Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

La policia carrega i s’agreuja l’escalada repressiva. Hi ha dues persones detingudes

Publicat per dia 4 juliol 2011 – 21:05Cap comentari | 253 views

La policia carrega i s’agreuja l’escalada repressiva. Hi ha dues persones detingudes

Share to Google Plus

[Ampliació]

Fotos i videos dels antiavalots:

Fotografies: https://picasaweb.google.com/bartomeumiro/CarregaPolicialPlacaEspanya5Juliol?authuser=0&feat=directlink

Vídeos:
Primer avís de dissolució i jefecillo d’esquadró bufant (Plaça de Santa Eulàlia)

Retirada de la plaça de Santa Eulàlia:

Detenció del jove amb monopatí:

Abans d’entrar a plaça Espanya, dient els policies que si ells marxaven nosaltres també:

Carrega policial injustificada a plaça Espanya:

Segona càrrega (mes petita) contra asseguts a plaça Espanya i nacional dient que deixes de gravar:

Primer avís a plaça espanya per la dissolució dient que la manifestació no s’ajustava a la legalitat:

Cançó moments abans de dissoldre’s pacíficament:

Dissolució passífica abans del tercer avís:

Gràcies al companys B.Miró

 

La policia ha carregat durament i de manera excessiva contra els manifestants que protestaven pel desallotjament de la plaça. Malgrat començar amb una concentració, s’ha iniciat una manifestació improvisada amb un desenllaç desagradable. La policia ha envestit les persones que pacíficament estaven reunides a la plaça d’Islàndia, després de la manifestació. Hi ha hagut 4 càrregues policials i hi ha persones ferides i dos detinguts (una a la Plaça de l’Olivar i l’altre a la Plaça d’Espanya).

A continuació compartim vídeos penjats pel company rodcarballes:

Aquí es poden veure més vídeos:

http://yfrog.com/jlaidz

http://www.rtve.es/alacarta/videos/noticias-24-horas/dos-indignados-detenidos-tras-desalojo-protesta-palma/1145556/

Crònica de l’acte d’avui:

A les set de l’horabaixa, hi havia programada una concentració per protestar contra el desallotjament que ha tengut lloc a la matinada de diumenge a dilluns. Prop de 400 persones s’han aproximat a la Plaça d’Islàndia i s’ha realitzat una assemblea en què s’han anunciat les properes accions i activitats, les quals no queden avortades, malgrat el desallotjament.

Però, més tard la tònica de la concentració ha canviat: i de nou, les persones allà assegudes han pres els carrers per visibilitzar les seves protestes en una improvisada manifestació. Les persones han anat recorrent els carrers de Ciutat esquivant els furgons de la policia que intentaven anticipar-se, en va, als moviments dels manifestants. La policia nacional s’ha vist desbordada davant l’espontaneïtat de les persones manifestades, que ja veien la policia d’enfora i prenien carrers alternatius. Així s’ha arribat fins a la plaça Santa Eulàlia en què els nacionals, amb porra a la mà, han barrat el pas just a l’entrada del Call (lloc en què, possiblement, els múltiples carrerons laberíntics podrien embullar-los encara més), no sense fotre quatre porrades als companys que es trobaven més avançats. Aquí, els manifestant s’han queixat i han fet un minut de silenci. En acabar, els policies ficaven pressió per dispersar les persones i en aquest moment s’han produït algunes tensions, la qual cosa ha fet que un nacional els portés als seus companys els cascs, que tot seguit, s’han posat. Però no hi hagut incidents importants. En aquest moment, també hi havia furgons a Cort. Els manifestants han girat cua i han tornat en direcció plaça Major. A la plaça de Cort, han tornat a haver-vi algunes càrregues. Però el plat fort ha estat ja a la plaça d’Islàndia, on la policia els esperava i han començat a aporrinar indiscriminadament els manifestants. Amb un magnetòfon, la policia els ha anunciat que havien d’abandonar la manifestació. Les persones han respost amb una seguda pacífica d’esquena a la policia i amb les mans alçades. Han donat el segon avís i han demanat a les persones curioses del voltant que partissin de la zona. El tercer avís ha arribat en forma d’escopetes de bolles. Davant això, els manifestants han decidit, sempre de forma pacífica, la dissolució.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.