Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Difusió i pensament crític, Illes Balears i Pitiüses

La concentració contra la repressió es traslladà a comissaria per exigir l’alliberament del detingut

Publicat per dia 10 juny 2012 – 18:23Cap comentari | 224 views

La concentració contra la repressió es traslladà a comissaria per exigir l’alliberament del detingut

Share to Google Plus

Dimecres passat es celebrà una concentració contra la repressió sofrida per diferents col·lectius i moviments socials els 10 dies anteriors, que es saldà amb un total de 20 detencions, si hi sumem la que es produí al dematí. La convocatòria fou conjunta entre l’Assemblea de la Comunitat Universitària, En LluitaJoves Sahrauís pels Drets Humans i l’Esquerra Independentista de Mallorca (conformada per Endavant-OSAN, Maulets i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans). Com que membres dels diferents convocants han estat detinguts, aquests acordaren mostrar unitat davant la repressió amb aquesta concentració.

L’acte tingué lloc davant la Delegació del Govern espanyol ja que les detencions s’han produït tot després de les declaracions de José María Rodríguez, el Delegat del Govern espanyol a les Balears, en les que assegurava que serien més contundents davant les protestes, que se’ls hi acabava la paciència. Allà mateix els col·lectius donaren una roda de premsa on denunciaren col·lectivament l’estratègia repressiva que s’ha posat en marxa a l’illa. També es solidaritzaren amb el detingut d’aquell matí al desallotjament del CSOA Sa Foneta. Després de que cada col·lectiu digués la seva, els concentrats començaren a corejar càntics tals com “Prou repressió”, “Rodríguez dimissió”, “Fora les forces d’ocupació” i “Borja llibertat”.

Poc després, començà a circular la idea d’anar a la comissaria de la policia espanyola on es trobava el detingut, alliberat al dia següent, per mostrar-li suport. Majoritàriament, la gent secundà la proposta espontània. Anaren caminant cap a Passeig Mallorca, tranquil·lament, tractant de no posar nerviosos les forces policials que vigilaren la concentració. Però els funcionaris de la seguretat de l’Estat no els llevaren ull de sobre, i els seguiren durant tota la marxa fins a comissaria.

Quan ja només quedava creuar el pont de davant que hi ha davant de la comissaria per arribar-hi, un fort desplegament policial ho impedí, barrant la sortida del pont. Els càntics de solidaritat amb el detingut esclataren, però la policia no estava disposada a que els manifestants arribessin fins el seu “quarter general”. Les manifestants es dividiren i tractaren d’arribar a comissaria per distintes vies, però l’únic que aconseguiren fou que el desplegament s’intensificàs a diferents fronts. No obstant, unes persones aconseguiren arribar en cotxe a la porta de la comissaria on cridaren durant uns instants “Borja llibertat”, davant la cara atònita dels policies, que havien estat desbordats. Al final, la concentració es va anar disolent, conscients de la dificultat d’avançar cap a la comissaria.

Les fotos són d’@eimallorca, Juan Capo Llabres i @contrainfocat.

En aquest enllaç podeu veure el vídeo del parlament d’Endavant durant la roda de premsa.

Aquí teniu els diferents comunicats que llegiren els col·lectius a la roda de premsa:

Comunicat arran de les detencions de 6 membres de l’Assemblea de la Comunitat Universitària

L’Assemblea de la Comunitat Universitària, després de la detenció de 6 dels seus membres el 31 de maig, i en solidaritat amb la resta de persones detingudes els darrers dies arreu del territori, vol fer les següents consideracions:

  • Denunciam que ens trobam davant d’una campanya repressiva sense precedents a Mallorca que es manifesta amb detencions massives de persones vinculades als moviments socials i a les protestes que les darreres setmanes s’estan produint contra les polítiques de José Ramon Bauzá. Aquest Govern, inspirat per la doctrina de la “paciència” que anuncià el Delegat del Govern espanyol José María Rodríguez, no ha trobat altra manera d’aturar el creixent descontent de la gent que l’aplicació d’una barroera persecució i repressió de les protestes populars.

  • Rebutjam de manera enèrgica les acusacions de “desordres públics” contra 6 membres de la nostra assemblea que participaren en l’acció pacífica d’ocupar la Conselleria d’Educació i entre els quals hi ha estudiants i també un professor de la UIB. Volem recordar que la única violència que hi hagué en aquella acció fou l’agressió per part de la Cap de Gabinet del Conseller Bosch, Ana Rodríguez Arbona, per la qual cosa en seguim exigint la dimissió. Els desordres públics, aquí, els està causant únicament el PP amb els seus atacs frontals als drets més bàsics de les persones; aplicant retallades vergonyoses en educació i sanitat; orquestrant campanyes absurdes contra la llengua catalana i les seves parlants o promoguent projectes urbanístics i turístics que suposen una nova onada irreversible de destrucció del territori.

  • Volem manifestar tota la nostra solidaritat cap a les persones detingudes, no només en l’acció de la Conselleria, sinó també cap a totes les que han patit la repressió per la senzilla raó de protestar. Ànims a totes! També agraïm les nombroses mostres de suport que hem rebut durant tots aquests dies per part de col·lectius i persones anònimes.

  • A més a més demanam que la Rectora de la Universitat de les Illes Balears es posicioni públicament i mostri el suport de la institució cap a les persones represaliades aquests dies i que pertanyen a la Comunitat Universitària en qualitat d’estudiants o professorat.

  • Finalment, anunciam que aquests atacs no ens faran recular; ans al contrari, ens demostren que anem pel bon camí, que la lluita ha de continuar i tenim ben clar que no aturarem fins aconseguir una Universitat pública i de qualitat. Diem no a les retallades! No a la repressió!

Respecte de l’augment de la repressió de l’Estat

En lluita Mallorca.

Davant la gravetat que representa l’escalada de repressió de l’Estat dels últims dos dies des d’En lluita Mallorca volem donar tot el nostre recolzament a totes les activistes que estan sent represaliades per participar les diverses lluites polítiques que estan tenint lloc, totes amb un important nexe comú: són lluites contra les retallades en drets socials, econòmics i culturals que imposades per el govern central i autonòmic del Partit Popular. Mostrem la nostra més profunda condemna a la campanya de criminalització de les protestes, que està duent a terme el govern i alguns mitjans de comunicació assistencials. Una criminalització que transgredeix profundament els drets civils i polítics de les persones.

S’ha de remarcar que l’actual govern del PP ha fet cas omís als oferiments de negociació d’alguns sindicats, però també ha ignorat les protestes multitudinàries contra les retallades en educació, en sanitat, per el català i per una democràcia real.

Volem posar en evidència el gir autoritari de l’actual govern, actuant baix un interès profund ideològic i partidista. Això es reflexa en la utilització política partidista de les institucions de l’Estat com ara per exemple de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per part dels dirigents polítics del PP.

En el moment de fer públic aquest comunicat s’han produït a Mallorca:

  • Sis detencions en relació a l’ocupació no-violenta el passat 22M de la Conselleria d’Educació de Palma contra les retallades en educació.
  • Vuit activistes imputades per la lectura d’un manifest a favor dels drets humans en el Sàhara, a la seu consular marroquí de Palma, a la que a més, van ser greument agredides per personal diplomàtic del Marroc.
  • Sis detinguts per les manifestacions a Manacor i Bunyola en relació al #BauzàTour.
  • Un detingut arran del desnonament del CSOA Sa Foneta.

En total, i sols al llarg d’aquesta setmana, han estat 20 les activistes represaliades per la seva participació en diverses lluites socials, entre elles dos companyes d’En lluita.

Aquestes situacions es sumen al marc repressiu estatal on també s’inclouen detencions en la lluita dels miners a Madrid i detencions a Barcelona a vaguistes per la seva participació del 29M.

Les retallades del govern no es subscriuen a l’econòmic. Com veiem cvn necessàriament acompanyades de retallades en drets civils i polítics. És un greu empitjorament de la ja deficient democràcia formal existent a l’Estat Espanyol.

Tot això en realitat ens mostra com els interessos de l’1%, representats pel govern del Partit Popular, xoquen frontalment amb els interessos del 99%.

Sols unint les lluites podem assolir victòries polítiques que ens condueixen a millorar la nostra qualitat de vida.

LA LLUITA CONTINUA!

Comunicat dels Joves sahrauís pels Drets Humans

Els Joves sahrauís pels Drets Humans ens veim una vegada més davant els mateixos fets. Una població oprimida que intenta resistir la brutalitat de la dictadura alauita, Nacions unides, segueix tancant els ulls davant l’intent de genocidi i El govern de l’Estat Espanyol, com a potència administradora del que fou el SÀHARA ESPANYOL, la Província 53, eludeix les seves responsabilitats jurídiques i històriques amb el màxim silenci i la complicitat amb la constant i flagrant violació dels drets humans exercida per la dictadura marroquina al Sàhara Occidental ocupat.

A més, denunciam públicament la persecució política que la dictadura marroquina dirigeix contra el jovent sahrauí, tant a l’exili com als territoris ocupats. El company Saïd Dambar, assassinat a conseqüència de la seva participació al Campament de la Dignitat, ha estat enterrat el passat 4 de juny a les 8:30h per les forces de la dictadura marroquina sense comunicació al seus pares. La seva família duia més d’un any i mig esperant una investigació que no ha arribat.

A més, el passat 18 de maig, el company Hamdi Mohamed Yahdih Tarfauoi fou desaparegut misteriosament, i trobat 15 dies després assassinat a un riu a Laaiun on ja s’havien trobat cossos d’altres activistes anys enrere.

La dictadura podrà intentar amagar la realitat, però aquesta és massa evident. ELS ASSASSINATS I LES AGRESSIONS LES PATEIXEN NOMÉS ELS SAHRAUÍS I AIXÒ ÉS UNA EVIDÈNCIA PALPABLE I DEMOSTRADA.

Els Joves Sahrauís pels DDHH reiteram el nostre rebuig al terrorrisme d’estat, i condemnam enèrgicament el tracte inhumà que la família Dambar ha rebut per part de les forces d’ocupació i l’assassinat del germà Hamdi Mohamed Yahdih Tarfaoui, així com les agressions que sofriren els nostres companys i companyes per part dels funcionaris de la DICTADURA MARROQUINA EL PASSAT 25 a l’OFICINA CONSULAR DE LA DICTADURA ALAUITA, DE FET, REPTEM ALS FUNCIONARIS DE LA DICTADURA A TREURE ELS VÍDEOS DE LES CÀMERES DE SEGURETAT DE L’OFICINA CONSULAR.

Per últim, comunicam el nostre suport incondicional al company Lafkir Kaziza en vaga de fam des de l’1 de juny per exigir un judici just o l’alliberació immediata dels presoners polítics sahrauís de la Revolució de Gdeim Izik.

VISCA LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES!!

Comunicat de l’Esquerra Independentista de Mallorca

Si algú necessitava proves de què Mallorca no patia un govern tan ranci i totalitari com l’actual, les darreres setmanes en són una clara mostra. Potser des de la guerra civil espanyola no s’havien produït tantes detencions polítiques en tan poc temps contra els moviments socials. Tot i que cal recordar la repressió a la insubmissió i a l’independentisme els anys 90, i contra els llibertaris a principis dels 2000, ens trobam en un escenari inèdit. I és inèdit perquè creixem. Perquè estam fent bé les coses.
Als Països Catalans hi ha hagut més d’un centenar de persones detingudes per la vaga general del 29 de març. A dia d’avui, dos joves, un d’ells militant de maulets, segueixen detinguts en règim de presó preventiva sense fiança. Són en Rubèn i n’Andreu, pels quals exigim la seva posada en llibertat immediata. El nombre creix si parlam de repressaliades per mor de l’anomenada primavera valenciana.

Avui tota l’Esquerra Independentista de Mallorca (Endavant, Maulets, Pinyol Vermell i el SEPC) som aquí amb la resta de moviments populars repressaliats els darrers dies. A tots ells, una forta abraçada de coratge i solidaritat. Amb ells ens uneix aquesta lluita per avançar cap a una societat sense classes, amb educació pública, de qualitat i en català, amb un esperit de solidaritat entre pobles sense límits. I ara som aquí, més units que mai, desenvolupant la unitat popular, que des del nostre punt de vista és el millor programa política per acabar amb el capitalisme a aquest racó del món. Aquesta resposta conjunta ens dóna encara més forces.

Per a totes les persones encausades exigim la immediata retirada de càrrecs i la seva absolució perquè l’únic delicte que han comès ha estat el de lluitar. Dir, igualment, que no confiam en la justícia espanyola doncs és la justícia feta a mida pels qui ens reprimeixen.

Tampoc no es tracta ara d’exigir la dimissió del delegat del govern espanyol: volem que desaparegui tota l’administració espanyola dels Països Catalans. Aquests dies s’ha tornat a demostrar que la policia i la guàrdia civil actuen com a forces ocupants a Mallorca i per tant, no els volem. Que se’n vagin i no tornin més!

Finalment dir que tot això que està passant sols ens encoratja més per seguir lluitant per tots els mitjans per uns Països Catalans lliures, socialistes i sense patriarcat.

PROU REPRESSIÓ!
FORA EL GOVERN ANTIMALLORQUÍ I LES FORCES D’OCUPACIÓ!
EL PARTIT POPULAR ÉS VIOLÈNCIA!
VISCA LA TERRA!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.