre 2013 – 21:38Cap comentari | 289 views
Share to Google Plus

El passat divendres, darrer dia d’escola abans de les vacances de Nadal, la Conselleria va “acomiadar” la comunitat educativa amb una nova mostra repressiva. El director de l’institut de l’IES Marratxí, Jaume March, ha estat informat que se li ha obert un expedient per una falta molt greu per, suposadament, no respectar el dret a l’educació d’una alumna durant la vaga indefinida i per incompliment dels serveis mínims. March, a diferència dels tres directors expedientats de Menorca, no ha estat suspès de sou ni de feina, ja que no hi ha proves contundents que en demostrin les acusacions.

1005835_189826804548566_1071595003_nLa denúnica ha estat motivada per un pare d’una alumnes de l’Institut. A més a més, com podeu veure a la imatge, sembla que també hi ha implicada l’associació d’Estudiants Lliure de les Balears (ELB), la presidenta de la qual, Laura Venzal Ballester, havia estudiat ESO a l’institut, tot i que ara cursa batxillerat al col·legi Madre Alberta.

El mateix divendres es va fer pública l’acusació i tot seguit apareixeren nombroses suports. L’Assemblea de docents del centre i l’Assemblea de Docents de Mallorca han mostrat la seva solidaritat amb en Jaume, així com també l’Associació de directors, l’APIMA del centre, diferents sindicats i la FAPA.

Compartim a continuació el comunicat que ens ha fet arribar l’Assemblea de Docents:

Al més pur estil feixista: el Círculo assenyala, la Conselleria acata i el cap d’Inspecció executa

La Conselleria d’Educació, segrestada igual que el Govern, per l’extrema dreta, continua en la seva línia i avui ha donat una passa més: ha notificat l’obertura d’un expedient disciplinari al director de l’IES Marratxí.

Crida l’atenció que el Círculo, que critica suposats adoctrinaments i manipulacions, no dubta a utilitzar alumnes com a delators. Però crida més encara l’atenció que l’infame ELB (o joventuts del círculo) ja sapigués i fes públic l’inici de l’expedient tres dies abans que ho notificassin a l’afectat.

Aprofitant que estam a punt de començar vacances, la Conselleria ha afegit el seu gra d’arena a l’ofensiva repressiva contra els docents, després de l’episodi de la caixa de resistència. Que ningú no s’engani, no hi ha casualitats: forma part d’un inútil intent de recuperar el control, per mitjà del terror, sobre el col·lectiu docent que ja no controlen.

Aquest expedient que s’ha iniciat amb la patètica excusa d’atemptar contra el dret de l’educació (ironies: un Govern que aspira a privatitzar-lo!) no amaga res més que l’intent de coaccionar als treballadors que exerceixen un dret constitucional com és el dret de vaga, per tal que es facin por i no lluitin, ja que de moment (encara) no l’han pogut prohibir. On s’és vist que els treballadors puguin defensar els seus drets i que la ciutadania pugui defensar els seus serveis públics!

El Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents vol expressar tota la seva solidaritat a Jaume March, director expedientat, així com als tres directors menorquins encara sota expedient, i crida a tots els docents de Mallorca a una assemblea general per aquest proper dilluns dia 23 a les 17 h. en un lloc encara per concretar.

Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.