Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

[Seguiment] Una dura repressió policial a Madrid mira d’aturar el 25-S

Publicat per dia 25 setembre 2012 – 17:24Cap comentari | 276 views
Share to Google Plus

El 25-S a Mallorca

Nombroses persones s’han concentrat avui a Palma en la jornada reivindicativa del 25-S. Han anat fins la plaça de Cort i el Parlament balear, on han fet visibles les reivindicacions d’aquesta convocatòria que, tot i ser descentralitzada, tenia l’epicentre a Madrid, als voltants del Congrés dels Diputats. Aquí podeu veure una imatge de la concentració d’avui a Ciutat (gràcies a les companyes que han donat cobertura mitjançant les xarxes socials).

Expedició mallorquina al 25-S de Madrid

Un grupet també ha anat des de Mallorca a la convocatòria de Madrid, formant “Sa columna mallorquina” del 25-S, sota l’eslògan “Quan la injustícia és llei, la rebel·lió és un deure”. Hem sabut que dues de les companyes han estat ferides durant les càrregues. Tota la nostra solidaritat i ànims a elles i a la resta de persones que estan patint la repressió de l’Estat avui.

 

Seguiment de Madrid

[Clausura] Finalment, recordem que l’assemblea celebrada a la Puerta de Sol ha acordat tornar demà al Congrés.

[Actualització 01:00] Neptuno ja està completament desallotjat. Fonts oficials indiquen que s’han detingut a 26 persones i que n’hi ha 28 persones ferides traslladades, una de greu amb una possible lesió medul·lar. S’estan denunciant casos de policies infiltrats als incidents de les 21h donat que varis encaputxats han detingut a una persona .

[Actualització 23:50] L’assemblea que s’està realitzant a Sol consensua que demà a les 19h es tornarà a envoltar el congrés.

[Actualització 23:40] La policia entrant a bars per identificar gent, mentre les imatges deixen clara la presència de policia infiltrada dins la manifestació. Fins i tot alguns d’ells han provocat aldarulls. Anonymous enceta una operació per fer caure el web de la policia.

[Actualització 23:00] Sembla que, mentre l’streaming d’El País i RTVE cobreix la plaça Neptuno, la policia dispara pilotes de goma entre les andanes de l’estació d’Atocha i carrega amb duresa pels voltants de la rodona Carlos V.

[Actualització 22:45] Més d’una vintena de persones detingudes fins al moment. S’informa que un dels ferits pot haver patit una lesió medul·lar.

[Actualització 22:15] La protesta s’ha dividit en molts de grups per Madrid i és molt difícil fer-se’n una idea del que està passant. Aquesta llista del Twitter està fent un seguiment descentralitzat i es pot comprovar que s’estan produint càrregues per molts de lloc dels voltants del Congrés. A Neptuno encara resten manifestants com podem veure al directe de RTVE. Estan dividides en dos grups per una filera d’antiavalots.

Es preten fer una assemblea a la Puerta del Sol a les 22h3o per valorar la situació i prendre decisions de com continuar.

[Actualització 22:00] Hem sabut que dues companyes de Mallorca que havien anat a Madrid han estat ferides per porrades, l’una a l’esquena i l’altre al cap, necessitant 5 punts de sutura. Es troben bé i allunyades dels enforntaments.

[Actualització 21:00] Un sector dels manifestants que portaven banderes roges i negres i escuts casolans s’han enfrontat a la policia, desencadenant una batalla campal a Neptuno. Les càrregues posteriors han estat massives i han hagut detencions. L’ambient està molt tens. Seguiu-ho en directe a RTVE.

[Actualització 20:45] Cau el vespre a Madrid. Els manifestants no reculen; la policia segueix rodejada.

[Actualització 19:55] Segueix el cordó policial creat després de les càrregues. Els manifestants no reculen ni una mica.


[Actualització 19:05]
 Primeres càrregues i detencions a Madrid! Els manifestants han intentat atravessar la primera línia de tanques i la policia ha carregat. Ara mateix hi ha unes 8 furgones de la policia espanyola i els manifestants les rodegen. Ho estan retransmetent en directe a RTVE.

[Actualització 18:50] Fa estona que els manifestants han arribat al Congrés per diferents flancs. Podeu seguir la senyal en directe que ofereix RTVE i Russia Today.

Cal remarcar que molta gent s’ha quedat retinguda a la Puerta del Sol a causa d’un cordó policial els impedeix el pas.

Avui s’està visquent a Madrid un autèntic estat policial. És l’impressió que dóna després fer un exhaustiu seguiment per les xarxes socials i que ens confirmen companyes que s’han desplaçat fins allà. A continuació farem una recopilació de tots els abusos policials que s’estan produint.

Retencions als autobusos i controls als accessos de la ciutat

La policia espanyola ha retingut, com a mínim, 7 autobusos provinents d’altres punts de la península Ibèrica. Així ho han denunciat activistes provinents de Granada, Motril, Màlaga, Saragossa, Barcelona i Valladolid (en aquest cas han estat dos busos). Els viatjers han estat identificats i escorcollats en cerca de no se sap què. S’ha arribat a l’absurd de requisar una rèplica de la màscara de la pel·lícula V de Vendetta”, símbol del col·lectiu hacktivista Anonymous, a l’autobús provinent de Saragossa. A més, alguns d’aquests autobusos han estat escorcollats pels mateixos GEOs.

També s’han denunciat nombrosos controls als accesos a Madrid, on han aturat cotxes particulars per identificar i escorcollar els respectius conductors. No tenim notícies de cap detenció, ni d’autobusos ni de manifestants, després de tot el registre policial (i fer-los esperar bastant de temps) els han deixat continuar.

Aquí teniu el vídeo d’una d’aquestes intervencions policials:

Les immediacions del Congrés, assetjades

Els carrers que envolten l’edifici del Congrés estan bloquejats amb barreres custodiades per centenars de policies, per tant, l’accés és molt difícil. Fins i tot s’ha pogut veure a un policia amb un fusell d’assalt al terrat del Museu Reina Sofia.

A més a més, com ja sospitava l’organització s’hi han instal·lat inhibidors de freqüència per tal d’impedir la comunicació per les xarxes.

Els manifestants prenen possicions

Hi ha un immens desplegament policial, no sols als carrers propers al Congrés, sinó a les mateixes entrades de la ciutat. A més, com s’esperava, hi ha presència d’agents secrets i infiltrats entre els manifestants.

S’ha organitzat un menjador popular al Paseo del Prado que compta amb una gran assistència. A les 16h ha començat una assemblea informativa al Paseo del Prado que han resultat massiva. Tot està llest per les 18h, hora d’anar cap al Congrés. Com respondrà el desplegament policial?

Altres fonts per fer el seguiment del que està passant:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.